«ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت «پزشکیان»، امروز در صحن علنی مجلس حاضر شد و درباره حملات سایبری و مسئله فیلترینگ در اینترنت ایران صحبت کرد. برای مطالعه صحبتهای «هاشمی» درباره وضعیت اینترنت در طول «جنگ دوازده روزه» همراه ما باشید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم درباره حملات سایبری در دوره جنگ تأکید داشت: «نکتهای که لازم میدانم به آن اشاره ویژهای داشته باشم، موضوع مقابله با حملات سایبری است. در بازه زمانی اخیر، بیش از 20 هزار حمله سایبری از خارج به داخل کشور انجام شد و تلاش گستردهای صورت گرفت تا این حملات مدیریت شود و خسارات به حداقل برسد.»
او در ادامه افزود: «این حملات سایبری همزمان با اقدامات میدانی دشمن انجام شد و هدف اصلی آنها، توقف خدمات آنلاین کشور و اختلال در خدمترسانی به مردم بود. بااینحال، در بسیاری از موارد موفق شدیم حملات را کنترل کنیم و ارائه خدمات تداوم داشت. البته در برخی موارد نیز متحمل آسیب شدیم؛ اما این تجربیات بهعنوان درسآموختهای مهم برای بهبود عملکرد و ارتقای امنیت سایبری کشور در دستور کار قرار گرفته است.»

فضای سایبری کشور به حال خود رها نشده است!
«ستار هاشمی» در پاسخ به انتقادات برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وضعیت امنیت سایبری کشور در طول جنگ با اسرائیل گفت: «اگر توجه بفرمایید به اینکه طرف مقابل ما در این جنگ چه کسی بود، حتماً تأیید میکنید که بخشی از صدمات که ما دیدیم اجتنابناپذیر بوده؛ ولی اینگونه نیست که فضای سایبری کشور و حوزه امنیت سایبری کشور رها شده باشد.»
وزیر ارتباطات به همافزایی بین دستگاههای متولی در دفع حملات وسیع سایبری اشاره کرد: «ما در شرایطی بودیم که همزمان با حملات میدانی حملات وسیع و پیچیده سایبری را هم داشتیم و این در قالب یک همافزایی بین دستگاههای متولی بود که توانستیم حملات را تا حد امکان مدیریت بکنیم.»

فیلترینگ جلوی دسترسی فرزندان ما به محتواها را نگرفت؛
«ستار هاشمی» پیرامون افزایش استفاده از فیلترشکنها در طول جنگ «دوازده روزه» گفت: «استفاده از فیلترشکنهای مجانی در سالهای گذشته باعث شده که شبکه کشور آلوده شود؛ بهگونهای که حداقل 30 درصد از خواستههای مردم ما به واسطه همین آلودگیها اجابت نمیشود.» او همچنین درباره بازگشت محدودیتهای اینترنت اذعان کرد: «در سال 1401 تصمیم گرفتیم محدودیت ایجاد بکنیم؛ آیا دسترسیها محدود شد؟ آیا الان فرزندان ما بدون هیچ محدودیتی به همه محتوا دسترسی ندارند؟ چرا به همه چیز به دید فنی نگاه میکنیم؟»
وزیر ارتباطات به اجرای طرح «نهضت تولید محتوا» در آینده تأکید داشت: «اعتقاد ما به این موضوع است که نهضت تولید محتوا باید در کشور عملیاتی شود و به همین دلیل سند تسهیم درآمد محتوا در این دولت مصوب شده است.» او صحبتهای خود را بدینصورت به پایان رساند که محتوا باید در شبکه ملی ارتباطات مورد توجه قرار بگیرد و از تمام ظرفیتهای فناوری نیز در کشور استفاده شود.
نظر شما درباره صحبتهای «ستار هاشمی» از کارآمدی دولت در دفع حملات سایبری به ایران در طول جنگ و جایگاه فیلترینگ در کشور چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید