گیمرها برای استقبال از پردازندههای جدید اینتل در بیلدهای گیمینگ جدید خود آماده اند و مطمئنا بخش اعظمی موفقیت اینتل در نسل بعد توسط این دسته از کاربران رقم خواهد خورد. طبق یک راهنمای توسعه دهنده که اینتل اخیرا در مورد پردازندههای در راه خود به اشتراک گذاشته و Gamer’s Gospel نکات جالبی از این سند استخراج کرده که مهمترین آنها این است که راهکارهای DRM مانند Denuvo برای پشتیبانی از طراحی هیبریدی پردازندههای Alder Lake لازم است بروزرسانی شوند. در غیر این صورت خطر عدم سازگاری پردازنده های Alder Lake با گیم های قدیمیتر وجود دارد.
عدم سازگاری پردازنده های Alder Lake با عناوین قدیمی به لطف قفل DRM
پردازنده نقش مهمی را در سیستمهای گیمینگ ایفا میکند و بسیاری از گیمرها معمولا بعد از ورود نسل جدید، اقدام به ارتقا سیستمها و پردازندههای خود میکنند تا در بازیها به بهترین سطح از عملکرد و راندمان دست پیدا کنند. اما در مورد سری Alder Lake به سادگی گذشته نیست که پردازنده بر روی سیستم نصب و کمی بعد هم اجرای بازیها بر روی سیستم شروع شود، چرا که به توجه ویژه توسعهدهندگان DRM نیاز دارند. اینتل در سندی که منتشر کرده رسما تائید کرده است که احتمال اینکه پردازندههای Alder Lake با راهکارهای DRM مشکلاتی از بابت سازگاری داشته باشند وجود دارد، مگر اینکه توسعهدهندگان DRM بروزرسانی ویژهای جهت پشتیبانی از این پردازندهها منتشر کنند. متعاقبا توسعهدهندگان بازی که از DRM بر روی بازیهای خود استفاده میکنند نیز باید اقدام مشابهی را ترتیب دهند.
در راهنمای اینتل آمده است که در صورتی که بازیهای فعلی و نسل بعدی شما از میان افزارهای DRM استفاده می کنند، لازم است با توسعه دهنده آن میان افزار به منظور تائید پشتیبانی از معماری هیبریدی پردازنده های Alder Lake و پلتفرم Intel ADL ارتباط برقرار کنید. به سبب ذات پردازنده الگوریتمهای مدرن DRM، احتمال استفاده از تشخیص پردازنده وجود دارد و باید از پلتفرمهای هیبریدی نسل های بعد آگاه باشند. در همین رابطه اینتل در حال همکاری با توسعهدهندگان اصلی DRM مانند Denuvo میباشد که از پشتیبانی راهکارهای آنها از پردازندههای Alder Lake اطمینان حاصل کند.
الزام به انتشار آپدیت برای بازی ها از سوی اینتل
بسیاری از عناوین AAA امروزی توسط انواع میان افزارهای DRM جهت مقابله با نقش قوانین کپی رایت محافظت میشوند. اینتل به طور مشخص به قفل Denuvo اشاره کرده است. هر چند احتمالا دیگر انواع قفلها مانند VMProtect یا SecuROM نیز لازم است بروزرسانی مشابهی را برای پشتیبانی از پلتفرمهای هیبریدی ارائه دهند. عناوین بخصوصی مانند Assassin’s Creed Origins که از چندین لایه محافظتی برخوردارند احتمالا باید به همان تعداد بروزرسانی نیز جهت پشتیبانی از معماری هیبریدی اینتل دریافت کنند.
در مورد بازیهای جدید و امروزی نگرانی خاصی وجود دارد و مطمئنا توسعهدهندگان بروزرسانیهای لازم را منتشر خواهند کرد اما بحث سر بازیهای چند سال پیش است که شاید هیچ آپدیتی دریافت نکنند که در این صورت احتمال اینکه این بازیها بر روی سیستمهای مبتنی بر پردازندههای Alder Lake اجرا نشوند وجود دارد. بازیهای بسیار محبوب از سال های گذشته وجود دارند که هنوز از ارزش بالایی نزد گیمرها برخوردارند و اگر خریداران پردازندههای Alder Lake قادر به اجرای آنها نباشند، مطمئنا اتفاق ناامید کنندهای خواهد بود.
اگر چه برخی توسعهدهندگان مدتی بعد از عرضه بازیهای خود، قفل های DRM را از بازیهای خود حذف میکنند اما این اتفاق برای همه عناوین رخ نمیدهد. برخی مواقع نیز بازی سازان از نسخههای مجانی DRM مانند GOG بر روی بازیهای خود استفاده میکنند. اگر هیچ یک از این دو اتفاق صورت نگیرد، شاید بسیاری از گیمرها به جای خرید بازی، مجبور به استفاده از ابزار شکستن قفلها و دزدی عناوین شوند. اتفاقی که به سود توسعهدهندگان بازی نخواهد بود.
اینکه که یک شرکت تراشه خود را ۷ نانومتر نمیده معنیش این نیست که نمیتونه در ثانی این هم بدونید که اینتل باهمان معماری ۱۴ نانومتر در قسمت بیشتری از گیم در همپای خود یعنی rx5900 جلوتر میره
من خودم وقتی میتونم به شخصه با ۱۴ نانومتر تراشه ای تولید کنم علیرغم دو برابر بودن فناوری نانومتر با تراشه ۷ نانومتر رقابت کنه نمیرم به سمت تراشه با نانومتر پایینتر و اینم بدونید که کم بودن عدد نانومتر دلیل بر بهتر بودن نیست مثل سیلندر ماشین که بی ام و ۳ سیلندر هم دارید چه بسا قدرتش از ۸ سیلندر بالاتره و بنظر من شرکتی جلو هست که در واقعیت هم از لحاظ نرم افزاری و هم کیفیت سخت افزاری و هم سازگاری بیشتر در برنامه ها موفق عمل کنه وگرنه ارقام و نانومترهایی که شرکت های تولید کننده اعلام میکنند ملاک نیست
فعلا که همین لیتوگرافی بالا پوست همه رو کنده تو رده بالاهای اینتل با مصرف انرژی و گرما و اینکه اینتل برای اینکه نرفته روی لیتو پایین تر بخاطر اینه که سر پاین اووردن لیتوگرافی به مشکل خورده و نتونسته نه اینکه میگه برام به صرفه نیست چون اگه موفق میشد بیاره پایین کاسه کوزه ی ای ام دی رو جمع میکرد درضمن اون ryzen9 5900 هستش نه rx5900 درضمن اینکه میگن اینتل تو بخش نرم افزاری بهتر عمل میکنه خیلی خنده داره چون اون شرکتای سازنده ی نرم افزار باید خودشونو با پردازنده هماهنگ کنن نه پردازنده خودشو با نرم افزار درمورد کیفیت سخت افزاری هم باید بگم که هیچ تفاوتی با هم ندارن
تراکم ترانزیستور تو ده نانومتری اینتل از هفت نانومتری رقبا بیشتره در واقع عددی که میگن فقط اندازه ترانزیستور رو مشخص میکنه اما فاصله بین ترانزیستور ها رو نه واسه همین ده نانومتر اینتل ی چیزی بین هفت و پنج نانومتر بقیه است
مشکل تا بیلد بعدی ماکروسافت حل میشود و amd هر روز سهم بیشتری را از بازار به دست می آره چو پردازنده قوی تر از اینتل را نصف قیمت اینتل میده تازه اینتل هنور
ز به فن آوری 7 نانومتری نرسیده پس یعنی عقب تر و آینده را شرکتی که جلو تر مشخص میکنه
من با گفته های اقا ارمین موافقم
اگر به گذشته بریم که خیلیها نمیدونند همینطوری حرف میزنند cpu amd اول روی مادربردهای intel سوار میشد
اینتل خودش cpu میسازه در صورتی که amd نقشه رو میده براش بسازند و اینم فراموش نکنید در قدیم amd نام گذاری cpu خور را به مانند اینتل نام گذاری میکرد در زمان کامپیوترهای dx4
این اینتل اول بار پردازنده هاش مورد تایید شرکت ibm شد
اول اینکه اینو از کجا دراووردی که ای ام دی روی مادربردای اینتل میشسته؟ 5 دقیقست همینجوری دارم میخندم حالا یه منبع بگو شاید من نمیدونم درضمن اینکه ای ام دی به tsmc سفارش میده و اینتل خط تولید خودشو داره و اینکه اولین پردازنده ی مورد تایید ibm اینتل بود چه ربطی به گفته های ایشون داره؟ یا چه ربطی به کاربرد امروزیش داره؟
اتفاقا خبر جالبی بود.
اینکه کمپانیهای زبالهساز و دزدی مثل یوبیسافت نتونن بیشتر از این سود کنن خیلی خوب میشه!
گیم باید مثل سایبرپانک و ویچر و دووم بدون قفل باشه قطعا اگه گیمخوبی ساخته بشه اورجینالش هم خوب فروش میره!
صحبتتون مثل اینه چون یه ماشین خیلی خوبی داری، درشو قفل نزن ، باز بگذار، از بس ماشینت خوبه، همه میرن ازش میخرن.
این حرفا چیه، اون کمپانی هم باید پول صد تا مهندس و برنامه نویسش رو به مدت دو سال پرداخت کنه با یه عالمه خرج تبلیغات و مالیات که شما بشینی بگی اگه بازی خوب باشه رووش قفل نزنن!؟! همینطوریش یه بازی فکتوریو دانلود کردم بازی کردم بینهایت دوسش داشتم ولی خجالت میکشم دوباره اجراش کنم چون میدونم کیا ساختنش و چقدر زحمت واسش کشیدن ولی نداشتم ۹۰۰تومن پول بازیشو بدم. ما از روی خوش و خرمی کرک نمیکنیم، با شرمندگیه. بخاطر وضع افتضاحمونه. شما نبایستی این دیدگاه رو داشته باشی. وقتی خودت با دستای خودت یچیزی ساختی، میبینی نبود قانون کپی رایت چطور هر نوع هنر و مهارتی رو نابود میکنه.
به هر صورت اینتل به عنوان یک شرکت پیشرو بایستی مابقی شرکت ها رو هل بده به جلو تا با به روز رسانی خودشون بتونن از فن آوری های این شرکت استفاده کنند تا عقب نیفتند.
یعنی اشتباه اینتل رو دیگران باید جبران کنند و اینتل هم راحت سیپیوش رو بفروشه.
دوستان عزیز، یه وقتی میاییم در یک حوزه مشخص کل کل می کنیم میگیم مثلا پردازنده اینتل خوبه یا پردازنده AMD خوبه. اوکی، در اون سطح رقابت کل کل داریم. اما جایگاه اینتل رو در صنعت IT دنیا نباید در حد AMD پایین بیارین. در این صنعت اینتل حرف اول و آخر رو میزنه.
به قول گفتنی اون چیزی که اینتل می سازه، مسیر فن آوری کامپیوتر رو در آینده ترسیم می کنه، وقتی اینتل فرمون رو به سمت چپ یا راست می چرخونه، تمام شرکت های حوزه فن آوری دنباله روی میکنند.
یه مثال ساده اش استاندارد ATX هستش. کی این استاندارد رو ساخته؟ که تعیین میکنه؟ که ارتقائش میده؟ اینتله که میاد با تعیین این استاندارد، و ارتقائش، به همه ی سازندگان کیس، پاور، و مادربرد میگه چی بسازین، چطوری بسازین، با چه استانداردی بسازین. در صنعت کامپیوتر، هیچ شرکتی به اندازه شرکت اینتل، تعیین کننده مسیر فن آوری و توسعه در کل این صنعت وجود نداره.
شرکت AMD شرکت بزرگیه، اما خیلی فاصله داره تا بتونه به جایگاه اینتل در عرصه فن آوری IT برسه، و تا اون زمان، اینتل مسیر توسعه رو تعیین میکنه. اصطلاحا تو دنیای کامپیوتر، Intel calls the shots، و نه شرکت دیگری.
الان تنها شرکتی که مسیر فن اوری کامپیوتر رو مشخص میکنه اپلع…با این که خیلی بدم میاد اینو بگم ولی همینه…الان از وقتی پردازنده هاشو داره میکنه به ارم قشنگ داره بقیه رو به سمت همین ارم میکشونه…حتی اینتل هم اومده پردازنده جدید رو بر اساس معماری ارم توسعهداده…هسته کوچیک و بزرگ رو ارم اورد اینتلم رفت به این جهت…الان مشخصه که اپل مسیر توسعه رو تعیین کرده و در واقع قبلش ارم تعیین کرده…حالا اینتل هر چقدر استاندارد ایجاد کنه وقتی بازم عقب بیفته فایده نداره…این همه هم فن اوری توسعه داده ولی نمونش رو تو بازار نمیبینیم و اکثرا فقط شو اف شده و اینکه میگی Amd فاصله داره فعلا باعث شده اینتل رو حسابی اذیت کنه چیزی کهم منتظرش بودم و این به نفع من مصرف کنندس…
کلا هر شرکت تکنولوژی که پولش بیشتر باشه اون شرکت هست که مسیر آینده تکنولوژی تأیین می کنه
اپل با اینکه محصولاتش از نظر کارایی و کیفیت در حد رقبا نیست حتی از نظر قیمت اما ثروتمندترین شرکت هست ثروت بیشتر قدرت بیشتر اپل اونقدر ثروتمند و قدرتمند شده که مثله سایپا حذف می کنه یه سری چیزهارو و میشن آپشن جداگانه یا حتی خوده مثلا جعبه ی موبایل اپل میشه آپشنی که ازش تعریف میشه
نسل تکنولوژی در آینده بزودی تغییر می کنه سیلیکون به آخر خط رسیده و هی دارن تعداد هسته هارو میبرن بالا یا تکنولوژی تغییر می کنه مثلا پردازنده ها دیگه اینطور نیست کاملا الکتریکی کار کنن یا شیوه ی استفاده تغییر می کنه مثلا پردازنده موبایل نسبت به دسکتاپ چقدر کوچیک تره ولی توی همون مربع کوچیک پردازنده گرافیک رم مودم و غیره همه اینا جا شده و نسبت به دسکتاپ خیلی کم مصرف تره و مثلا یک تکنولوژی جدید ساخته بشه که مثلا ده تا پردازنده موبایل که هرکدوم گرافیک رم و سیپیو داره ترکیب بشن و نقش دو هسترو ایفا کنن و هر هسته ده گیگاهرتز که 80 درصد کار نرم افزاری هست که بخش نرم افزاری هزینه ی زیادی می خواد نیاز به تیم بزرگ برای هر بخش داره
شرکت هایی که پولشون زیاده می تونن به این چیزا برسن ولی شرکت هایی مثله ای ام دی نمی تونن
شرکت اپل حتی حمایت دولت آمریکارو هم داره
این طرفداری هارو از این شرکتُ اون شرکت واقعا نمی فهمم هیچ شرکت تکنولوژی از یک شرکت
تکنولوژی دیگه برتر نیست مگه شرکت نرم افزاری یا بازی سازین که اینجور مقایسشون می کنین
یبار بحثم شده بود با یکی راجب موتور ماشین می گفت فلان شرکت موتورهاش واقعا عالین خرکارن موتور ماشین فلان سالش بدون هیچ خنک کننده انقدر دوام میاره هرچقدر واسش توضیح میدادم فلان شرکت هم می تونه بسازه می گفت نه اگه می تونست میساخت
سیاست مدیر هر شرکت فرق می کنه واسه بازاریابی و پول در اوردن
علاوه بر پول چیز دیگه ای که تأثیر داره رهبران اون شرکت هستند هرچقدرم که یک شرکت پولدار باشه اما مدیریت درستی نداشته باشه ممکنه یدفعه سقوط کنه یا ورشکست بشه مثله ایران
اپل و اینتل سیاست پول در اوردنشون عالیه سایپا پادشاه توی این مورد با وجود ایرانخودرو بیشتر می فروشه ولی چون رقابت نیست بجای پیشرفت روی این فکر می کنن که چطور پسرفت کنن یعنی حدأقل خدمات حدأکثر سود
اپل ثروتمندترین و قدرتمندترین شرکت تکنولوژیک هست به قدری که خودشو بی رقیب میبینه اونقدر که شده مثله سایپا هرسال یخورده عدد عوض می کنه میشه یک محصول جدید و خدماتش هم عینه زندان میمونه اما اسمشو گذاشته امنیت عینه دوران اوج کورونایی بشینی تو خونه هرچی هم از بیرون میاد به محض باز کردن در الکل بارونش کنی که ویروس نگیری اپل هم دقیقا همینطوره توی هرچیزی فقط یک دروازه می ذاره که اون دروازه نیازهای شرکت هست که کاربرا یا توسعه دهنده ها فقط از همین دروازه می تونن استفاده کنن
در جواب این کامنت هم بگم که اون زمان فقط اینتل بود و هرچی اینتل و آی بی ام تولید میکردن میشد نُرم بازار یا بقولی استاندارد…امروز دیگه فقط اینتل نیست…
الان اگه به جای اینتل amd بود بازهم همینو میگفتی؟؟!!!
عمرا نمیگفتی باور کن
فعلا AMD مشکلات نرم افزاریش رو با ویندوز 11 اول باید حل کنه تا بعدا ببینیم با جای دیگه ای به مشکل بر میخوره یا نه.
مشکلات نرم افزاریش مربوط به اینتل نیست مربوط به مایکیه…مقصر مایکیه نه Amd خودتم داری میگی مشکلات نرم افزاری…
من در جای دیگری توضیح دادم که مشکلات مایکروسافت هم مقصرش AMD هست که تعداد نفرات ساعت کمتری رو برای بررسی سیستم عامل جدید گذاشته.
سیستم عامل ماله مایکیه Amd باید وقت و ادم بیشتری بزاره روش؟مایکی بعد از این همه سال نمیتونه یه سیستم عامل درستی عرضه کنه Amd این وسط چیکارس…نرم افزار باید بر اساس سخت افزار تطبیق پیدا کنه نه سخت افزار بر اساس نرم افزار…
انتظار همچین حرفی رو نداشتم اقای ابیشی خراب کاری مایکروسافت برای اینکه خودشو با پردازنده های ای ام دی سازگار نکرده و باعث بالا رفتن تأخیر کش L3 میشه و درنهایت کارایی پایین میاد چه ربطی به ای ام دی داره؟ ویندوزو که amd نمیسازه و توسعه نمیده که میگید نفرات نمیزاره این وظیفه ی خود شرکت نرم افزاره که خودشو با سخت افزارا سازگار کنه نه خود سخت افزار 🤣
برادر چرا انتظار نداشتی، من جای دیگه هم عرض کردم، همیشه اینتل یه تیم بزرگ گذاشته با مایکروسافت همکاری نزدیک داشته باشه تا سیستم عامل جدیدش در نهایت سازگاری با پلتفرم اینتل باشه. متاسفانه AMD توانایی لازم برای درست کردن چنین تیمی رو نداره. کلا AMD در بخش نرم افزار ضعیفه. مایکروسافت بارها به AMD اعتراض کرده که در زمینه بررسی سازگاری پلتفرمهاش با ویندوز ها ضعیف عمل کرده. اصلا عمل نکرده. شما همین الان نگاه کن، AMD از همه دیرتر آپدیت درایور میده، از همه دیرتر باگهاش رو برطرف میکنه. مایکروسافت همیشه آمادگی همکاری نزدیک با شرکت های سخت افزاری داشته. همیشه اینتل این همکاری رو داشته اما AMD هرگز توانایی همکاری نزدیک نرم افزاری نداشته. قبل از اینکه بی جهت به مایکروسافت حمله کنید – گذشته رو هم مطالعه کنید. این موضوع در مورد ویندوز 10 هم اتفاق افتاد. اون زمان هم AMD همکاری مناسبی با مایکروسافت نداشته. اینم لینک.
اقای ارمین
بازم این ربطی به Amd نداره همکاری نزدیک اینه که میکرو کدها و معماری پردازنده رو در اختیار مایکی بزار که اینم نیاز به تیم نداره بعد مایکی باید اینو بهینه بکنه واسه پردازنده…حداقل این لینکی که دادید یه کاربری قدیمی the.12.th خوب اینو توضیح دادن…این قضیه مشکلات رویه Amd به خاطر قضیه وینتله…اینتل قشنگ داره با رشوه و زیر میزی خودشو میکشه بالا قبلا هم این اتفاق افتاده بازم میفته…این چیزیه که از قدیم بوده از عمد هم اینجوری رو Amd عملکرد ضعیف داره…حالا شما میگی به خاطر نداشتن تیم نرم افزاری Amd و ایناست…اینتل هیچوقت رقابت سالمی نداشته این بد بودن کارایی هم حتی یه سری از یوتوبرا میندازنش گردن قضیه وینتل…
جدا از اون که میگید Amd همکاری نزدیک نداشته داره واسه کنسولای گیم چیپست میسازه و میزاره کاستوم کنن معماری پردازنده و گرافیکشو اگر این همکاری نزدیک نیست پس چیه؟…
داداش شما دوست داری AMD بخر. من مشکلی ندارم 😀
چون در نهایت شما درگیر مشکلات نرم افزاری میشی.
این مشکلات نرم افزاری اکثرا افسانس…شاید یه نرم افزار با چمیدونم گرافیکای Amd خوب کار نکنه اونم شاید و دیده شده مثلا یه نرم افزار با هسته های کودا منطبقه ولی با هسته های ای ام دی نه ولی بازم کارشو میکنه حالا پروفرمنس کمتر ولی مشکلات نرم افزاری دیده نشد و هر چی بوده یا شایعه بوده یا از عمد بوده…نمونش هم همین مشکل تو همون لینکی هم که دادی مربوط به ویندوز 10 همون موقع هم من لینک گذاشتم که تکذیب شده و شایعه بوده…شما یا کار نکردی یا اگر کار کردی مشکل داشتی میندازی گردن ای ام دی چون ربطی به اون نداشته…
“AMD به تازگی اعلام کرده است که این مسئله را مورد بررسی قرار داده و اشکال اصلی مربوط به طراحی ویندوز است که با پردازنده های AMD سازگاری کامل در این بخش نداشته و مشکل مورد نظر را پیش آورده اند. زمانبندی OS برای پردازنده های ZEN به درستی صورت نگرفته و زمانبندی منفی به همراه مشکلاتی در بخش منطقی-فیزیکی وجود دارد. AMD اعلام کرده است که هر دو سیستم عامل ویندوز 7 و 10 را مورد بررسی قرار داده است و این ایراد در سیستم عامل ویندوز 7 دیده نشده اما در ویندوز 10 وجود دارد”
آقا آرمین با کمال احترام شما مطلب خودتون رو هم کامل و با دقت نخوندی….به این میگن فن بوی بازی
اگر مشکل از سخت افزار یا ای ام دی باشه چرا با ویندوز 7 موردی نداشته و با 10 مشکل داشته؟؟؟
این واقعا عجیبه که یه نفر خودش نویسنده مطالب پی سی و اینها باشه ولی فن بوی باشه
در مورد عدم سازگاری هم یک بار یادم نیست جی زی بود یا استیو خیلی وقت پیش توضیح داد که در طی ده سال گذشته اینتل چند تا معماری عوض کرده و ای ام دی چند تا؟؟
همین پردازنده های کور از هازول که نسل 4 هست و تغییرش سه بعدی شدن ترانزیستور ها بود تا همین نسل ده و یازده هیچ تغییری نداشته…فقط فکر کنم هازول 20 نانو بود الان شدن 14 و نسل دوازده میگه 10 نانو هست
دیگه این رو همه میدونن
پس همچینم هنری نیست و عجیبم نیست که سازگاری داشته باشه
من همون زمان ک هازول خریدم علاوه بر مشکلات گرمایی ک داشت (که این کلا ایراد سخت افزاری و کاملا بر گردن کمپانی اینتل هست و مجبور شد سری رفرش بده بیرون با ای اچ اس بهتر) یک سری شکل با بایوس داشتم و یکمی مساله پرفورمنس در ویندوز که خب برطرف شد…پج و اپدیت بایوس و غیره رو برای همین ها گذاشتن
ولی در همین مدت ای ام دی فکر کنم سه تا معماری تغییر داده و خب دنبال بدست اوردن معماری بهتری بوده و معماری زن یک معماری انقلابی با نحوه اجرای متفاوتی هست
تا قبل از زن طراحی چیپلت و اینفینیتی فابریک و اینها چیزی نبود که کسی دردپارتمان نرم افزاریش بهش توجه کنه ولی با حضور زن همه متوجه پتانسیل بالای این طراحی شدن و دارن روز بروز بهینه تر میشن…
کل حرفم اینه که به جای فن بوی بازی و انکار و تعصب که فقط جیب مصرف کننده رو خالی میکنه به سمت تولید کننده طمع کار، بیاید از پیشرفت تکنولوژی لذت ببرید و هر کمپانی ای که مرزها رو جابجا کرد و افق تازه تری در اختیارمون گذاشت رو تشویق کنیم…چون در نهایت نه اینتل نه ای ام دی نه برای بابای من و شماس نه دلشون برای ما سوخته
(اگر همین معماری زن و اینها نبود شما باید امروز هم اینتل Core i7 12770K با 4 هسته و 8 رشته میخریدی که حالا میتونه مثلا 5 گیگاهرتز اور میشد البته با مصرف هیتر برقی و گرمای اون- این حقیقت محض هست)
خب یه مسئله ای که اینجا هست اینه که زمان عرضه معماری زن خیلی سال بود که ویندوز ۷ مورد استفاده قرار میگرفت و تیم طراحی amd هم نهایت سازگاری رو با ویندوز بوجود آوردن! تو ویندوز ۱۰ هم از زمان عرضه چندین مشکل وجود داشت و از اونجایی که هیچ شرکتی نمیاد اطلاعات اصلی معماری پردازنده خودش رو به دلایل امنیتی به شرکت دیگه ای بده پس نمیشه انگشت اتهام رو به سمت مایکروسافت گرفت ! مایکروسافت میاد تو طراحی ویندوز پشتیبانی از فلان cpu رو قرار میده ولی برای برطرف کردن باگ های ویندوز این شرکت cpu سازیه که باید نسبت به نقشه برنامه خودش و طراحی طولانی مدتش به مایکروسافت اعلام کنه که این باگ ها وجود داره ! کاری که الان داره انجام میده ! برای این مثال بذار یه مورد دیگه بگم که وقتی شرکت اینتل و amdپردازنده سرور یا hedet طراحی میکنن اونو به شرکت های نرم افزاری میدن تا بهترین سازگاری رو با پردازنده بوجود بیارن اینم همینه ! مایکروسافت طراحی اولیه و نسخه بتا رو عرضه کرد تا مشکلاتش رو اعلام کنن تا برطرف بشه ولی تا لحظه رونمایی نهایی کسی در مورد این مشکل حرفی نزد ! یا کسی که amd داشت کلا نصب نکرد و یا حتی خود شرکت amd نیومد تست کنه ببینه چه مشکلاتی داره !
آقایون تو AMD خواب خرگوشی بودن وقتی چند ماه همه مردم دنیا داشتن ویندوز 11 رو تست می کردن. باور کن همین کاهش پرفورمنس رو هم پاور یوزر ها و رسانه ها پیدا کردن، حتی یک نفر از AMD نیومد این سیستم عامل رو تست کنه.
این مشکلات تو نسخه پریویو دیده نشده بود اگر بود ملت میگفتن تو نتم من سرچ کردم الان چیزی در موردش نبوده همه به به و چه چه چه رفتن پس چطور تو نسخه رسمی یهو این اشکال پیش اومده؟یه مثال میزنم این مشکل پرینتر بود تو ویندوز 10 فیکسش کردن دوباره تو 11 همین مشکل رو شد…الان من هر چقدر بگم ویندوز سرطانه میگی مشکل از amd هست…من که پردازنده سیستمم اینتله دارم وسوسه میشم لینوکس نصب کنم از این همه باگ دیگه اینو هم باید بندازم گردن Amd…
داداش خودتو اذیت نکن حقیقتش خودمم جا خوردم دیدم یه نویسنده خودش تعصبیه ولی به هرحال طراحی 3 بعدی اگه اشتباه نکنم مال نسل 3 هستش یعنی ایوی بریج و هزول هم 22 نانومتریه . حالا اگه اشتباه میگم بگید بهم .بنظرم از ایویبریج تا کبی لیک به اوصورت تغییری نکرده پردازنده هاش فقط تو برودول 14 نانومتری شد و ddr4 که بازم اختلاف قدرتشون ناچیز بود ولی اختلاف حرارت و قیمت بسیار .نسل 7 که کلا هیچی خمیر سیلیکن زیر ihs برای 7700k هاش مرخص بود