با یک جستجوی ساده در اینترنت در مییابید که تقریباً هیچ سایت معتبری عکس یا فیلمی از برج ایفل در شب ندارد. دلیل این موضوع چیست؟ زمانی که چراغ های چشمک زن برج ایفل در آسمان شب روشن می شود، دارای حق کپی رایت است. قانون کپی رایت اتحادیه اروپا می گوید که کارهای هنری، که ممکن است عکس، آهنگ، ویدئو و حتی ساختمان هم باشند، در طول عمر خالق آن و حتی 70 سال پس از فوت آن، دارای حق کپی رایت می باشند.
اکثر کشورها دارای قانونی تحت عنوان “آزادی پانوراما” هستند که به شما اجازه میدهد در تصاویر پانورامایی که خلق میکند، ساختمان های محافظت شده با کپی رایت هم حضور داشته باشند. یعنی شما به راحتی می توانید از برج ساعت Big Ben عکسبرداری کنید، اما امکان اینکه یک بنا مانند آن را در حیات خلوت خودتان بسازید، بدون نقض قانون کپی رایت وجود ندارد.
باوجود تصویب این قانون، اتحادیه اروپا به کشورها اجازه داده است، که در صورت عدم تمایل از قانون “آزادی پانوراما” تبعیت نکنند. فرانسه یکی از آن کشورهایی است که این قانون در آن اجرا نمی شود. صاحب حق نسخه برداری و خالق برج ایفل در سال 1923 در گذشت و 70 سال بعد از آن، در سال 1993 تصویر برج ایفل به یک ملک عمومی تبدیل شد و به همین دلیل است که شما می توانید نمایی مشابه به برج ایفل را در لاس وگاس مشاهده کنید. این برج در سال 1999 ساخته شده است.
اما چراغ هایی که بر روی برج ایفل فرانسه در سال 1985 نصب شدند، اثر هنری نام گرفتند و قانون کپی رایت این بار اینگونه برای این ساختمان اجرا می شود. اتفاقی که برای موزه لوور و ایستگاه مترو رم نیز افتاده است.
درحالیکه تاکنون هیچ کس بدلیل عکسبرداری از برج ایفل در شب، به دادگاه نرفته است، ممکن است این رویه در هر زمانی تغییر کند. اگرچه که بطور کلی عکس گرفتن غیرقانونی است، اما زمانی که آن را در جایی به اشتراک میگذراید، وضعیت بدتر می شود. اگر قصد دارید عکسی از برج ایفل در شب به اشتراک بگذارید، ابتدا باید از شرکت Société d’Exploitation de la Tour Eiffel، که مسوولیت عملیات اجرایی برج ایفل است، مجوز کسب کنید.
🙁
من عکس گرفتم چیزی هم نشد:o
یه سری قانون های الکی و بی مبنا صرفا بخاطر پیروی کورکورانه از اون مثل معروف که میگه قانون بد بهتر از بی قانونیه . بعید نیس چند وقت دگ واسه فکرای داخل مغز مردم هم قانون بذارن
خیلی بی دیکتس …
کسی که کار هنری تو اون مقیاس انجام داده و اون همه تمرکز بصری ایجاد کرده نمیتونه بگه عکس نگیرین.
اگه میشد شما عملا تو خیابون ها و مراکز خرید هم نمیتونستید عکس بگیرید.
مثال هر معمارو بنا و بساز بفروشی میتونه یه دونه ال ای دی ۱۰ واتی رو برجش بزاره و بگه این ساختمون یه کاره هنریه و از مردم بابت عکسای حتی اتفاقی یا غرامت بگیره یا به خدمات اجتماعی محکوم کنه
قانون کپی رایت مفهومش احترام به حقوق صاحب اثره نه محدودیت های من دراوردی
هههههههههههههههههخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ:D
کافیه بچه های ایران رو بفرستی اونجا.برگشتنی میبینی اصلا شب رفتن بالای برج ایفل عکس سلفی گرفتن:D
😂😂😂😂