طی ساعات گذشته با مطلبی دو بخشی در رابطه با میزان کارایی پردازنده های گرافیکی مختلف از دو برند انویدیا و AMD در فرآیند اجرای بازی Overwatch با علاقه مندان به اجرای عناوین چند نفره و آنلاین بر روی پلتفرم PC همراه بودیم. با این حال نکات مورد اشاره قرار گرفته در دو مطلب پیشین امروز ما در رابطه با بازی Overwatch به نوع عملکرد پردازنده های مرکزی در امر اجرای این بازی مربوط نمی شد. بر همین اساس در مطلب پیش رو قصد داریم تا نگاهی به کارایی تعدادی از پردازنده های مرکزی مهم موجود در بازار در امر اجرای بازی Overwatch داشته باشیم.
همانند مطلب مربوط به بررسی عملکرد پردازنده های گرافیکی دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بازی Overwatch ، منبع اصلی ما برای پرداختن به میزان کارایی پردازنده های مرکزی در فرآیند اجرای بازی Overwatch بررسی صورت گرفته توسط گروه تِک اسپات بوده است. همان گونه که در بخش بررسی عملکرد پردازنده های گرافیکی بازی Overwatch هم به آن اشاره شد بررسی عملکرد قطعات سخت افزاری اجرا کننده ی این بازی با توجه به آنلاین بودن گیم پلی این اثر و مبتنی بودن آن بر تجربه ای گروهی و چند نفره، فرآیند نسبتاً دشوار و پر چالشی به شمار می رود. چالشی که حتی در بررسی عملکرد پردازنده های مرکزی اجرا کننده ی بازی Overwatch بسیار بیشتر از بررسی کارایی پردازنده های گرافیکی اجرا کننده ی این بازی جلوه می کند. در واقع به منظور در دست داشتن معیاری مناسب و قابل اتکا از میزان کارایی پردازنده های مرکزی در امر اجرای بازی Overwatch ، ترتیب دهندگان بررسی مذکور به جای اجرای این بازی در نقشه ای کاملاً خالی، تعدادی شخصیت قابل کنترل توسط هوش مصنوعی را هم به نقشه ی این بازی اضافه کرده اند تا توان پردازشی پردازنده های مرکزی اجرا کننده ی بازی Overwatch بیش از حالت عادی به چالش کشیده شود. گذشته از آن بر خلاف سیستم پیاده شده در جریان آزمایش پردازنده های گرافیکی در امر اجرای بازی Overwatch (آزمایش یک دقیقه از زمان گیم پلی این بازی توسط لیست کارت های گرافیکی یاد شده) در سیستم پیاده شده برای آزمایش کارایی پردازنده های مرکزی اجرا کننده ی این بازی، شاهد اجرای شش دقیقه از گیم پلی بازی Overwatch ، آن هم بر اساس سه تجربه ی متوالی و پشت سر هم هستیم تا میانگین نرخ فریم خروجی این سه تکرار به عنوان نرخ فریم نهایی ارائه شده توسط هر کدام از پردازنده های مرکزی اجرا کننده ی این بازی منظور گردد. سیستم بررسی متفاوتی که به دلیل حضور شخصیت های کنترل شده توسط هوش مصنوعی در نقشه ی انتخابی از بازی Overwatch و نا برابر شدن شرایط اجرای این بازی توسط هر کدام از پردازنده های مرکزی موجود در لیست مذکور، مورد اجرا قرار گرفته است. گذشته از این سیستم آزمایشی وقت گیر و طاقت فرسا باید به این نکته هم اشاره کرد که در جریان این بررسی تعدادی از پردازنده های مرکزی نام آشنا از برند های مختلف موجود در بازار، که هر کدام از آن ها از توان سخت افزاری متفاوتی نسبت به یکدیگر بهره می برند، در تلفیق با کارت گرافیک جدید و پر توان GeForce GTX 1080 به اجرای بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی پرداخته اند تا عیار اصلی آن ها در امر پردازش این بازی به شکل بهتری عیان شود. فرآیندی که می توان نتایج نهایی مربوط به آن را به شکل کاملی در تصویر زیر مشاهده کرد.
همان گونه که در تصویر بالا کاملاً مشخص جلوه می کند، مدل های مختلف از پردازنده های اینتل (پردازنده های Core i5 و Core i7) بخش های بالایی لیست فوق را به خود اختصاص داده اند و مدل های Core i3 این برند نیز در بخش های میانی و رو با پایین این لیست مشاهده می شوند. در واقع شاید بتوان گفت که تمامی پردازنده های مرکزی موجود در این لیست (در ترکیب با کارت گرافیک قدرتمندی نظیر GTX 1080) توان اجرای بازی Overwatch با نرخ فریم خروجی مناسب را دارا هستند. هر چند اگر بخواهیم در این زمینه اندکی سخت گیر تر باشیم و ملاک کار را بر روی حداقل نرخ فریم دریافتی از بازی Overwatch قرار دهیم، شاید بتوان سه تا چهار محصول انتهای جول فوق را از لیست پردازنده های مرکزی ایده آل برای اجرای مناسب بازی Overwatch کنار گذاشت. در این بین یکی از گزینه های قابل انتخاب برای آن دسته از کسانی که قصد اجرای بازی Overwatch توسط کارت های گرافیک پر توان را تحت کیفیت های تصویری بالا دارند امکان اورکلاک کردن پردازنده های مرکزی مورد استفاده قرار گرفته توسط آن ها به منظور اجرای این بازی به شکل بهینه تر خواهد بود. برای آگاهی از میزان کارایی برخی از پردازنده های پر توان موجود در این لیست در زمینه ی اجرای بهینه ی بازی Overwatch ، عملکرد سه مدل از این پردازنده ها یعنی مدل های Intel Core i7 – 6700K ، AMD FX – 9590 و Pentium G3258 تحت فرکانس های کاری گوناگون در امر اجرای بازی Overwatch (در تلفیق با کارت گرافیک پر توان GTX 1080) مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج مربوط به آن را می توان در تصاویر زیر مشاهده کرد.
در پایان با توجه به نتایج حاصل از عملکرد قطعات سخت افزاری مختلف در امر اجرای بازی Overwatch می توان ادعا کرد که این بازی اثری است که از بهینه سازی های مطلوبی در ساختار خود برخوردار بوده و بر همین اساس بر روی سخت افزار های میان رده ی موجود در بازار (اعم از قدیمی و جدید) به شکل کاملاً مناسبی اجرا می شود. در واقع توانی که بازی Overwatch به منظور اجرا بر روی پلتفرم PC از سخت افزار های اجرا کننده ی خود طلب می کند به هیچ وجه توان شگفت انگیز و غیر قابل دستیابی نخواهد بود و کاملاً معقول و دست یافتنی جلوه می کند.
چرا عکس اول، 6700 با کلاک 4 گیگاهرتزی، مینیمم فریم 195 داره بعد توی عکس دومی با همون کلاک مینمم 175 فریم گرفته ؟؟؟!
بله از شما تعجب کردم همچین سوالی رو پرسیدید وقتی به جای استفاده از تمام هسته های cpu فقط از تعدادی هسته استفاده کنید فرکانس پایین میاد من خودم یه cpu 4 هسته ای دارم وقتی از همه هسته ها استفاده میکنم فرکانس 3.5 هست و وقتی مثلا از دو هسته استفاده میکنم فرکانس 2.5 میشه
قدرت cpu رو فقط با فریم بازی محک نمیزنند که!! فریم بازی یکیشه.رندر و چیز های دیگه هم هست.شما برو passmark.com (یکی از بهترین بنچمارک های آمریکاییه)قدرت fx9590 رو ببین.
FX-9590 با 4.7 Ghz در حد i5 با 3.3 Ghz:l:emoji1
این I7 6700K بهترین عملکرد رو داره انصافا
مگه 6700K 2.5 GHz هم وجود داره؟!!!چیزی برعکس اورکلاک؟