ویچت یکی از پیامرسانهایی بود که با گرم شدن بازار استفاده از گوشیهای هوشمند در بازار به سرعت توسط مسئولین کشور فیلتر شد. اما پس از آن مذاکراتی برای رفع فیلتر این پیامرسان صورت گرفت و حتی پیشنهاداتی برای همکاری و فعالیت این برنامه در کشور نیز مطرح شد. با این حال به نظر میرسد که مدیران این برنامه، تمایلی برای حضور ویچت در ایران ندارند.
عدم تمایل ویچت به حضور در ایران
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در کانال تلگرام خود نوشت که در سال 92 و مدتی پس از فیلترشدن ویچت توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، گروهی برای مذاکره با این شرکت به چین سفر کردند. او در ادامه نوشته است که پس از ملاقات مدیران Tencent با تیم ارسالی، چند نکته از سمت آنها مطرح شد:
“1. خشی از تامین سرمایه شرکت ما از طریق بازار سرمایه آمریکاست. ما باید بررسی کنیم آیا منع حقوقی برای همکاری داریم یا خیر.
2. مطابق قوانین ایران، ما اجازه چه نوع فعالیتهای اقتصادی در سرزمین شما را خواهیم داشت؟ ما نیازمند مجموعه قوانین ایران هستیم تا آنها را بررسی کنیم. ما برای بازار ایران برنامهریزی نکرده بودیم. در برخی کشورها، کمپین تبلیغاتی برای توسعه بازارمان اجرا کردیم. در ایران بدون اراده رشد کردیم و انسداد ویچت هم تا کنون از کاربران ما در ایران نکاسته است. به نظر شما ما چرا برای کاربران ایرانی جذابیت داریم؟
جهرمی در ادامه اینگونه نوشته است که پس از تبادل نظرها و یک ماه پیگیری در نهایت ویچت گفته است که “ضمن احترام، به دلایلی از حضور در ایران معذوریم. امیدواریم در آینده امکان همکاری داشته باشیم.”
- طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی با حضور نیرویهای مسلح
- نماینده مجلس: استفاده از فیلترشکن جرم نیست و پیام رسانی مسدود نمیشود
در طرح اولیه جنجالی مجلس مبنی بر “صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانها” گفته شده که پیامرسانهای خارجی باید برای فعالیت در ایران مجوز بگیرند و در چارچوب قوانین کشور فعالیت کنند، در غیر اینصورت فیلتر خواهند شد. همچنین گفته شده که کاربرانی که از برنامههای مسدود شده استفاده کنند نیز مجرم شناخته خواهند شد. هرچند که گفته شده این مفاد مربوط به نسخه اولیه طرح صیانت از حقوق کاربران بوده، با این حال، هنوز مشخص نیست که نسخه نهایی آن به چه صورت خواهد بود و چه تفاوتهایی با نسخه اولیه خواهد داشت. با تمامی این اوصاف بعید به نظر میرسد که شرکتهایی مانند گوگل، اینستاگرام، واتساپ و … تمایلی به دریافت مجوز برای فعالیت در ایران داشته باشند.
Ez
یعنی تو ببین چقدر دیگه میخواستن حریم شخصی کاربران را زیر پا بگذارند که کشور چین که خودمون می دونیم یک کشور کمونیستی با کارنامه خیلی خرابه حاضر نشد قوانین ایران را بپذیره ! بعدا میرن به ما کاربران ایرانی میگند چرا اینقده گیر میدی ما که قرار نیست حریم شخصی تو را زیر پا بگذاریم نگو دروغ نگفتند بلکه میخواهند با جاده صاف کنازمون رد شند ازمون.