در مطلب پیش رو قصد داریم به بررسی نوع عملکرد قطعات مختلف سیستم های کامپیوتری (اعم از پردازنده ی گرافیکی، پردازنده ی مرکزی و حافظه ی رم) در امر اجرای بازی Dark Souls 3 بپردازیم. بنا بر این اگر علاقه مند به یافتن اطلاعات تازه ای در رابطه با نکات یاد شده هستید می توانید ما را در ادامه ی این مطلب همراهی کنید.
اگر چه نسخه های کنسولی بازی Dark Souls 3 اکنون چیزی نزدیک به دو هفته است که در کشور ژاپن منتشر شده اند، اما نسخه ی PC این بازی هنوز به طور رسمی منتشر نشده و قرار است همراه با عرضه ی جهانی نسخه های کنسولی این اثر در تاریخ دوازدهم ماه آوریل سال جاری میلادی (هفته ی آینده) در اختیار علاقه مندان به عناوین نقش آفرینی اکشن قرار گیرد. با این حال در حال حاضر نسخه ی PC از بازی Dark Souls 3 (به منظور تهیه ی بررسی های مختلف از این اثر) در اختیار بسیاری از منابع گوناگون مرتبط با دنیای بازی های کامپیوتری قرار گرفته است و از همین رو بسیاری از منابع خبری مرتبط با دنیای بازی های کامپیوتری از کیفیت نسخه ی PC بازی Dark Souls 3 آگاه هستند. در این میان وب سایت روسی Game GPU با توجه به نسخه ی نهایی از بازی Dark Souls 3 بر روی پلتفرم PC به بررسی فنی این بازی و نوع عملکرد قطعات مختلف سخت افزاری در امر اجرای این نسخه از بازی پرداخته است. یکی از نخستین بررسی های انجام گرفته از نسخه ی PC بازی Dark Souls 3 (پیش از انتشار رسمی این اثر) که در این مطلب نگاهی به نتایج آن خواهیم داشت. مسلماً بخش مهمی از این بررسی بر نوع عملکرد کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بازی Dark Souls 3 متمرکز بوده است و ما هم مطلب خود را ابتدا با این بخش از قضیه آغاز می کنیم. در واقع طی این بررسی بسیاری از کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در اجرای بازی Dark Souls 3 مورد آزمایش قرار گرفته اند. در شرایطی که محصولات برند انویدیا از آپدیت درایور های گرافیکی نسخه ی 364.72 و کارت های گرافیک برند AMD نیز از نسخه ی ویژه ی 16.4.1 از درایور های گرافیکی اختصاصی خود بهره می بردند. از سوی دیگر بررسی مذکور در سه کیفیت تصویری متفاوت 1920 در 1080 پیکسلی ، 2560 در 1440 پیکسلی و 3840 در 2160 پیکسلی و تحت بالا ترین تنظیمات گرافیکی ممکن به انجام رسیده است. ضمن این که پیش از پرداختن به نتایج بررسی مذکور باید به این نکته اشاره کرد که نسخه ی PC از بازی Dark Souls 3 بر اساس اجرا بر روی نرخ فریم نهایی 60 فریم در ثانیه طراحی شده است و بر همین اساس حداکثر نرخ فریم دریافتی از این بازی از رقم فوق فرا تر نخواهد رفت. با این توضیح می رویم تا در گام نخست نگاهی به عملکرد کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در اجرای بازی Dark Souls 3 تحت کیفیت تصویری تمام اچ دی داشته باشیم.
در بررسی انجام گرفته توسط این منبع روس به این نکته اشاره شده است که در هنگام آزمایش کارت های گرافیک دو برند AMD و انویدیا در امر اجرای بازی Dark Souls 3 ، در حالی که قابلیت ترکیبی SLI به خوبی در دسترس بوده و بدون هیچ اشکالی هم اجرا می شده ، قابلیت مشابه کراس فایر در کارت های گرافیک AMD از سوی این بازی مورد پشتیبانی نبوده است. با این حال در تصویر فوق نام کارت گرافیک Radeon R9 Fury X در حالت کراس فایر آورده شده است که البته هیچ توضیحی مبنی بر دلیل وجود این تناقض در منبع مذکور وجود ندارد (یا لا اقل از سوی نگارنده یافت نگردید). همان گونه که در تصویر فوق مشاهده می شود محصولات بالا رده ی حاضر در لیست کارت های گرافیک مورد آزمایش قرار گرفته در بازی Dark Souls 3 همگی به خوبی از پس اجرای این بازی تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی و تنظیمات گرافیکی بالا بر آمده اند و رقابت اصلی در زمینه ی اجرای این بازی تحت تنظیمات مذکور و نرخ فریم بهینه در نیمه ی پایینی جدول و از کارت گرافیک Geforce GTX 780 به بعد مشاهده می شود. رقابتی که نتایج مربوط به آن کاملاً مشخص به نظر می رسد و نیاز به توضیح و تفسیر خاصی در این زمینه احساس نمی شود.
در تصویر فوق نتایج مربوط به عملکرد کارت های گرافیک دو برند AMD و انویدیا در اجرای بازی Dark Souls 3 تحت کیفیت تصویری 2560 در 1440 مشاهده می شود که رقابت اصلی از کارت گرافیک Radeon R9 Nano آغاز شده است. با توجه به این نکته که نرخ فریم نهایی بسیاری از بازی های کنسولی نسل حاضر به طور متوسط رقم 30 فریم در ثانیه بوده است، می توان گفت که بسیاری از محصولات حاضر در بخش پایینی این لیست قادر به ارائه ی کیفیت اجرایی بازی Dark Souls 3 در حد کنسول های خانگی (تحت کیفیت تصویری 2560 در 1440 پیکسلی) هستند و تنها چند محصول موجود در انتهای این لیست هستند که شاید قادر نباشند تجربه ای کاملاً روان را از بازی Dark Souls 3 تحت کیفیت تصویری یاد شده و تنظیمات گرافیکی حداکثری در اختیار علاقه مندان به این بازی قرار دهند.
تصویر بالا نتایج حاصل از آزمایش کارت های گرافیک اجرا کننده ی بازی Dark Souls 3 را تحت کیفیت تصویری 3840 در 2160 پیکسلی به نمایش در آورده است. همان گونه که در تصویر هم به خوبی نمایان است رقابت تناتنگ کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بهینه ی بازی Dark Souls 3 با نرخ فریم مناسب در این کیفیت تصویری از همان بالای لیست آغاز می شود و با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که برای اجرای بازی Dark Souls 3 توسط محصولات حاضر در پایین این لیست تحت کیفیت تصویری یاد شده بهتر است از خیر اجرای این بازی بر اساس تنظیمات گرافیکی بسیار بالا و حداکثری گذشت و بازی Dark Souls 3 را با جزییات تصویری پایین تری در این کیفیت تصویری تجربه کرد. در کل شاید بتوان ادعا کرد که نسخه ی سوم از سری بازی های Dark Souls 3 نیز همانند اسلاف خود ادعای چندانی در برخورداری از گرافیک فنی بسیار قدرتمند و ایجاد چالش های بزرگ برای کارت های گرافیک گوناگون ندارد و بخش مهمی از شایستگی های گرافیکی این بازی (درست همانند نسخه های پیشین این مجموعه) خود را در بحث هنری به نمایش می گذارد. در بخش دوم این مطلب (که تا ساعاتی دیگر به مطالعه ی آن خواهید پرداخت) نگاهی به عملکرد اجرایی قطعاتی نظیر پردازنده ی مرکزی و همچنین میزان استفاده از حافظه ی رم سیستم های کامپیوتری در امر اجرای بازی Dark Souls 3 خواهیم داشت.
خوبه،مطلب جالبی بود
فقط ای کاش طوری میشد که بازی تمام بازی ها کم کم داره به خاطرها می پیونده :smiley9
به این میگن بازی:-bd
یه شاهکار
و بسیار هم بهینس.
بازی روی کنسولا 30 فریمه به همراه افت فریم!حالا توی بنچمارک کارت 660 مال عهد تیرکمون میرزا داره بازی رو بالای 30 فریم اجرا میکنه!
اینم از کنسولای نسل جدید
برام جالبه که Gtx690 چه پرفومنس خوبی ارائه داده:-o کسی که اون زمان این کارت رو خریده دیگه تا الان خیالش راحته، البته قیمت بالایی هم داشته:-bd
سلام.
ببخشید که در اینجا نظر دادم!
خواهشا این هفته عکس های 4k فراموش نشود!
این 2، 3 هفته هم که فراموش شده جبران شود!
واقعا نمیدونم چی بگم که هر سایتی از یک گیم تست میزاره و واقعا ما رو سردرگم کرده و واقعا نمیدونیم چی بگیم
در کل Multi GPU ها خوب عمل کردن و مخصوصا توی 2K کمترین و میانگینشون 60 فریم هستش امیدوارم که در آینده نزدیک Multi GPU ها رواج پیدا کنن و ماهم شاهد شتاب جیبمون برای مشتری ها!!!!! و شاهد پیشرفت موتور های گیم برای Multi GPU ها باشیم
خیلی بهینه است
عملکرد هردو برند مناسبه و همانطور که اشاره کردین از نظر فنی مدعی نیست و مهمترین نکته دارک گرافیک هنری وخیره کننده اونه که باعث لذت میشه.
خداروشکر کارت منم خوب عمل کرده، البته به پای کارتای دوستان مرفه بی درد که ti دارن نمیرسه (صرفن برای شوخی بود)=))=))=))=smile=smile