چند روز پیش تصویری عجیب از یک طالب در خیابانهای کابل دیدم که در حال سجده شکر در خیابان بود، آن هم در حالی که در یک دست اسلحهی کلاشینکف و در دست دیگر آیفون 12 داشت. گروه تروریستی طالبان کنترل اکثریت افغانستان را به دست گرفته و حال کشورها و شبکههای اجتماعی در حال واکنش نشان دادن به این موضوع هستند! سیاستهای دوگانه شبکههای اجتماعی در قبال افراد مختلف همیشه موجب بحث و گفتگوهای افراد شده است. در حالی که بسیاری از تروریستهای جهان به سادگی در شبکههای اجتماعی توییتر، اینستاگرام و فیسبوک فعالیت میکنند، برخی دیگر اجازهی دسترسی به آنها را ندارند. اکنون که گروه طالبان کنترل کشور افغانستان را به دست گرفته است، صحبتهای ضد و نقیض زیادی دربارهی آیندهی افغانستان در شبکههای اجتماعی آغاز شده است. در حالی که وضعیت طالبان و شبکه اجتماعی بسیار پیچیده شده است، آیندهی حضور این گروه در شبکههای اجتماعی در هالهای از ابهام قرار دارد. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
وضعیت طالبان و شبکه اجتماعی
حتما اطلاع دارید که طالبان تنها در یک هفته توانست تا کنترل کشور افغانستان را به دست بگیرد. از طرفی دولت آمریکا هیچ یک از قوانین خود را در مورد این گروه تغییر نداده و هنوز آن را به عنوان یک گروه تروریستی میشناسد اما هنوز اعضای این گروه در شبکههای اجتماعی تحت نظارت آمریکا فعالیت میکنند. در همین راستا سوالات زیادی دربارهی نحوهی فعالیت آن در شبکههای اجتماعی مطرح شده است. برای مثال خبرگزاری واشنگتن پست در مقالهای عنوان کرده است که آیا این گروه مجاز به کنترل حسابهای رسمی فیسبوک و توییتر دولت افغانستان است یا خیر؟ آیا اعطای دسترسی به حسابهای رسمی این کشور در شبکههای اجتماعی میتواند به عنوان مشروعیت بخشیدن به آنها در نظر گرفته شود یا خیر؟
در طی اشغال کشور افغانستان توسط طالبان، نیروهای این گروه از شبکههای اجتماعی برای اعلام پیروزیهای خود استفاده کردند. اوایل روز دوشنبه، سخنگوی رسمی طالبان با استفاده از شبکه اجتماعی توییتر کنترل تمامیت شهر کابل (پایتخت افغانستان) را اعلام کرد و در ادامه گفت که اوضاع تحت کنترل است. از طرفی طالبان به طور رسمی از استفادهی تمام خدمات برنامهی واتساپ منع شده است اما شواهد نشان داده که اعضای این گروه به سادگی از این برنامه استفاده میکنند. شبکه اجتماعی توییتر نیز سیاست کلی در قبال این گروه تروریستی ندارد اما اعلام کرده که در برابر حسابهایی که قوانین توییتر در برابر محتوای خشونت آمیز را نقض کند اقدام خواهد کرد. شبکه اجتماعی فیسبوک طالبان را به عنوان یک سازمان خطرناک معرفی کرده است و این بدان معنی است که اقدام به حذف حسابهای مرتبط با این گروه تروریستی خواهد کرد و از طرفی هر گونه تشویق یا طرفداری از آن را حذف خواهد کرد.
مقالات مرتبط:
هنوز هستند افرادی که آمریکای زورگو رو آدم حساب میکنن.
آمریکا از هر کشوری که خوشش نیاد ، تحریمش میکنه و کشورهای دیگه رو مجبور میکنه تا اون کشور بدبخت رو تحریم کنن.
به این میگن سوءاستفاده از قدرت.
اساسا میشه گفت که هیچ دولتی تو دنیا ، دلسوز کشور دیگه نیست.
فقط و فقط تنها چیزی که براشون مهمه ، منافع خودشون هست. و نه حتی مردم خودشون.
تقریبا دولتهای همه کشورهای دنیا اینطورین.
گول کت و شلوار و کراوات و یقه بسته شون رو نباید خورد.
فریبکاری ، تو خون دیپلمات جماعت هست.
میخواد انگلیس باشه ، آمریکا باشه ، فرانسه باشه ، ایران یا هر کشور دیگه باشه.
دنیای سیاست دنیای بازیهای سیاسی هست که بسیاری از اصول توش زیرپا گذاشته میشه.
من داشتم برخی سخنان ظریف رو در خصوص حجاب و قوانین داخلی در ایران رو گوش میکردم، به نظرم فقط ریش و کلاش و عمامه طالبانی ظریف کم بود وگرنه حرف همون حرفایی بود که طالبان میزنن.
یکی از طالبها داشت حرف میزد میگفت افغانستان شروع ماست و ما باید نهضت خودمون رو جهانی کنیم.
مخلص کلام اینکه چنانچه حکومت ایران در جامعه بین الملل علیرغم این حرفها و کارها پذیرفته شد، ریختن سفارت آمریکا و دیپلماتهای آمریکایی رو گروگان گرفتن و سرکار خانم ابتکار جوان و انقلابی اون موقع و روشنفکر الان در مصاحبه با خبرنگار خارجی کفت که حاضر هست شخصا سلاح به دست بگیره و دیپلماتها رو بکشه. 40 سال بعد اتحادیه اروپا نماینده میفرسته برای مراسم تحلیف سید محرومان.
طالب هم پذیرفته خواهد شد. یه چند سال دیگه هم ورژن ظریف در میاد ازشون که چهره جلوی ویترین به جهان ارایه کنند و بعضا حرفهای شیک بزنن. صبر کنید فردا انتخابات هم میزارن رقابت بین ملا اختر و ملا صفدر. بالاخره طالب هم آپدیت شده و میدونه تو این دنیا ادای دموکراسی رو در بیاری کافیه. مشکل طالبان اینکه پول ندارند. اگه نفت داشتن نونشون تو روغن بود.
هدف نقلاب جیز دیگه ای بوده که منحرف شده
مقایسه ات …
هدف اصلا مقایسه نیست
هدف پذیرش طالبان هست که تو این مقاله ازش به عنوان گروه تروریستی یاد میشه نزد جامعه جهانی خواهد بود.
به نظرم این حرفتون برای دههی 80 و دوران خاتمی و احمدی نژاد کاربرد داره نه الان
بباف
یه نکتهای تو حرفاشون هست که منطقیش میکنه
با حرفاتون موافقم