شرکت ام اس آی (Micro-Star International Co. , Ltd) با نام تجاری MSI، فعالیت رسمی خود را از سال 1986 آغاز کرد. این شرکت تایوانی امروزه در بخش های سخت افزار های اصلی، تجهیزات جانبی، انواع لپ تاپ و… فعالیت جدی دارد. MSI در سال 2009 پس از ایسوس و گیگابایت در رتبه سوم تولید و فروش سخت افزار قرار گرفت؛ اما امروزه این شرکت به عنوان یکی از برندهای نخست جهان، بسیاری از کمپانی مشابه را در حوزه فعالیت خود پشت سر نهاده و نامی آشنا در صنعت سخت افزار به شمار می رود.
نوآوری، استفاده از ویژگی های متعدد، قیمت رقابتی، خدمات پس از فروش گسترده با پشتیبانی های با کیفیت نرم افزار-سخت افزاری، همگام با دنیای روز، طراحی های زیبا و چشم نواز، عملکرد بالا در اورکلاک و … از جمله مواردی است که MSI را به طور چشمگیری بالا کشیده است. در مادربردهای سری 300 اینتل، این شرکت تا کنون شگفتی های بسیاری را خلق کرده است؛ از پتانسیل قوی و برجسته اورکلاک گرفته تا ویژگی های تحصصی و اختصاصی، مواردی هستند که MSI در مادربردهای سری 300 جدید خود به خدمت گرفته است تا رقابت را برای محصولات مشابه در بازار دشوار سازد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با برخی ویژگی های مهم و برجسته در مادربردهای سری 300 این شرکت آشنا سازیم. مادربردهایی که میزبان پردازنده های نسل هشتم اینتل (CoffeeLake) هستند. در ادامه با “سخت افزار” همراه باشید.
در حال حاضر تراشه هایی که توسط اینتل برای سازندگان ارائه می گردد، شامل مدل های H310، B360، H370 و پرچمدار آنها یعنی Z370 است. در ابتدای داستان یادآور می شویم که اینتل در نسل هشتم پردازنده های خود، تعداد هسته ها را افزایش داده است. از همین رو MSI نیز تمهیداتی را اندیشیده است که از جمله آنها استفاده از “هیت سینک” اختصاصی است. ام اس آی ظرفیت و ابعاد هیت سینک تعبیه شده بر روی مدار تغذیه و PWM را تا 26 درصد افزایش داده است.
دلیل استفاده از یک هیت سینک بزرگتر چیست؟ برای نهایت استفاده از پتانسیل پردازنده های 6 هسته ای، MSI از تکنولوژی CORE BOOST به طور اختصاصی استفاده کرده است که عملکرد تک تک هسته ها را با ثبات و توان بالا تضمین می کند. این هیت سینک برای تهویه مناسب مدار تغذیه در حین کار CORE BOOST طراحی شده است. اگر از دنبال کنندگان اخبار سخت افزار باشید، می دانید که بارها به دلیل استفاده از هیت سینک های ضعیف و مدار PWM نه چندان مناسب، شاهد ضعف در فرکانس و هسته های بالا بوده ایم. یکی دیگر از ویژگی های CORE BOOST امکان اورکلاک به فرکانس های خیره کننده است. از سویی، ام اس آی در مادربردهای سری Intel 300، در برنامه های اورکلاک بسیاری به صورت خیره کننده ظاهر شده و نتایج بالایی را بدست آورده است که در طول این مدت آنها را پوشش داده ایم.
مادربردهای سری 300 ام اس ای تا جای ممکن از پتانسیل و امکانات چیپست های جدید اینتل استفاده کرده اند؛ MSI به قابلیت های آنها متکی نبوده و فناوری های اختصاصی خود را بدانها تزریق کرده است. افزودن یک ویژگی اضافی به مدار کنترلر درگاه های USB 3.1 از جمله آنها است. استفاده از درگاه هایی که گاها با رنگ قرمز در پنل I/O مشاهده می شوند، به منظور نصب تجهیزات مخصوص بازی، از جمله آنها است. در نگاهی دیگر شاهد استفاده از برنامه MSI X-BOOST هستیم که امکان بالا بردن پرفورمنس سیستم را از طریق افزایش عملکرد باس های سخت افزاری، فراهم می سازد. MSI X-BOOST با یک رابط نرم افزاری، به شما این امکان را می دهد که در یک لحظه تمامی تجهیزات متصل به درگاه های USB، ذخیره سازها، سخت افزارهای پردازشی و … را به بالاترین سطوح پردازشی برساند.
بدین ترتیب بدون نیاز به تغییرات در بایوس و استفاده از برنامه های مختلف که هر یک برای یک قطعه خاص باشند، شما به بالاترین سطوح عملکردی در مادربردهای سری 300 ام اس آی خواهید رسید. هر چند که این ویژگی در بسیاری از مادربردهای سری 200 و AM4 نیز موجود است. به جز چیپست H310، دیگر PCH های ذکر شده دارای ویژگی پشتیبانی از حافظه های Intel Optane هستند. مادربردهای MSI هم از این قاعده مستثنی نبوده و استفاده از ماژول های Intel Optane با تکنولوژی 3D Xpoint، می تواند تا 28% عملکرد سیستم را افزایش داده و سرعت دسترسی نیز تا 14 برابر بیش از هارد دیسک های سنتی بالاتر خواهد رفت.
MSI سری جدید مادربردهای خود را با سختگیری بسیار مورد بررسی قرار داده است تا سازگاری آنها با لیست پشتیبانی از حافظه های رم (QVL) به بالاترین میزان خود در 3 سال اخیر برسد. بیش از 1000 کیت DDR4 با مادربردهای سری 300 ام اس آی سازگاری کامل خواهند داشت و کاربران امکان تهیه ماژول های ترکیبی را نیز به این قابلیت اضافه نمایند.
این شرکت امکان تست و آزمون قطعات سخت افزاری، جهت اطلاع از صحت کارکرد آنها را به مادربردهای MSI 300 آورده است؛ اما با هدف بالا رفتن سرعت خطایابی، دیودهای LED بر روی برخی مدل ها موجود هستند که به واقع همان Debug LED های سابق با کمی تغییر هستند که حداقل 2 و دست کم 4 بخش را پشتیبانی می کنند. از سویی نیز شاهد استفاده از مدار کنترل ولتاژ هستیم که نوسانات ناگهانی را به طور کامل خنثی می کند. علاوه بر 2 مدار حفاظتی ESD، چوک، خازن و جدا سازی لایه ها با عملکرد حرفه ای نیز مواردی هستند که افزایش طول عمر مادربرد را تضمین می کنند.
نگرانی از امکان خم شدن اسلات های PCI-E و دفرمه شدن آنها، یکی از نگرانی های بزرگ گیمرها است. کارت گرافیک های سنگین و طویل نیز با استفاده از فناوری Steel Armor در مادربردهای سری 300 مهار خواهند شد. استفاده از استیل در اطرف اسلات، لحیم کاری اضافی پایه ها و شکاف، سنگین ترین کارت گرافیک ها را نیز بدون دغدغه تا مدت های طولانی حمل خواهد کرد.
در مادربردهای سری 300 استفاده از دیودهای LED و هدرهای آنها افزایش یافته است. علاوه بر LED هایی که در مادربردهای مختلف تعبیه شده اند، MSI از دیتا شیت های دیجیتالی نیز برای این منظور استفاده کرده است. اینک نسخه جدید سیستم صوتی Audio Boost 4 در کنار فناوری Nhimic در مادربردهای سطح بالای سری 300 این شرکت، صدایی واضح و گرم را برای شما به ارمغان خواهد آورد. مدار صوتی و لایه های چپ و راست نیز با تفکیک از یکدیگر، تداخل های صوتی را به حداقل رسانده اند. همچنین با استفاده از ویژگی Voice Boost در این مادربردها، صدای خروجی از بخش میکروفون و بازی را کنترل کرده و تسلط خود را افزایش دهید. سازگاری با سیستم عامل های قدیمی تر حتی ویندوز 7، راه حل های ساده جهت بروزرسانی بایوس و محیط بصری حرفه ای و آماتور UEFI نیز شما را برای تنظیمات تخصصی یاری خواهد کرد.
سخن پایانی:
مادربردهای سری 300 ام اس آی با استفاده از حداکثر پتانسیل چیپست های جدید اینتل و البته اضافه کاری های خاص این شرکت، محصولاتی بسیار رقابتی هستند که حرف های بسیار برای گفتن دارند. به طور حتم ویژگی این محصولات به حدی است که از حوصله یک مطلب خارج است. بخش های نرم افزاری گسترده، پتانسیل بالای اورکلاک و مدل های متنوع برای تمامی بودجه ها را می توان از جمه برجسته ترین قابلیت های آنها ذکر کرد.
نسبت قدرت (مولتی کور) بر قیمت رایزن دو برابر اینتل هست ، طول عمر رایزن هم بیشتره
زمان وروردش به بازار ایران چه وقتی هست؟کاش از مسعولین msi جویا می شدید؟4 ماه از معرفی جهانی گذشته ولی خبری از این مادربردها در ایران نیست؟
متاسفانه یکی از معایب بزرگ اینتل گرون بودن چیپست مادربرد هاش هست که amd تو این زمینه قیمت کمتری داره