محمدجواد آذری جهرمی در آخرین روزهای فعالیتش به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم به مرور وقایع گذشته گرفته است. او به تازگی اعلام کرده بود که دلیل عدم حضور قانونی ویچت در ایران تمایل نداشتن مدیران این برنامه بوده است. جهرمی همچنین در رابطه با عدم مذاکره یاندکس با ایران به دلیل تحریمها و به نتیجه رسیدن مذاکرات با تلگرام در گذشته نیز اظهاراتی مطرح کرده است که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیراً در کانال تلگرام خود اعلام کرده است که در سال 1392 پس از فیلتر شدن ویچت در ایران، تیمی برای مذاکره با این برنامه به چین رفت، اما پس از تبادل نظرها و پیگیریهای یک ماهه ویچت اعلام کرده که از حضور در ایران معذور است. در ادامهی این اظهارات جهرمی توضیحاتی در خصوص یاندکس و تلگرام نیز ارائه کرد.
بینتیجه ماندن مذاکره یاندکس با ایران
براساس اظهارات جهرمی و به نقل از خبرگزاری ایسنا، نیکلای نیکیفوروف، وزیر ارتباطات وقت روسیه در آبان سال 1394 به ایران سفر کرده و ملاقاتهایی با محمود واعظی داشته است. پس از اتمام جلسههای ملاقات، دو طرف در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک حضور پیدا کرده و واعظی از موافقت ایران و روسیه برای ایجاد دفتر موتور جستجوی یاندکس در ایران با هدف گسترش فعالیت تجاری ایران با این شرکت در جهت رفع انحصار شرکتهای آمریکایی خبر داده است.
آذری جهرمی تأکید کرده که اظهارات واعظی دقیقاً محور مذاکرات و توافقات جلسه بوده است. با این حال، فردای روز برگزاری کنفرانس مطبوعاتی و علیرغم حضور وزیر روسیه در ایران، شرکت یاندکس در بیانیهای هرگونه عزمی برای افتتاح دفتر در ایران را به طورکل تکذیب کرد. میتوان پیشبینی کرد که یاندکس هم درست مانند تنست (مالک ویچت) به دلیل آنکه بخشی از سرمایهگذاری آن توسط بازار سرمایه آمریکا تأمین میشود و باتوجه به تحریمهایی که آمریکا علیه ایران وضع کرده و محدودیتهایی برای همکاری شرکتها با ایران در نظر گرفته، این شرکت روسی تمایلی به حضور در ایران نداشته است.
مذاکرات بی نتیجه با تلگرام؟
وزیر ارتباطات همچنین درخصوص تلگرام نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت که پس از مهاجرت کاربران ایرانی به این پیامرسان، با نظر دادستان وقت کل کشور در کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه، مذاکره با تلگرام در دستور کار قرار گرفته بود. او با اشاره به پیگیری مذاکرات و صورت گرفتن تفاهمات، اعلام کرد که استقرار سرورهای تلگرام در ایران، حذف کانالهایی با مصادیق پنجگانه و ارسال گزارشهای هفتگی از اقدامات برای مراجع ذیصلاح از جمله این تفاهمات بود.
جهرمی توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه نداد و اعلام نکرد که آیا این تفاهمات به نتیجه رسید یا خیر، چه شد که از مذاکره با تلگرام به فیلترینگ آن رسیدیم و چرا پس از فیلترینگ مذاکرات از سر گرفته نشد.
- طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی با حضور نیرویهای مسلح
- نماینده مجلس: استفاده از فیلترشکن جرم نیست و پیام رسانی مسدود نمیشود
- از نامه درخواست فیلترینگ اینستاگرام و گوگل پلی تا تعقیب قضایی جاویدنیا
- فیلتر سایت پیوندها 5 رأی مثبت در کمیته فیلترینگ آورد
- رونمایی از اپلیکشین همسریابی همدم با حضور رئیس مجلس
همه ی شرکت های فن های دنیا، همه ی شرکت ها ی اقتصادی و صنعتی تو تمام کشور ها، تمام هدف و آرزو و کعبه آمالشون ارتباط با آمریکاست. چون اقتصادش حرف اول و آخر رو میزنه. یه شرکت خارجی همه ی آرزوش اینه که یه سرمایه گذار آمریکایی داشته باشه! حتی چین با اون عظمتش فقط به لطف وجود و سرمایه گذاری شرکت های فن آوری آمریکایی در خاک خودش به این جایگاه امروزش رسیده.
اونوقت ما انتظار داریم دنیا به آمریکا پشت کنه؟ یه بچه 5 ساله هم میفهمه که هیشکی تو دنیا به خاطر ما که نه، به خاطر هیچ کشوری نمیاد آمریکا رو ول کنه.
همه به فکر توسعه خودشون در کنار آمریکا هستند، چون توسعه فقط با در کنار هم بودن امکان پذیره، نه با حذف دیگری. کی میخوایم اینا رو بفهمیم.
کاملا باهاتون موافقم.
آقا ارمین خوب بفرما جه کنیم که اقایان دوست امریکایی بیان به ایران لطف کنن؟
هروقت دست به کار شدیم هروقت عزم پیشرفت کردیم اونموقع امریکام میشه باش مذاکره کرد و کاری کرد هردوطرف سود ببرن
مگه نه ته ته ته ته ته ته تهششش یه چیز شبیه عربستان میشه چون کشور توخالی میشیم که میان نفتمون رو میکشن و تمام
بعد اینم بگم هیچ وقت همچین چیزی ممکن نیست اگه بخواین همه تحریما برداشته بشه باید دوست اسراییل باشین باید با وهابیا رفیق جینگ شین باید از هرچی کودک کشه حمایت کنین یا حداقل ساکت شین
خوب حالا میگیم که ما دوست رژیم کودک کش میشیم اشکال نداره. (و همچنین متجاوزان وهابی به یمن)
به هرحال عقل حکم میکنه که (به غیر از دین و ایمان) بله باید با دنیا تعامل کنی ولی بدونین تمام کشور های پیشرفته یا درحال پیشرفت خودشونم عزم داشتن شروع کردن و بعد دنیا دید تعامل با اون کشور سود ده هست پس باعث سود دوطرفی شد.
حالا میگین که بدون تعامل توزیع فقره . این نه کاملا غلطه نه کاملا درست ر.ک اساتید اقتصاد دان
…………….
خوب شما بفرما که راه حل تون بعد این چیه یعنی منظورم اینه با همین 2تا کار امریکا نمیاد بگه بفرما اینم پولات اینم سرمایه گذار اینم وام من برای تو که پیشرفت کنی
بفرمایین کاملا منطقی و لطفا از مغالطه استفاده نکنین
مغالطه که شغل رسمی شماست، بزودی خودتون و ایدیولوژی نفرت انگیزتون باهم میرین جایی که عرب نی انداخت…
میشه مواردی که باعث شده تا از ایدئولوژی اینها بدتون بیاد رو ذکر کنید تا ما هم آگاه بشیم؟
و اگه میشه ایدئولوژی غنی خودتون رو هم شرح بفرمایید تا بسمتش بریم.
یه کپی از رایش سوم، ..
اها یادم رفت بپرسم کی کودکان سوری رو کشت؟
در دنیا دوست و دشمن وجود نداره. مگه فیلم و سریال تاریخیه؟
در دنیا صرفا منافع اقتصادی مطرحه، هر کسی دنبال منافع اقتصادی کشور خودشه تا مردمش در رفاه زندگی کنند. کشور عربستان با فروش نفتش این رفاه رو برای مردمش فراهم کرده. این کجاش تو خالیه؟ خیلی هم عالیه که عرضه این کارو داشته. اصلا این مفهوم من درآوردی “تو خالی” یعنی چی؟ همین که لیاقت اینو داشته که رفاه برای مردمش فراهم کنه، همین کافیه. خدا به هر کسی یه نعمتی برای تعامل سازنده با بقیه دنیا داده. به بعضی کشور ها نفت داده، به بعضی کشور ها امکانات دیگه ای داده. هر کشوری میتونه چیزی رو که داره بده و چیز دیگری که نداره بدست بیاره. این اسمش تو خالی بودنه؟ خیر، این یعنی صلح، این یعنی به اشتراک گذاشتن نعمت، این یعنی ما همه به هم نیاز داریم. اصلا انسان مستقل آفریده نشده، اگر انسان موجود مستقلی بود که اصلا کلونی و ده و روستا و شهر تشکیل نمیشد. انسان ذاتا” موجود وابسته به هم نوع خودشه. این روال طبیعی زندگی در دنیاست. یه چیزی میدی، یه چیزی بدست میاری. این طبیعت دنیاست. هیچ کسی مستقل نیست در دنیا. همه به هم وابسته ایم. تا خرخره به هم وابسته ایم. حتی اون کره شمالی که مردمش علف میخورن، بدون ارتباط با چین 1 روز هم دووم نمیاره. پس استقلال به اون معنا و مفهوم وجود نداره.
بالاترین مسئولیت حاکمان هر کشوری فراهم آوردن رفاه و توسعه برای مردم کشوریه که مسئولش هستند، نه کس دیگه. اینکه میفرمایید کشور های دیگه عزم داشتن، کاملا بی معنیه، مشکل ما در ایران اصلا داشتن یا نداشتن عزم نیست، مشکل اینه نمیخوایم با کسی تعامل داشته باشیم، نمیخوایم کشور توسعه پیدا کنه، پیشرفت اقتصادی اصلا تو اولویت صدم ما هم نیست.
به تحریم کننده میگن دشمن. تو کاری که ازش سر در نمیارید(سیاست و تاریخ) دخالت نکنید.
1 ما هم به کسانی که باعث تحریم مون شدن میگیم دشمن و دشمن دشمن ما دوست ماست… 2 مگه تاریخ تخصص شماست؟ شما تخصصصت فقط مالست
معنی این حرف شما رو متوجه نمیشم : ” در دنیا دوست و دشمن وجود نداره “!!!
میشه بفرمایید که اگه اینطوره ، پس چرا آمریکا ، انگلیس ، فرانسه ، اسرائیل ، روسیه ، چین و … تسلیحات نظامی میسازن؟
حتما عربستان داره سر مردم یمن ، گلاب میریزه ، ولی مردم یمن ناشکری میکنن و میگن بمب سرمون میریزن. احتمالا یمنی ها دارن عربستان رو بدنام میکنن!
اصلا هم آمریکا و انگلیس و فرانسه به عربستان تسلیحات جنگی نفروختن!
و جنگ در فلسطین ، فقط خواب و خیاله !
پس اینهمه کشتار در دنیا توسط کی داره انجام میشه؟
دانشمندان ایرانی رو کی داره ترور میکنه؟
اگه کسی آدم بظاهر موفق و پولداری باشه ولی داغ یکی از عزیزانت رو به دلت بذاره ، بازم ازش طرفداری میکنی؟
هیچکس از پیشرفت بدش نمیاد ، هیچکس هم با مردم دنیا مشکل نداره ، ولی زورگویی دولتمردانی که به ایران مثل مستعمره شون نگاه میکنن ، رو نمیشه تحمل کرد.
همون آمریکایی که اینقدر سنگش رو به سینه میزنید ، هیچ دشمنی تو دنیا نداره و همهء کشورها هم باهاش رفیقن، اما بزرگترین سازندهء تسلیحات نظامی در دنیاست ، بیشترین پایگاه های نظانی رو در سراسر دنیا داره ، و وحشتناک ترین بودجهء نظامی دنیا رو هم داره . میشه علتش رو بگید تا ما هم بدونیم؟
درسته منظورم از توخالی صرفا نفته و هیچ چیز دیگه نداره ۱۰۰سال دیگه با نفتایی که امریکا گرفته به قدرتش افزوده میشه و عربستان پوچ البته مطمئنم پوچ پوچ نمیشن چون بالاخره تکنولوژی وارد کردن و یه چیزی دستشون میاد و پیشرفت میکنن
بر منکر تعمال با دنیا لعنت منظورم اینه که مثلا صف مرغ بخاطر چیه؟ بخاطر سیاست اشتباه زنجیره تولید به مصرفه
بعد ۴۰سال تو گندم خودکفا نیستیم بخاطر چیه
و غیره و غیره
میگم یه سری اصول ابتدایی داخلی هست اینا رو هم باید درست کرد
خداااااشاااهدههه اگههههه این برجام رو بیشتر بش دقت میکردن الان وضعمون این نبود اگه تو بند هاش توجه میکردن وضع این نبود
به هرحال برجام که حق ما بوده خرده شده تا قرون اخرشم باید بگیریم چون مال مردمه کسی عقب نمیشینه چون مال ماسستتتت.
اماااااا داخلم ول نکنیم
اینا رو باهم گرفت راه پیشرفت هست
البته که بعید میدونم اونی که شما میخواین رخ بده ولی اونی ام که فکر میکنین رخ نمیده
به امیدایرانی بهتر در تعامل با دنیا و مدیریت صحیح داخلی
سید جان، عربستان نفت هم نداشت، صرفا به خاطر وجود بیش از یک میلیارد مسلمان که خواهان زیارت خانه خدا هستند از درو دیوارش توریست وارد کشورش میشه و میتونه از درآمدش روزی مردمش رو بدست بیاره. بنابراین نگران کشور های دیگه نباشیم.
صف به خاطر چیه؟ به خاطر 14 سال تحریم ایران و عدم سرمایه گذاری کافی داخلی و خارجیه. صف مرغ به خاطر اینه که باید غذا و واکسن مرغ ها از خارج وارد بشه و به دلیل مشکلات ارزی و عدم بالانس قیمت ارز با درآمد داخلی شرکت ها نمیتونن تامین نیاز کنند.
تو گندم خودکفا نیستیم اصلا اهمیتی نداره، وقتی میتونی وارد کنی چرا خودکفا بشی؟ اصلا واژه خود کفایی بی معناست. اگر پوچی رو بخوایم تعریف کنیم همین واژه خوکفایی پوچه. چون شما هر چیزی بخوای در هر کجای دنیا درست کنی، باید واردات کنی. هیچ کجای دنیا همه چیز در یک جا فراهم نیست. اصلا دنیا بر اساس خودکفایی ساخته نشده. اگر همه خودکفا بودن که همیشه بین کشور ها جنگ جهانی میشد. چون همه به هم وابسته اند صلح نسبی در دنیا داریم. به همین خاطر خودکفایی بی معناست.
بحث مدیریت داخلی از منابع خارجی جدا نیست. اینا یکی هستند. نمیشه شما در داخل پیشرفت کنی و در خارج تحریم باشی. اصلا پیشرفت در داخل بدون موفقیت در ارتباطات بین المللی امکان پذیر نیست. برعکسش هم درسته، نمیشه در خارج ارتباطات خوبی داشته باشی و در داخل پیشرفت نکنی، این دوتا با هم اتفاق میفته.
ببین، یکسری چیز ها به صورت سنتی، تاریخی، فرهنگی ما در ساختنش استاد هستیم. مثل فرش، مثل زعفران، مثل پسته، مثل برنج. در این مواردی که در ساختش تبحر داریم و میتونیم خوبشو تولید کنیم، باید اینها رو توسعه بدیم. نه اینکه بریم ماشین بسازیم، یا واکسن تولید کنیم، یا موبایل بسازیم، چیزهایی که نه بلد هستیم، و نه میتونیم، و نه امکاناتش رو داریم نباید بسازیم. فقط اون بخشی که در ساخت و تولیدش بهترین هستیم رو باید توسعه بدیم، و مابقی رو واردات کنیم. این میشه راه درست.
@ آرمین
سلام.
تا حدودی با حرف های شما موافقم.
اینکه ما وقتی توانایی تولید پردازنده و موبایل نداریم , نباید خط مونتاژ جنس درجه ۳ وارد کنیم.
ولی تحقیق و توسعه , مانعی ندارد.
اما در زمینهء گندم , قضیه فرق دارد.
گندم , یک محصول استراتژیک هست.
اساسا تحریم کشورها , زمانی پیش می آید که در زمینه ای خودکفا نباشند.
بنظر شما اگر در زمینهء تولید گندم خودکفا باشیم , آیا آمریکا می تواند ما را در زمینهء تهیهء آن , تحریم کند؟
با وجود زمینهای فراوان در کشور , تهیهء علوفه هم براحتی در کشور امکانپذیر است. منتها دولت در این زمینه , اقدامی نکرد.
آمریکا با اینکه نفت دارد , فقط به آن اکتفا نکرد. بلکه در زمینهء خودروسازی , ساخت قطعات کامپیوتری , کشاورزی , تجهیزات نظامی , پزشکی و … اقدام به تولید محصول کرده است.
اگر به تولید خودرو باشد , بنده برند لکسوس تویوتا را بهترین برند می دانم. و بعد از آنها , بنز و بی ام دبلیو را بهترین می دانم. حال , آیا نباید آمریکا , برند شورلت داشته باشد؟
آیا نباید کره جنوبی , جنسیس جی ۸۰ مدل سال ۲۰۲۱ را تولید کند؟
اگر دولت برنامه داشته باشد و از نخبه ها حمایت کند , حتما باعث رشد کشور و ایجاد شغل خواهد شد.
الآن بعضی از استخدامی ها بر اساس رابطه هست تا لیاقت و شایستگی.
اگر همین موارد تصحیح شود , خیلی از مشکلات کشور حل خواهد شد.
اقای ارمین لطفا انواع واکسن رو نام ببرید شما که متخصص هستید.
ایران بهترین سیستم پزشکی غرب اسیا روداره به گفته
WHO
واگسن های فایزر کلی عوارض بد دارن
لطفا مطالعه کنید و در مورد چیزی که ازش تخضض ندارید اظهار نظر نکنید.زبون استخوان نداره
اقای ارمین من حاظرم حضوری با شما مناظره کنم..و ثابت کنم چه قدر بی پایه و اساس صحبت میکنید.با حرفای سطحیتون مخاطبانتون رو چی فرض کردید؟
راستی چرا همه انکار میکنن که سیاست سال 92تا97 مگهه سیاست نرمش و تعامل نبود؟ دیگه نگین که نزاشتن و ال و فلانو و ملان
به هر حال بدونین اگه سیاست و دولت دست رییس جمهور نبود برجام همون روزی که ترامپ پاره کرد میسوخت ولی رییس جمهو نزاشت اونم درمقابل چه مقامی؟؟!! بیخیال جمبندی اینکه این 8سال 8سال اخره اگه پیشرفت کردیم که عالی اگه نکردیم باید دگرگونی خیلی بزرگی رخ بده… و تمام
ببینیم و تعریف کنیم.
لازم نبود اینهمه بنویسید توجیه کنید تحریم های غیر قانونی آمریکا رو.
به این کار رقابت نمیگن میگن انحصار.
یجوری حرف میزنید انگار ما بدهکار جهان هستیم.
نه بابا همه جهان بدهکار شما هستن!
زورگویی آمریکا باعث شده بعضی از کشورها به ما بدهکار بشن.
نخیر کلا توهم انتها نداره :))
@رمزارز بیبی عرعر
سلام.
آمریکا اجازه نمی دهد که خیلی از کشورها با ایران مراودهء تجاری داشته باشن.
حالا آیا ایران نمی خواهد با دنیا ارتباط داشته باشد ، یا اینکه آمریکا دارد زورگویی می کند و اجازه نمی دهد که دنیا با ما ارتباط داشته باشد؟
خیلی از کشورها مثل ژاپن و کرهء جنوبی ، از ایران نفت خریده اند ، ولی بعلت زورگویی های آمریکا و متحدینش ، نمی توانند به ایران پول پرداخت کنند.
اگر کسی اینگونه به شما زورگویی کند ، شما تسلیم خواسته هایش می شوید ، یا اینکه جلویش ایستادگی می کنید و از شرفتان دفاع می کنید؟
آمریکا فکر کرده که می تواند با زورگویی ، ترور دانشمندان و نخبه های کشورمان ، جلوی پیشرفت ایران را بگیرد. ولی کور خوانده است.
______________
در ضمن ، تَوَهُم کسی دارد که آمریکای گرگ و متحدین گرگ صفتش را دوست خود بداند.
گرگ ها حتی به همنوعان خودشان هم رحم نمی کنند. آن موقع را هم خواهید دید.
کاملا با آقای آرمین موافقم ، حرف حق زدید.
امیدوارم از حرفت پشیمون نشی.
یعنی وقتی اسم مذاکره و ظریف و روحانی و جهرمی باهم میاد چهار ستون بدنم می لرزه!
ساندیس بخور!
سلام.
چرا اینقدر تبلیغ ساندیس را می کنید؟
برو ستادتون ببین نهار بهت چی میدن.
باز اینا یک ستادی دارنُ فقط همونجا نهار می خورن.
شماها که همه ستادا سر میزنید برا ناهار چی میگید؟ 🤣
بابا کامبک! …. محلتون مثکه سنگ پا زیاد سرو کرده…