به نظر می رسد که موفقیت شرکت قدیمی و صاحب نام Blizzard در دنیای بازی های کامپیوتری را نباید تنها به پای تولید آثار سبک استراتژی ثبت کرد. چرا که آن ها علاوه بر تولید موفق عناوین متعددی در دو مجموعه ی محبوب و پر مخاطب WarCraft و StarCraft ، تولید مجموعه بازی های Diablo را هم در کارنامه دارند که از سبک و سیاق کاملاً متفاوتی بهره می برد. در واقع این گونه می نماید که اعضای شرکت Blizzard به هر چه که دست می زنند در یک چشم بر هم زدن به طلا تبدیل می شود یا به عبارتی اعضای این شرکت در هر سبکی که اقدام به طراحی و تولید بازی های کامپیوتری جدید می کنند، محصول حاصل بلافاصله به اثری محبوب در میان مخاطبان تبدیل می شود و فروش مناسبی را تجربه می کند. حقیقتی که در رابطه با تازه ترین بازی آن ها در دنیای بازی های کامپیوتری هم مصداق یافته است. به بیان دقیق تر اکنون پس از بسط یافتن هر چه بیشتر دنیای به تصویر کشیده شده در دل عنوان نقش آفرینی کلان آنلاین World of Warcraft توسط اعضای شرکت Blizzard برای سال های متمادی، نوبت به حضور در عرصه ای نسبتاً جدید و تولید اثر چند نفره و آنلاین متفاوتی به نام Overwatch در سبک شوتر اول شخص رسیده است.
همواره یکی از نکات جالب و هیجان انگیز برای هواداران بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم PC آگاهی یافتن از میزان کارایی کارت های گرافیک مهم بازار (از پایین رده گرفته تا میان رده و بالا رده) در امر اجرای بازی های مهم و نام آشنای روز بوده است. بر همین اساس شاهد این نکته هستیم که با عرضه شدن هر بازی کامپیوتری جدیدی با ساختار AAA به بازار، آن دسته از فعالان حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری که از امکان بررسی عملکرد کارت های گرافیک مهم موجود در بازار طی اجرای عناوین روز در کوتاه ترین زمان ممکن برخوردار هستند، بلافاصله دست به کار شده و نسبت به انتشار نتایج حاصل از بررسی های خود در این زمینه اقدام می نمایند تا علاقه مندان به بازی های کامپیوتری جدید (بر روی پلتفرم PC) از میزان کارایی مهم ترین پردازنده های گرافیکی موجود در بازار در امر اجرای بازی های روز آگاه شوند. امری که در رابطه با بازی Overwatch نیز شاهد انجام آن هستیم و به موجب این امر علاقه مندان به اجرای این بازی بر روی پلتفرم PC از عملکرد بسیاری از کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای این بازی آنلاین پر مخاطب آگاه شده اند. به منظور بررسی این موضوع یعنی میزان کارایی کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD در امر اجرای بازی Overwatch این بار به سراغ منبعی به نام تِک اسپات رفته ایم تا بتوانیم بر اساس بررسی صورت گرفته توسط این منبع معتبر از نوع و نحوه ی عملکرد پردازنده های نام آشنای گرافیکی موجود در بازار در امر اجرای بازی Overwatch آگاه شویم. بنا بر این لازم به تاکید نیست که نتایج نهایی مربوط به بررسی عملکرد کارت های گرافیک اجرا کننده ی بازی Overwatch که در متن پیش رو و همچنین بخش دوم این مطلب مشاهده خواهید کرد، نتایجی هستند که توسط گروه تک اسپات در این زمینه به دست آمده و ما در این مطلب تنها در قالب توضیح برخی جزییات اضافه، به بازتاب دادن آن ها می پردازیم.
از آن جایی که بازی Overwatch اثری کاملاً آنلاین محسوب می شود و گیم پلی آن مبتنی بر تجربه ای گروهی و چند نفره طراحی شده است، بررسی عملکرد پردازنده های گرافیکی اجرا کننده ی این بازی فرآیند نسبتاً پر چالشی برای انجام دهندگان این آزمایش بوده است. دلیل اصلی این امر هم حضور هم زمان تعداد فراوانی از تجربه کنندگان این اثر در نقشه های مختلف موجود در این بازی در لحظه های معینی است که امر بررسی مقایسه ای مذکور در آن به انجام می رسد. موضوعی که فرآیند بررسی عملکرد کارت های گرافیک اجرا کننده ی بازی Overwatch را از شرایط کاملاً برابر خارج ساخته و دقت این بررسی را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. بنا بر این انجام دهندگان این آزمایش ناچار به انتخاب نقشه ای کاملاً خالی برای بررسی عملکرد کارت های گرافیکی اجرا کننده ی بازی Overwatch بوده اند. به عبارت بهتر در بررسی مذکور به طور متوسط چیزی در حدود یک دقیقه از گیم پلی بازی Overwatch توسط تعداد مشخصی از کارت های گرافیک دو برند انویدیا و AMD تحت سه کیفیت تصویری 1080 پیکسلی ، 1440 پیکسلی و کیفیت تصویری 4K مورد اجرا قرار گرفته است تا کارایی هر کدام از این محصولات در اجرای بازی Overwatch تحت کیفیت های تصویری مذکور مشخص گردد. در واقع انجام دهنده ی این آزمایش هر بار مسیر معینی از نقشه ی انتخابی را توسط شخصیت مد نظر خود در بازی Overwatch به مدت یک دقیقه پیموده است؛ در شرایطی که شخصیت انتخابی، مسیر انتخابی و نقشه ی انتخابی در فرآیند آزمایش تمامی کارت های گرافیک مورد بررسی قرار گرفته در بازی Overwatch کاملاً یکسان بوده است. علاوه بر آن بررسی پردازنده های گرافیکی اجرا کننده ی بازی Overwatch در تمامی کیفیت های تصویری یاد شده در سطور فوق بر مبنای تنظیمات گرافیکی Ultra (بر اساس مقیاس پردازش 100 در صد) بوده است. البته حالت تنظیمی Ultra نهایت تنظیمات گرافیکی بازی Overwatch محسوب نمی شود و علاقه مندان به بهره مندی از کیفیت دیداری بهتر و بالا تر در این بازی می توانند بازی Overwatch را بر روی حالت تنظیمی Epic (که در واقع بالا ترین حالت تنظیمی در بخش تنظیمات گرافیکی این بازی به شمار می رود) تجربه نمایند. در ادامه ی متن پیش رو می توانید لیست پردازنده های گرافیکی مورد بررسی قرار گرفته در امر اجرای بازی Overwatch را مشاهده نمایید.
- Radeon R9 Fury X – 4096 MB
- Radeon R9 Fury – 4096 MB
- Radeon R9 Nano – 4096 MB
- Radeon R9 390X – 8192 MB
- Radeon R9 390 – 8192 MB
- Radeon R9 380X – 4096 MB
- Radeon R9 380 – 2048 MB
- Radeon R9 290X – 4096 MB
- Radeon R9 290 – 4096 MB
- Radeon R9 285 – 2048 MB
- Radeon R9 280X – 3072 MB
- Radeon R9 280 – 3072 MB
- Radeon R9 270X – 2048 MB
- Radeon R9 270 – 2048 MB
- Radeon HD 7970 – 3072 MB
- Radeon HD 7970 – 3072 MB
- Radeon HD 7950 Boost – 3072 MB
- Radeon HD 7950 – 3072 MB
- Radeon HD 7870 – 2048 MB
- GeForce GTX Titan X – 12288 MB
- GeForce GTX Titan – 6144 MB
- GeForce GTX 980 Ti – 6144 MB
- GeForce GTX 980 – 4096 MB
- GeForce GTX 970 – 4096 MB
- GeForce GTX 960 – 2048 MB
- GeForce GTX 950 – 2048 MB
- GeForce GTX 780 Ti – 3072 MB
- GeForce GTX 780 – 3072 MB
- GeForce GTX 770 – 2048 MB
- GeForce GTX 760 – 2048 MB
- GeForce GTX 750 Ti – 2048 MB
- GeForce GTX 680 – 2048 MB
- GeForce GTX 660 Ti – 2048 MB
لازم به ذکر است که به منظور اجرای بازی Overwatch توسط پردازنده های گرافیکی موجود در لیست بالا تمامی محصولات حاضر در لیست فوق به جدید ترین نسخه از آپدیت درایور های گرافیکی خود (در زمان انتشار این بازی) مجهز بوده اند. به عبارت بهتر بازی Overwatch توسط نسخه ی Crimson Edition 16.5.3 از درایور های گرافیکی برند AMD و همچنین نسخه ی GeForce Game Ready 368.22 از درایور های گرافیکی انویدیا توسط تمام محصولات فوق مورد اجرا قرار گرفته است. ضمن این که به منظور تجهیز کامل کارت های گرافیک موجود در لیست فوق برای اجرای بازی Overwatch تحت شرایط کاملاً یکسان و برابر، تمام این محصولات با پردازنده ی مرکزی مدل Intel Core i7-6700K — 4.00GHz و همچنین نسخه ای 64 بیتی از ویندوز 10 هم خوان و هم نوا شده اند. با این توضیحات می رویم تا نگاهی به عملکرد پردازنده های گرافیکی دو برند انویدیا و AMD در فرآیند اجرای بازی Overwatch تحت تنظیمات گرافیکی Ultra و بر اساس سه کیفیت تصویری 1080 پیکسلی ، 1440 پیکسلی و 4K داشته باشیم.
بر اساس نتیجه ی به دست آمده از بررسی مذکور که در تصویر فوق نیز کاملاً مشخص به نظر می رسد، بخش اعظم کارت های گرافیک مورد آزمایش قرار گرفته در فرآیند اجرای بازی Overwatch قادر به اجرای بهینه ی این بازی با نرخ فریم مناسب هستند. به عبارت بهتر با توجه به سبک و سیاق کلی بازی Overwatch (شوتر اول شخص) و همچنین طراحی گیم پلی این اثر برای تجربه به شکل کاملاً گروهی و آنلاین، لزوم بهره گیری از نرخ فریم خروجی 60 فریم در ثانیه مهم تر از هر زمان دیگری جلوه می کند و در صورت پایین تر بودن نرخ فریم خروجی این بازی از رقم مذکور (بر روی پلتفرم PC)، مطمئناً تجربه ی گیم پلی این بازی آن روانی و سرعت لازم را نخواهد داشت. البته بازیبازان حرفه ای فعال در پلتفرم PC معمولاً در عناوین رقابتی و آنلاین (به خصوص شوتر های اول شخصی نظیر بازی Overwatch) به نرخ فریم متوسطی کم تر از رقم 90 فریم در ثانیه رضایت نمی دهند. با این حال همچنان می توان نرخ کلی 60 فریم در ثانیه را نرخ فریم خروجی معقولی برای این بازی در نظر گرفت. بر این اساس می توان ادعا کرد که تقریباً تمامی کارت های گرافیک موجود در لیست بالا توانایی اجرای روان بازی Overwatch تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی با تنظیمات گرافیکی Ultra را خواهند داشت و در این میان شاید تنها سه محصول قرار گرفته در انتهای لیست یاد شده باشند که قادر به ارائه ی کیفیت مطلوبی از فرآیند اجرای بازی Overwatch با نرخ فریم مناسب نیستند. به بیان دقیق تر سه کارت گرافیک Radeon R7 360 ، Radeon R7 250 و Radeon R7 240 به علت بهره گیری از حافظه ی گرافیکی پایین تر نسبت به سایر محصولات مورد آزمایش قرار گرفته در این بررسی، به طور متوسط نرخ فریمی حول و حوش رقم 30 فریم در ثانیه را در اختیار تجربه کنندگان بازی Overwatch قرار می دهند و بر این اساس (با توجه به سبک و سیاق گیم پلی این بازی) انتخاب های چندان مناسبی برای اجرای این بازی بر روی پلتفرم PC نیستند. اما به غیر از این سه محصول می توان بر روی تمامی پردازنده های گرافیکی موجود در لیست فوق به منظور اجرای مناسب بازی Overwatch با نرخ فریم خروجی پذیرفتنی حساب باز کرد. در بخش دوم این مطلب (که تا ساعاتی دیگر در وب سایت سخت افزار منتشر خواهد شد) ادامه ی این بحث را پی گرفته و نگاهی به عملکرد کارت های گرافیک اجرا کننده ی بازی Overwatch تحت دو کیفیت تصویری 1440 پیکسلی و 4K خواهیم داشت.
ولی بازی بهینس البته بخاطر آنلاین بودن هم هست که یه بار پردازشی از سیستم کم میشه، Gtx950 86fps 😮 1080 هم که اومد همرو کنار زد:l
خخخخخ مقدار vram رو اشتباه نوشتید r7 250 رو 10گیگ نوشتید
یادش به خیر تو پردیس mw3 میزدم.
بافریم۴۰ یا۴۵ بالای ۱۰۰تا کیل داشتم.
هی روزگار….