روزهای اول خرید و کار با یک وسیله الکترونیکی جدید، همانند موقعی است که از یک نوزاد نگهداری می کنید. حسابی مراقب هستید، آن را از مواردی که ممکن است به دستگاه شما آسیب بزنند دور می کنید و خلاصه حسابی حواستان جمع است تا وسیله جدید شما تر و تازه باقی بماند. اما پس از گذشت مدتی تمامی این موارد به دست فراموشی سپرده می شوند و ابزار الکترونیکی شما باید بقیه عمرش را به شکلی طاقت فرسا و مصیب وار طی کند. حالا اگر می خوهید هرچه سریعتر عمر این وسیله الکترونیکی به پایان برسد و شاهد مرگ زود هنگام اش باشید، این هفت روش موثر و تایید شده را دنبال کنید تا خودتان نتیجه معجزه آسای آن را ببینید!
1. لپ تاپ را روی فرش، پتو یا روی پایتان قرار دهید.
با انجام این کار اغلب مسیر های ورودی هوا بسته شده و علاوه بر آنکه گرد و غبار به شکل موثر تری وارد لپ تاپ می شود، گرمای اجزای داخلی نیز افزایش یافته و همانطور هم که می دانید گرما دشمن وسایل الکترونیکی است. اگر خوش شانس باشید، پس از مدت طولانی قرار گرفتن لپ تاپ در چنین محیطی ممکن است شاهد آتش گرفتن و سوختن لپ تاپ (و احتمالاً وسایل اطراف آن و حتی خودتان!) هم باشید. روش مناسب و سرگرم کننده دیگری برای ورود آشغال به داخل لپ تاپ وجود دارد و آن خوردن تخمه و آجیل در زمان فیلم دیدن روی لپ تاپ است. با این کار ذرات و خرده های تخمه و آجیل می توانند به میان کلید های صفحه کلید وارد شده و تکه های بزرگ ممکن است مانع از فشرده شدن کلید ها شوند.
2. برای جابجایی ابزار های دیجیتالی از کیس و کاور استفاده نکنید.
گوشی های هوشمند، تبلت ها، هارددیسک های اکسترنال و لپ تاپ ها همگی ابزارهای حساسی هستند و در زمان جابجایی ممکن است به هر دلیلی از دستان بیفتند. تحقیقات و تجربه نشان داده که عدم وجود کاور و پوشش مناسب می تواند زمینه لازم برای آسیب رسیدن هرچه بیشتر به دستگاه الکترونیکی را فراهم سازد. پس بی دلیل پول خود را خرج یک کاور نکنید و شانس آسیب رساندن را افزایش دهید.
3. کابل را دور دستگاه بپیچید.
از زمان عرضه کنسول آتاری تا به امروز، بسیاری از ما عادت داریم کابل آداپتور، هدفون یا دسته بازی را محکم به دور خود دستگاه بپیچیم و همواره هم شاهد قطع شدن اتصال کابل بوده ایم (تازه کلی هم به خودمان افتخار می کردیم که با این کار اتاق یا کمد وسایل مرتب شده است!). این عادت پسندیده هنوز در بسیاری از کاربران وجود دارد و علیرغم پیشرفت های صورت گرفته در عرصه فناوری الکترونیک، باز هم می تواند باعث ایجاد قطعی در کابل و ایجاد مشکلات بعدی شود.
4. خاموشی؟ هرگز!
هیچگاه وسایل الکترونیکی را خاموش نکنید. آن ها برده های ما هستند و باید تا جان در بدن دارند به کارشان ادامه دهند. هر چه باشد کلی پول برای خرید آن ها خرج شده است و در ضمن سازندگان آن ها نیز همواره بر استفاده از بهترین قطعات و با کیفیت ترین مواد در ساخت آن ها اشاره دارند. پس لزومی ندارد یک دستگاه الکترونیکی را خاموش کنید اینکه بگذارید باتری دستگاه هر چند وقت یک بار به طور کامل خالی شده و در حالی که خاموش است به طور کامل شارژ شود می تواند روی افزایش عمر باتری تاثیر بگذارد که البته با اهداف شوم ما منافات دارد!
5. مواد شوینده همه چیز را تمیز می کنند.
اگر مایع شیشه پاک کن (که برخی برای افزایش قدرت پاک کنندگی کمی الکل صنعتی به آن اضافه می کنند!) و روزنامه برای پاک کردن شیشه پنجره های خانه موثر است، پس برای صفحه گوشی هوشمند، تبلت و لپ تاپ هم موثر خواهد بود. برخی از مواد شوینده آنقدر توان دارند که می توانند برخی از لایه های خاص صفحه نمایش را هم از بین ببرند (مانند لایه ضد چربی یا لایه ای که کشیدن انگشت روی صفحه نمایش را تسهیل می کند). پارچه نانوی ارائه شده از سوی سازنده برای پاک کردن صفحه نمایش دستگاه خود را برای پاک کردن سفره به کار ببندید و از همان روش سنتی (یعنی همان روزنامه و شیشه پاک کن خودمان) برای پاک کردن صفحه نمایش لپ تاپ یا تبلت استفاده کنید!
6. حافظه فلش باید سرد و گرم روزگار را بچشد!
Safe Remove کار ترسو ها است. کسانی که می ترسند در اثر کشیدن حافظه فلش در حین خواندن و نوشتن اطلاعات، آن ها را از دست داده یا حتی مجبور به فرمت کردن کل حافظه فلش شوند. اعتماد به نفس داشته باشید و هر زمان که خواستید فلش را از پورت USB خارج کنید. بگذارید گزینه Safe Remove در تنهایی خودش زجر بکشد و بمیرد!
7. تهیه نسخه پشتیبان فقط هدر دادن وقت و هزینه و فضای هارددیسک است.
وقت طلاست و صرف کردن آن ارای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات و فایل های کاری عملی بیهوده است. در ضمن فضای ارزشمند هارددیسک نیز بیخود و بی جهت اشغال شده و ممکن است با کمبود فضا روبرو شویم. همچنین نیازی به دسته بندی اطلاعات در درایوهای سیستم نبوده و بهتر است همه اطلاعات را روی دسکتاپ و جلوی چشم داشته باشیم تا هر زمان که نیاز داریم به سرعت به آن دسترسی پیدا کنیم. در صورت از دست رفتن ناگهانی اطلاعات به هر دلیل (نوسان برق، از کار افتادن هارددیسک و غیره) نیز می توانیم دست به دامن دوست و آشنا شویم تا برخی از آنها را به روش های مختلف بازگردانیم. البته گاهی اوقات روش خاصی هم وجود ندارد که چندان هم مهم نیست. زیرا کاری از دستمان برنخواهد آمد و بهتر است خیلی حرص فایل های از دست رفته را نخوریم! امیدواریم با این روش ها به شکل بهتری به تخریب وسایل الکترونیکی خود مشغول شوید. شما هم اگر روش منحصر به فرد و خوبی را سراغ دارید یا اتفاقی خاص در این زمینه را تجربه کرده اید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید!
احسنت!
حق با شما بود. فکر کنم در آن لحظه خوابمان برده بود. مرسی.
یا مثلا قطعه رو بدی لابراتوار سخت افزار روش تست های اورکلاک کنن!!!
:p
خیلی جالب بود. 😀
فقط در مورد گزینه 7 غلط املایی دارین که نیاز به ویرایش داره. گرچه میدونم عمدی بوده 😉
با سلام و تشكر
واقعيتهاي تؤام با طنز جالبي بود كه متأسفانه در زندگي روزمره بصورت مكرر شاهد آن هستم به خصوص مورد 3
واقعا این موارد را اکثر ما رعایت نمی کنیم.
11.موقع کار با لپ تاپ باتری آن را خارج کنید و پلاگین کار کنید . اینطوری ۱ باطری ۲۰۰ تومانی نسبت به ۱ مینبرد ۱.۲۰۰ تومانی جلو هستین
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
سلام خیلی ممنون
انشاءالله سربلند باشید