براساس اطلاعات به دست آمده از سازمان دولتی هوا و فضا چین که توسط آژانس خبری شینهوا گزارش شده است این کشور قصد دارد تا به منظور حفظ موقعیت خود در بین کشور های رقیب در عرصه هوا و فضا امسال 30 عملیات فضایی را انجام دهد. بر اساس گزارش MIT Technology Review چین در سال گذشته در تعداد عملیات های ملی فضایی که در نیمه دسامبر آن ها را کامل کرد از آمریکا پیشی گرفته بود. سال گذشته شرکت های عمومی و خصوصی چینی روی هم 35 عملیات فضایی را انجام دادند که به صورت عمومی گزارش شده اند. تعداد این عملیات ها در آمریکا بر اساس گزارش جان جانسون فریز، پروفسور امور امنیتی در دانشکده Naval War 30 پرتاب بوده است. جانسون فریز در آن زمان نوشت: “سرمایه گذاری های خصوصی بر روی عملیات های فضایی در حال تغییر صنعت هوا فضا در چین است. اما صرف نظر از این مسئله نیز چین آمادگی این را دارد که به یک قدرت فضایی تبدیل شود و پا به پای ایالات متحده در این صنعت حرکت کند.”
بزرگترین عملیات در سال 2019 مربوط به راکت حامل بزرگ Long March-5 خواهد بود که آخرین پرتاب آن با مشکل مواجه شده بود. اگر پرتاب Long March جدید با موفقیت همراه شود چین پرواز دیگری را برای راه اندازی یک پروب طراحی شده برای آوردن نمونه های قمری به زمین انجام داده است. چین همچنین یک نسخه دیگر از راکت Long March را پرتاپ خواهد کرد که پایه های ایستگاه فضایی اختصاصی این کشور را پی ریزی کند. در حالی که بخش عمده فعالیت های فضایی کشور چین از طریق وزارتخانه های و شرکت های دولتی انجام می شود، شرکت های خصوصی نیز در حال رشد در این زمینه هستند.
LandSpace، OneSpace و iSpace سه کمپانی برتر خصوصی چینی هستند که امروزه در عرصه گسترش لوازم پرتابی فعالیت دارند. در مجموع بر اساس تقویم موجود در Spaceflight Insider برای امسال حدود 80 پرتاب راکت برنامه ریزی شده است. این بدان معناست هر هفته بیش از یک راکت به پرواز درآمده و چیزی را به خارج از اتمسفر می برد. RocketLab اولین بارگذاری تبلیغاتی خود را در ماه نوامبر به مدار می فرستد و راکت دوم را ماه بعد از آن پرتاب می کند. در این بین معروف ترین کمپانی خصوصی صنعت هوافضا، SpaceX، به تنهایی 21 پرتاب انجام خواهد داد.
ممنون از دولت تدبیر و امید که صنعت فضایی ما رو تعطیل کرد
خیلی ممنونیم:l