چکیده : روشن نشدن لپ تاپ یا کامپیوتر یک تجربهی ناخوشایند است که میتواند منجر به از دست رفتن فایلها و تصاویر ذخیرهشدهی ما شود. اما اغلب راهحلهای سادهای برای حل این مشکل وجود دارد. اگر میخواهید بدانید چرا کامپیوتر و لپ تاپ روشن نمی شود؟ با ادامه این مطلب، با ما همراه باشید.
روشن نشدن لپ تاپ یا کامپیوتر یک تجربهی ناخوشایند است که میتواند منجر به از دست رفتن فایلها و تصاویر ذخیرهشدهی ما شود. اما اغلب راهحلهای سادهای برای حل این مشکل وجود دارد. اگر میخواهید بدانید چرا کامپیوتر و لپ تاپ روشن نمی شود؟ با ادامه این مطلب، با ما همراه باشید.
دلایل روشن نشدن لپ تاپ
دلایل بالقوهی زیادی برای بروز این مشکل وجود دارد؛ از جمله، مشکل در آداپتور یا کابل برق، مشکل باتری، اشکال در صفحه نمایش یا حتی معیوب بودن مادربرد، این مشکلات میتوانند از دلایل روشن نشدن لپ تاپ باشند. در ادامه، راهکارهایی برای رفع این مشکل، آموزش میدهیم.
برطرف کردن مشکل روشن نشدن لپ تاپ
برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ یا کامپیوتر، باید از سادهترین دلایل بالقوه شروع کنید و به پیچیدهترین آنها برسید.
آداپتور را بررسی کنید
مطمئن شوید که اتصالات آداپتور لپ تاپ شما بدون اشکال است. از آنجا که آداپتورهای لپتاپها خیلی شبیه به هم هستند، ممکن است با آداپتور اشتباهی به منبع برق وصل شده باشید. البته هر آداپتور، ولتاژ و آمپر مشخصی به دستگاه ارائه میدهد. پس کابل برق و آداپتور خود را بررسی کنید.
البته اگر چراغ منبع تغذیه لپ تاپ روشن است، به احتمال زیاد، آداپتور مشکلی ندارد. اگر هم چراغ آداپتور روشن است و هم چراغ تغذیه لپ تاپ، ممکن است اشکال از باتری لپ تاپ باشد.
صفحه نمایشگر را بررسی کنید
گاهی لپتاپ روشن میشود، اما صفحه سیاه باقی میماند. در این صورت، ممکن است به اشتباه فکر کنید لپتاپ روشن نمیشود، اما در واقع، مشکل از صفحه نمایشگر است. اگر لپتاپ خود را به یک نمایشگر خارجی وصل کردهاید، اتصال مانیتور را از لپتاپ جدا کنید. حالا بررسی کنید که مانیتور لپتاپ روشن میشود یا نه.
اگر همچنان صفحه سیاه است، دکمه روشنایی صفحه را از روی کیبورد فشار دهید، چرا که ممکن است به طور اتفاقی، روشنایی صفحه روی صفر قرار گرفته باشد. اگر باز هم صفحه سیاه بود، لپتاپ را با کابل HDMI به یک نمایشگر خارجی متصل کنید تا مشخص شود که مانیتور لپتاپ سالم است یا نه.
اگر چراغ لپتاپ یا چراغهای روی کیبورد روشن میشوند، اما صفحه نمایش سیاه است، ممکن است اشکال از مدار تغذیهی نمایشگر باشد. در این صورت، برد تغذیهی صفحه نمایش باید توسط تعمیرکار کامپیوتر، عوض شود.
اتصالات bootable را جدا کنید
اگر حافظههای bootable به لپتاپ وصل است، آنها را جدا کنید. این میتواند یک فلش مموری یا یک دیویدی باشد که فراموش کردهاید آن را در دیویدی رام قرار دهید. این باعث میشود لپتاپ نتواند از روی حافظهی اصلی، فرایند بوت را انجام دهد.
اتصالات واسط را جدا کنید
اگر از سهراهی یا محافظ برق استفاده میکنید، آداپتور را از اتصالات واسط جدا کرده و کابل لپتاپ را بهطور مستقیم، به پریز وصل کنید. ممکن است قطعی در مدار سهراهی، علت روشن نشدن لپتاپ باشد.
بوق مادربورد را رمزگشایی کنید
در بیشتر سیستمها، بهخصوص کامپیوترهای رومیزی، در زمان شروع به کار یک صدای بوق شنیده میشود. یک بوق عادی، نشانهی سالم بودن قطعات و شروع فرایند بوت است. اما اگر کامپیوتر مشکل داشته باشد و به دلیل یک نقص، بالا نیاید، یک بوق خطا از سوی مادربورد صادر میشود. با توجه به نوع بوق و رجوع به جدول استاندارد بوقهای مادربورد برند مربوطه، میتوان علت خطا را پیدا کرد.
خاموشی ناگهانی لپتاپ را جدی بگیرید
اگر در زمان کار با سیستم، لپتاپ ناگهان خاموش میشود، ممکن است مکانیزم پیشگیرانهی کامپیوتر، باعث این خاموشی ناگهانی بوده باشد. در سیستمهای جدید، اگر قطعات کامپیوتر در معرض آسیب باشند (برای مثال به علت گرمای بیش از حد دستگاه) سیستم برای جلوگیری از آسیب جدی به قطعات، تصمیم به خاموشی ناگهانی میگیرد. در این صورت، لپتاپ بدون اخطار قبلی و در حین کار، خاموش میشود. اگر این اتفاق چند بار تکرار شود، بهتر است لپتاپ را روشن نکنید و آن را برای بررسیهای تخصصی، به تعمیرکار نشان دهید.
مسیر تهویه هوای دستگاه را چک کنید
گرمای بیش از حد دستگاه در زمان کار، میتواند باعث خاموشی کامپیوتر شود. همیشه باید دقت کنید که منافذ فن دستگاه، بسته نشده باشند. ممکن است یک پوشش خارجی یا گرد و غبار زیاد، جلوی تهویه هوا را گرفته باشد. در این صورت، بلافاصله مسیر خروج فن را آزاد کنید.
باتری CMOS را عوض کنید
روی مادربورد همهی لپتاپها، یک باتری کوچک به نام CMOS وجود دارد که انرژی لازم برای شروع عملیات بوت کامپیوتر را تامین میکند. اگر چند سال از تولید لپتاپ شما میگذرد، ممکن است باتری CMOS از کار افتاده باشد. تعویض این باتری کار پیچیدهای نیست و هزینهی زیادی نیز ندارد. البته این کار باید توسط متخصص انجام گیرد.
قطعات جدید را چک کنید
اگر به تازگی برخی از قطعات کامپیوتر خود را تعویض کردهاید (بهعنوان مثال، یک RAM یا هارد دیسک جدید نصب کردهاید) محتمل است که مشکل بالا نیامدن کامپیوتر، ناشی از اختلال در این قطعات باشد. در این حالت، برای بررسی اشکال در کار قطعات جدید، به تعمیرکار مراجعه کنید.
از گارانتی لپتاپ خود استفاده کنید
اگر هیچکدام از راهکارهای بالا به رفع مشکل شما کمک نکرد، از گارانتی لپتاپ خود استفاده کنید. البته این مورد زمانی امکان پذیر است که مدت زیادی از خرید لپتاپ شما نمیگذرد و گارانتی دستگاه معتبر است. میتوانید دفترچهی دستگاه و تاریخ خرید آن را بررسی کنید. اگر ضمانت گارانتی فروشنده، همچنان معتبر است، برای به صرفه بودن هزینه تعمیر، از خدمات پس از فروش فروشندهی خود استفاده کنید.
چرا کامپیوتر و لپ تاپ HP روشن نمی شود؟
مشکلات مربوط به منبع تغذیه، نمایشگر، صفحه کلید، حافظه و سایر اجزای لپ تاپ HP شما میتواند علت روشن نشدن لپ تاپ HP باشد. بهترین روش این است که به طور سیستماتیک و با کمک تعمیرکار متخصص، سیستم HP خود را عیبیابی کنید تا مشکل پیدا و رفع شود.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید