یکی از ویژگیهای چشمگیر پردازنده Snapdragon 8 Elite توانایی آن در اجرای روان بازیهای AAA از طریق شبیهسازی است. این قابلیت، قدرت این تراشه را برجستهتر میکند، بهویژه با توجه به اینکه اجرای غیربومی برنامهها روی پلتفرم، معمولاً بخشی از عملکرد واقعی را کاهش میدهد. برای مثال، این پردازنده توانسته در اجرای بازی Cyberpunk 2077 در تنظیمات پایین به نرخ پایدار 60 فریم بر ثانیه برسد و در آزمایش بازی A Plague Tale: Innocence نرخ فریمی بیش از دو برابر Snapdragon 8 Gen 3 ارائه کند. اما امروز شاهد یک گزارش درمورد ضعف تراشه Snapdragon 8 Elite در تست و اجرای بازی Ghost of Tsushima بودیم.
با این وجود، عملکرد Snapdragon 8 Elite در همه بازیها یکسان نیست. ویدیوهای گیمپلی اخیر نشان میدهند که این پردازنده در اجرای بازی Ghost Of Tsushima با مشکلات جدی روبرو میشود. با اینکه استودیوی Sucker Punch Productions این بازی را برای PS4 طراحی کرده بود، برخی کاربران معتقدند نبود پشتیبانی از دستورات AVX و F16C دلیل ضعف عملکرد این تراشه است. این مشکل میتواند در آینده، هنگام اجرای بازیهای مختلف از طریق شبیهسازی، به یک چالش جدی تبدیل شود.
بازی Ghost Of Tsushima حتی با استفاده از شبیهسازی روی پردازنده Snapdragon 8 Elite نمیتواند به نرخ 30 فریم بر ثانیه دست پیدا کند. AVX یا Advanced Vector Extensions مجموعهای از دستورات اضافه شده به معماری x86 است که به پردازندههای پشتیبانیکننده امکان اجرای وظایف پیچیدهتر را در نرمافزارهای سازگار میدهد.
تبدیل گوشی به کنسول بازی!
از سوی دیگر، F16C نیز یک مجموعه دستور پیشرفته است که قابلیت تبدیل اعداد اعشاری را فراهم میکند. این دستور با کاهش مصرف حافظه، عملکرد پردازنده را بهینه کرده و سرعت شبیهسازی فیزیک و رندر گرافیکی را افزایش میدهد، بدون اینکه تأثیر قابلتوجهی بر کیفیت تصویر داشته باشد.
نبود دو مجموعه دستور AVX و F16C در پردازنده Snapdragon 8 Elite باعث شده تا ویدیویی در وبسایت چینی Bilibili نشان دهد چرا بازی Ghost Of Tsushima با عملکردی ضعیف اجرا میشود و حتی به نرخ 30 فریم بر ثانیه نیز نمیرسد. جالب اینجاست که بازی Cyberpunk 2077، با گرافیکی پیشرفتهتر، توانسته با نرخ فریم بهمراتب بالاتری اجرا شود، که دلیل آن حذف نیاز به AVX پس از عرضه بازی بوده است. اگرچه این مسئله ممکن است چندان بزرگ به نظر نرسد، چرا که تنها یک بازی پشتیبانیکننده از AVX روی این تراشه قدرتمند کوالکام آزمایش شده، اما این موضوع شکافهایی در عملکرد Snapdragon 8 Elite را آشکار میکند.
با این وجود، نباید از Snapdragon 8 Elite غافل شد که توانسته این بازی را اجرا کند؛ چرا که بارها گفتهایم زمانی حتی فکر اجرای چنین برنامههایی غیرممکن به نظر میرسید، چه برسد به اینکه یک تراشه گوشی هوشمند قادر به اجرای بازیهای AAA باشد. امیدواریم با عرضه Snapdragon 8 Elite Gen 2 در سال آینده و پشتیبانی از SME (Scalable Matrix Extension)، کوالکام بتواند این چالشهای مرتبط با بازی را نیز حل کند.
مطالب مرتبط:
یا حضرت پردازنده.
فکر کن یک روز می خوای بازی های پلی۳ رو رو گوشیت بازی کنی و کافیه فقط گوشیتو در بیاری و روی اون گوشی به اون کوچیکی بازی های سی پیو محور بازی کنی.😐
فکر کن یک روز بلند میشی میگی حوصله نداریم میری بازی ردد یا اویل۴ ریمیک یا جی تی ای وی یا هیتمن۳ رو با نهایت گرافیک روی صفحه نمایش به اون کوچیکی داری بازی می کنی و عملا گیم هایی که برای موبایل ساخته میشن دیگه بعد موبایلی نمی تونن داشته باشند و بعد میبینی همون پورت کنسول برای گوشی اومد.🗿
یک روز؟ بازی پلی۳؟!
مگه همین الان بازی های پلی۴ رو گوشی نیست؟ همین رزیدنت ایول ۴ ریمیکی هم که گفتی رو آیفون هست
ایول ۴ شبیه سازی نیست، پورته و کاملا بهینه شده و حتی با این وجود بازم عملکرد خیلی خوبی روی آیفون ها نداره چون ۳۰-۶۰ فریم رو با کمترین گرافیک و استفاده از MetalFX میگیرن.