مایکروسافت ویندوز 11 را با تغییرات چشمگیر در بخش سیستم مورد نیاز این سیستم عامل معرفی کرد و به همین دلیل بسیاری از کاربران به دنبال دریافت پاسخ این سوال بودند که آیا کامپیوترهای آنها از ویندوز نسل جدید پشتیبانی میکند یا خیر. پیش نیازهای سخت گیرانه مایکروسافت، از جمله TPM 2.0 و نیاز به پردازندههای نسبتا جدید باعث شده بسیاری از کامپیوترهای شخصی که هیچ مشکلی با اجرای ویندوز 10 نداشتند، قادر به پشتیبانی از ویندوز 11 نباشند. این در حالیست که شباهتهای زیادی بین نسل جدید و نسل قبل سیستم عامل ویندوز مایکروسافت وجود دارد و برای بسیاری سطح سخت گیری مایکروسافت غیر قابل درک است. در حالی که بسیاری از کاربران خانگی فاقد سیستمی سازگار با ویندوز 11 هستند، مطالعات نشان میدهد بالغ بر نیمی از کامپیوترهای تجاری نیز از ویندوز جدید مایکروسافت پشتیبانی نمیکنند.
طبق بررسی که از بیش از 30 میلیون کامپیوتر شخصی که در بالغ بر 60 هزار کمپانی مشغول کار هستند به عمل آمده، همانند بخش مصرف کنندگان، بخش تجاری نیز با مشکل عدم سازگاری بسیاری از سیستم های خود با ویندوز نسل جدید مایکروسافت روبرو هستند. به گفته موسسه ای که بر روی این موضوع تحقیق داشته، از زمان معرفی ویندوز 11 توسط مایکروسافت، تیم های IT در شرکتهای تجاری بزرگ برای اجرای یک نقشه تحت فشار قرار گرفته اند. به دنبال عرضه سیستم عامل جدید، این تیمها باید راهی سریع و مقرون به صرفه به با هدف بررسی سازگاری یا عدم سازگاری کامپیوترها برای ارتقا به ویندوز 11 پیدا کنند.
عدم پشتیبانی بخش عمده کامپیوترهای تجاری از ویندوز جدید مایکروسافت
نتیجه بررسی انجام شده نشان از این دارد که فقط 44.4 درصد از کامپیوترهای تجاری مجهز به پردازنده سازگار با ویندوز 11 هستند و همچنین 52.55 درصد از این سیستمها از پیش نیاز TPM ویندوز نسل جدید برخوردارند. اگر چه ترفندهایی برای نصب ویندوز 11 به صورت دستی و دور زدن محدودیت ها وجود دارد اما با توجه به تهدید مایکروسافت مبنی بر توقف انتشار بروزرسانیهای امنیتی برای سیستمهایی که بدون توجه به پیش نیازها به ویندوز 11 آپگرید شدهاند، این کار خصوصا برای شرکتهای تجاری با ریسک زیادی همراه است. وضعیت در مورد ماشین های مجازی بدتر نیز هست و در حال حاضر تنها 0.23 درصد آنها از پیش نیاز TPM ویندوز 11 برخوردارند.
مشخصا این یک بررسی جزئی و کوچک نیست و ثابت می کند که ویندوز جدید نه تنها کاربران عادی را به دردسر می اندازد، بلکه وضعیت را برای شرکت ها و کاربران تجاری نیز بسیار سخت می کند. بسیاری بر این باورند که زمان آن رسیده که شرکتها سیستمهای خود را ارتقا دهند و این به افزایش امنیت آنها نیز کمک میکند اما مسئله اینجاست که بیش از نیمی از سیستم ها از ویندوز 11 پشتیبانی نمیکنند و همین باعث می شود ارتقا سیستمها، عملی بسیار بزرگ محسوب شود. در مقابل مایکروسافت نیز تاکید بسیاری بر روی فاکتور امنیت دارد و معتقد است پیش نیازهای ویندوز 11، به منظور ارائه سیستم عاملی بسیار ایمنتر بوده است.
ویندوز چون حفره های امنیتی زیادی داشت و اپدیت ها کاربران و حتی کارمندان ماکروسافت را ذله کرده بود و هزینه تامین امنیت ویندوز بالا رفته بود در اقدامی انتحاری بسمت تی پی ام رفتند تا در رخنه های ویندوز یک پناهگاه امن پیدا کنند در واقع تنها راه نجات انها tpm بود و این اقدام را از روی ناچاری انجام داد والا بجز تم و طراحی رابط کاربری کار دیگری انجام نداده دلیل انکه طبق وعده برنامه های اندروید هنوز قابل اجرا نیستند و میتوان موقع نصب براحتی با دستکاری رجیستری این محدودیت را دور زد دقیقا همین است ویندوز یازده یک دروغ بازاریابی بیشتر نیست بیهوده به یازده مهاجرت نکنید فقط منوی استارت را چند سانت جابجا کرده و رنگ و لعاب جدید زده به همین ویندوز ده قدیمی نگران نباشید چیزی از دست نخواهید داد و هرگز هیچ برنامه ای با ویندوز ده ناسازگار نخواهد بود چون تفاوت فقط در نام انهاست نه ساختار سیستم عامل ویندوز مگر در اینده ویندوز دوازده تغییراتی کند کسی چه میداند؟ حتی کلیک راست را هم با یک ترفند مانند تم های ویندوز تغییر داده که حالت قدیم را هم میتوان با انتخاب گزینه اخر دید همین دلیل کافیست بفهمید همه ماجرا یک کلک بازاریابی بوده و استفاده از تی پی ام برای افزایش امنیت کاری که اپل سالها پیش کرده بود و اینها بتازگی اکتشاف فرموده اند دلیل رایگان بودن این اپدیت هم همین واقعیت پنهان هست والا حتما پول میگرفتند برای ارتقاء سیستم عامل انها هرگز دست و دلباز نبوده اند خود را به دام ویندوز یازده نیندازید