اینتل از امروز، 4 نوامبر 2021 رسما فروش پردازندههای نسل جدید Alder Lake خود را آغاز خواهد کرد و به زودی بنچمارکهای رسمی از عملکرد این پردازندههای مورد انتظار را شاهد خواهیم بود. با این حال انتشار بنچمارکهای غیر رسمی تا لحظه آخر ادامه خواهد داشت و حالا هم German TweakPC در یک آزمایش دقیقه نودی، دو مدل از اعضای پردازندههای نسل دوازدهم اینتل را در مورد آزمایش قرار داده است. در این آزمایش شاهد عملکرد پردازنده Core i9-12900K در Cinebench و همچنین پردازندههای Core i7-12700K و Core i5-12600K در همین بنچمارک هستیم. پرچمدار اینتل مجهز به 16 هسته میباشد در حالی که 12700K و 12600K به ترتیب دارای 12 و 10 هسته پردازشی هستند.
عملکرد پردازنده Core i9-12900K در Cinebench
TweakPC پرچمدار نسل جدید اینتل را در 4 تنظیمات محدودیت قدرت مورد امتحان قرار داده است تا نشان دهد عملکرد این پردازنده نسبت به افزایش مصرف انرژی تا چه مقدار تغییر میکند. اینتل با سری Alder Lake در بحث مصرف توان نام گذاری جدیدی انجام داد و TDP (توان طراحی حرارتی) با Processor Base Power جایگزین شد. همچنین عنوان Maximum Turbo Power یا MTP جایگزین Power Limit 2 یا PL2 شد.
طبق نتایج بنچمارک Cinebench، عملکرد پردازنده Core i9-12900K بعد از افزایش محدودیت قدرت از 125 وات (قدرت پایه پردازنده یا PBP) به 241 وات (MTP)، نزدیک به 28 درصد افزایش یافته است. این تست با همراهی یک خنک کننده مایع انجام شده که به گفته TweakPC دمای پرچمدار اینتل از 81 درجه سانتی گراد تجاوز نکرده است. اما این پردازنده در زمان تست با یک خنک کننده بادی و تنظیمات قدرتی حداکثری، پس از گذشت 4 دقیقه از شروع بنچمارک به سرعت به دمای 100 درجه سانتی گراد میرسد. این دما برای کارکرد طولانی یک پردازنده مناسب نیست. پس به نظر میرسد کاربرانی که قصد دارند از حداکثر قدرت پرچمدار اینتل بهرهمند شوند، باید به فکر یک راهکار خنک کنندگی موثر برای CPU سیستم خود باشند.
امتیازات Core i7-12700K و Core i5-12600K در پردازش چند رشتهای
اما همان طور که گفته شد TweakPC صرفا پرچمدار اینتل را آزمایش نکرده و دو عضو رده پائینتر 12 و 10 هستهای سری K را نیز مورد امتحان قرار داده است. نتایج بنچمارک این پردازندهها را در پائین مشاهده میکنید و لازم به ذکر است که این نتایج در تنظیمات MTP (حداکثر فرکانس هستهها) به دست آمده و وب سایت مرجع صرفا امتیازات مربوط به پردازشات چند رشتهای را به اشتراک گذاشته است.
همان طور که گفته شد اینتل عرضه رسمی پردازندههای Alder Lake را از امروز آغاز خواهد کرد. مدل پرچمدار که Core i9-12900K باشد با قیمت 589 دلار به فروش خواهد رسید. در حالی که Core i7-12700K و Core i5-12600K به ترتیب با قیمت 409 و 289 دلار در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت. با این نحوه قیمت گذاری، AMD در بازار پردازندهها، خصوصا در بخش میان رده کاملا تحت فشار قرار میگیرد.
به دوستان اینتل فن یه توصیه دارم
باتوجه به آماری که تو این جدول مشاهده کردیم که واقعا برای اینتل یک فاجعس بعنوان یک کسی که مهندس کامپیوتره و تو حوزه فروشش کار میکنه دارم میگم علاوه بر اتلاف هزینه تو خرید کولر های گرون قیمت باید پاور قدرتمند هم بخرید در حد 800 وات به بالا در حالیکه با صرفه جویی میتونید یک سیستم AMD از سری رایزن ببندید حتی اگه شده زیاد صرفه جویی کنید میتونید از سری 5700G
ببندید که نیازی به کارت گرافیک نداشته باشید و در حد 1050 از گرافیک آنبوردش کار بکشید!!!
اینتل یک عمر پرچم دار سی پی یو بوده حالا دو سه سال افتاد عقب بعضی ها شدن طرفدار دو آتیشه ای ام دی! من کاری به بد و خوب ندارم هر سال فرق میکنن و هرکدوم در زمان خرید بهتره را بخرید ولی جوری میگن اینتل بد انگار همیشه آشغال تولید میکرده! یک نگاهی به ارزش برند ها هم بندازید، امسال واقعا پیشرفت داشتن نسبت به قبل، مدتی اینتل سرمایه گذاری مناسب نکرد چون رقیب نداشت و عقب افتاد ولی دلیل نمیشه چه قبل و چه الان و چه آینده محصول خوبی نداده باشه یا نده
وقتی تا حالا سیستم نبستی و نمیدونی چقدر باید هزینه اضافی برای پاورقدرتمند و کولر قدرتمند برای پردازنده های نسل 11 و نسل 12 بپردازی میایی همین نظراتو میگی!!!
پماد سوختگی تو داروخونه ها به وفور پیدا می شه(برای طرفدارهای …. ای ام دی قهوه ای)
رفتم بنچمارکهاشو دیدم. میشه گفت فقط سطر جداولو از AMD پس گرفته تو بنچمارکها. اختلافهاش با AMD زیاد نیست. فقط تو بازی هیتمن 3 خودی نشون داده. البته بنچمارکها برای ویندوز 10 بوده ولی خب 89 درصد کاربرها هنوز از این ویندوز استفاده میکنند و کمتر از 2 درصد ویندوز 11 نصب کردند. از اون طرف مثل اینکه مصرف انرژیش به شدت بالا رفته. یه کولر خیلی قوی براش نیازه. واقعا میشه گفت AMD خنک هستش.
من که به هیچ وجه گول این بنچمارک ها رو نخواهم خورد چون ارزشی ندارن و اصلا با هیچ منطقی جور در نمیاد که انسان بره اینتل بخره
شما فرمایش دارید باید برید سیستم خنک کننده مایع بخرید و در ضمن پاور هم باید تعویض و ارتقا پیدا کنه
دوما مگه دمای بالای ۸۰ درجه برای مادربرد مضر نیست پس باید تشریف ببرید ۳ تا فن اضافه بخرید و در ضمن یادتون باشه فرکانس بالا بلای جون پردازنده شماست
که در کل خرید اینتل رو عقلانی اگر در نظر بگیریم کار بیهوده ای می کنه
نکته آخر قطعا AMD قیمت محصولاتش رو کاهش میده تا ارزش خرید بالاتری پیدا کنند تا نسل بعدی خودش رو به بازار عرضه کنه
اینتل برایمان چه اوری بخاری برقی با مصرف بالا و گرمای زیاد 🙂
بعد کلی پز دادن که اره ما با این نسل فلان میکنیم برید نتایج خودتون ببینید 🙂
کامنت یکی از افراد براتون میزارم
Intel PR marketing Leaks:
8XX CPU-Z score
Best XXX CPU
Total dominance
Reality:
Win some, Lose some
Double the power consumption
Double the heat
Double the platform cost
Windows 11
خخخخخخ کاملا درست زدید وسط خال
ای اینتل آشغال ساز برای ما چه اورده ای ؟
اینتل گفت : از همان آشغال ها و بخاری ها که قبلا تولید می کردم و برای گرم کردن منزل شما در فصل زمستان اوردم تا استفاده کنید
به محض ورود 12600k رو خریدم فقط می مونه کارت گرافیکهای اینتل که اونم اخر امسال به محض ورود خریدمش.
لطفا افتابه های اینتل و فرعون های اینتل رو هم خریداری کنید که حیفه کاملا برازنده شماست و نشاندهنده هوش شماست
هوش که فقط مشتریای AMD دارن اصلا میگن تو تست هوش یه سوال اضافه شده پردازندتون چیه؟ اینتلیا درجا رد میشن AMD ها ۱۲۰ سرشاخ میگیرن!
خرید خنک کننده هم دیگه شده دردسر …..از یه طرف خنک کننده بادی به هیچ وجه خرابی ندارن ..نهایتن تعویض یک فن هستش ..ولی خب توی مطلب بالا میبینید که ظرف 4 دقیقه به 100 درجه رسیده سی پی یو ….البته معلوم نیست چه خنک کننده های مورد استفاده قرار داده شده ……از اون طرف خنک کننده لوپ بسته هستش که چن وقت پیش یه مطلب توی همین سایت راجب به خنک کننده ها بود که دوستان زده بودن این لوپ بسته هارو باید بعد 5 6 سال عوض کرد چون کاراییشون رو از دست میدن و مایع درونشون تبخیر میشه و قابلیت پر کردن مایع درونشوون هم موجود نیست ..و با توجه به قیمت هاشون به صرفه نیست هر 5 سال بخوایم عوضش کنیم ……از یه طرف هم خنک کننده لوپ باز هستش که به لحاظ خنک کنندگی بهترینه ولی از عیب های بزرگش میتونم خطر نشتی مایع و به چوخ رفتن کل سیستم ..خطر جابجایی …واقعا دیگه نمیشه این کیس رو جابجا کرد با اون همه شلنگ کشی و مخزن مایعش ….از یه طرف هزینه خیلی زیادش ….میتونم بگم هم قیمت یه سی پی یو تموم میشه برا آدم …..از یه طرف هم بعد چندین سال که سیستمت ضعیف میشه دیگه بود و نبود اون خنک کننده دیده نمیشه و فقط کیس رو سلوغ کرده ….سنگینی کیس رو هم حساب کنید ….در آخر من هنوز موندم که اگه بخوام بگیرم کدومشون رو بگیرم ….
دوست هزیزم نگاه به ایران خودمون نکن که استفاده از یک قطعه اونم به مدت ۵ سال زمان کمی هست البته با شرایط اقتصادی الان وگرنه اگر شما از سیستم کسب درامد داشته باشید هر ۴ یا ۵ سال یکبار مجبور به تعویض یا ارتقا سیستم هستید و شرکت های تولید کننده قطعات هم دقیقا همین رو مد نظر دارند
در ثانی خنک کننده های سیکل باز به علت اینکه تو ایران به صورت حرفه ای استفاده نشده زیاد و نامرغوب بودن شلنگ ها که خطر شل شدن یا پاره شدن رو داره ریسک بالایی داره وگرنه لوله های شیشه ای که با حرارت شکل میگیرن نه نشتی میدن و نه سیستم رو به چوخ میدن !
کلا محصولات اینتل همین هستنئد باید به اندازه خود پردازنده بری خنک کننده بخری