سامسونگ همچنان با مشکلاتی در افزایش بازده فرآیند 3 نانومتری GAA نسل جدید خود روبروست، به طوری که این شرکت کرهای برای بهبود وضعیت به هرگونه کمکی نیازمند است. در حالی که هدف اولیه برای بازده فناوری 3 نانومتری GAA نسل اول و دوم حدود 70 درصد تعیین شده بود، گزارشها نشان میدهند که این شرکت تنها توانسته به 20 درصد بازده برای نسخه بهبودیافته خود دست یابد. در مقابل، تولید آزمایشی فرآیند 2 نانومتری TSMC به نرخ قابلتوجه 60 درصد رسیده است. عدم همکاری TSMC با سامسونگ نیز یکی دیگر از فشارهای تجاری برای غول کرهای محسوب میشود که این برند را در تنگنا قرار میدهد.
با توجه به موفقیت چشمگیر غول نیمهرسانای تایوانی در این حوزه، گمانهزنیهایی مطرح بود که TSMC ممکن است بخشی از تولید تراشههای Exynos سامسونگ را بر عهده بگیرد. با این حال، یک منبع خبری اعلام کرده است که هیچ توافقی میان این دو شرکت شکل نخواهد گرفت. این خبر ممکن است ناامیدکننده باشد برای کسانی که امیدوار بودند پرچمداران آینده سری گلکسی به تراشههایی غیر از محصولات کوالکام مجهز شوند.
در صنعت نیمهرسانا، شایعاتی مطرح شده بود مبنی بر اینکه سامسونگ به دنبال بستن قراردادهایی با سایر تولیدکنندگان است تا تولید تراشههای Exynos خود را میان فناوریهای مختلف توزیع کند. اگرچه در این گزارش بهطور مشخص نامی از TSMC برده نشده بود، اما تنها این شرکت و سامسونگ به فناوریها و تجهیزات پیشرفته دسترسی دارند. چنین شراکتی میتوانست یک فرصت طلایی برای سامسونگ باشد تا از بحران بازده پایین که موجب از دست دادن مشتریانی مانند کوالکام برای تراشه Snapdragon 8 Elite Gen 2 شده بود، خارج شود.
بی اعتنایی TSMC به غول کرهای!
با این حال، Jukanlosreve@ در شبکه اجتماعی X گزارش داد که TSMC هیچ توافقی با سامسونگ برای تولید انبوه تراشههای Exynos انجام نخواهد داد. هنگامی که دلیل این تصمیم از سوی TSMC مورد پرسش قرار گرفت، این منبع اظهار داشت که سامسونگ ممکن بود به اطلاعات محرمانه TSMC در زمینه مدیریت بازدههای بالا دست یابد. چنین اطلاعاتی میتوانست در آینده به سامسونگ کمک کند تا در تحقق اهداف و جاهطلبیهای خود مزیت بیشتری به دست آورد.
فراتر از این نگرانیها، باور داریم که TSMC هیچ مشکلی در تأمین سفارشهای Exynos نداشت و میتوانست با تحویل بهموقع این محمولهها، هزینههای بیشتری نیز طلب کند. با این حال، با عدم تحقق هیچ توافقی، اکنون وظیفه سامسونگ است که از فناوریهای موجود خود نهایت استفاده را ببرد و بازده تولید را به سطحی مطلوب برساند.
شایعات حاکی از آن است که سامسونگ پیشتر توسعه یک سیستم روی تراشه (SoC) با فرآیند 2 نانومتری و اسم رمز «Ulysses» را آغاز کرده است. از این رو، باید منتظر اخبار و بهروزرسانیهای جدید بمانیم تا پیشرفتهای آن را در ماههای آینده ارزیابی کنیم.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید