فناوریهای انحصاری
فاکسکان تاکنون 21000 اختراع ثبت شده دارد که نتیجه تلاش 15000 مهندس ارشد این شرکت است. اما انحصاریترین فناوریهای فاکسکان در مادربوردهای سری کوانتوم فورس استفاده میگردند. این مادربورد مجهز به مدار تغذیه هیبریدی، خنککنندههای چند حالته که قابلیت خنککنندگی با هوا، نیتروژن، آب و Passive (غیرفعال که همان خنککننده رایج در مادربوردها است) را دارند، است که این موضوع این سری از محصولات فاکسکان را به رقیب جدی برای دیگر محصولات همرده خود تبدیل کرده است.
جنگ روبات و انسان
طبق آمار سال 2010، فاکسکان 920 هزار کارمند در آسیا (چین)، اروپا (اسلواکی، لهستان و جمهوری چک)، هندوستان، مکزیک و برزیل دارد. اما نیمی از این تعداد در کارخانه مرکزی در شنژن و در منطقه شهر فاکسکان مشغول به کار هستند. در سال 2011 این شرکت درگیر مشکلی عجیب و نادر در جهان گردید، خودکشی 13 کارمند فاکسکان به دلیل ساعات کاری بالا و دستمزد پایین مشکلات حقوقی بسیاری بوجود آورد. اولین خودکشی توسط Sun Danyong بیست و پنج ساله و به دلیل از دست دادن نمونه اولیه iPhone 4 ثبت گردید. کارکنان وادار به 16 ساعت کار در شبانه روز هستند و پیش از خودکشیها تنها 40 یورو در ماه حقوق دریافت میکردند که برای رفع مشکلات کارکنان و پاسخ به اعتراضات، این مبلغ به 143 دلار در ماه افزایش پیدا کرد. فاکسکان برای جلوگیری از مرگ کارکنان زیر پنجرههای خوابگاه کارکنان حفاظ و جان پناه نصب کرد. همچنین در سال 2010، کارمندی 23 ساله به نام Chen Long که در خط مونتاژ مشغول به کار بود، به دلیل کار زیاد (60 ساعت در هفته) دچار ضعف شدید جسمانی گردید. خانواده وی قصد مستعفی کردن وی را داشتند که توسط کارخانه تهدید به پرداخت غرامت گشتند. Chen Long یک ماه بعد به دلیل ضعف شدید جسمانی در خیابان بیهوش گردید و از دنیا رفت. البته شرایط کاری در فاکسکان بسیار وحشتناکتر از چیزی است که تصور میکنید، صحبت کردن کارکنان با هم یا رفتن به توالت، خارج از ساعتهای استراحت ممنوع است و در صورت عدم رعایت، فورا اخراج میگردند. اما هنوز داستان تمام نشده است و کارکنان و خانواده آنها باید تعهد کاری امضا کنند که طبق آن، افراد اقدام به خودکشی نکنند و در صورت عدم رعایت، بازماندگان باید خسارت مالی وارد شده به شرکت را پرداخت کنند. در اکتبر 2010، بیش از سیصد تن از کارکنان کارخانه فاکسکان در هند به دلیل شرکت در اعتصاب دستگیر و روانه زندان شدند. البته تمام کارکنان دستگیر شده به قید ضمانت آزاد گشتند. تمام مشکلات فوق سبب شد تا فاکسکان اقدام به خرید یک میلیون ربات جهت فعالیت در خطوط تولید خود کند. آنها بر این باورند که روباتها نیازی به استراحت ندارند، حقوقی دریافت نمیکنند و اعتراضی نسبت به مسایل مختلف نخواهند داشت!! در صورت اضافه شدن این تعداد روبات، مجموع پرسنل فاکسکان در جهان به حدود 2 میلیون خواهد رسید.
وضعیت مالی
طبق آمار سال 2010، درآمد فاکسکان 59،3 میلیارد دلار (1،4 درصد کمتر از سال 2008) است که سودی خالصی معادل 2،2 میلیارد دلار (31،1 درصد بیشتر از سال 2008) عاید این شرکت کرده است. در حالی که شرکتهای بسیاری دچار رکود اقتصادی شدهاند، فاکسکان به دلیل عدم حضور مستقیم در بازار، همچنان به سودآوری ادامه میدهد. البته آتشسوزی در خط تولید iPad در کارخانه ژنگدو مشکلات مالی برای فاکسکان بوجود آورده است که مطمئنا در آمارهای سال جاری تاثیر خود را نشان میدهد. در این حادثه سه تن از کارکنان کشته و 15 نفر زخمی شدند.البته براساس ادعای مدیران شرکت ترمیم و بازسازی این خط تولید آغاز شده است.
شرکای تجاری و نماینده ایران
فاکسکان رابطه بسیار خوبی با تمام غولهای فناوری جهان دارد و این موفقیت را مدیون کیفیت بالای محصولات تولیدی با ضریب ایمنی بالا است. شرکای تجاری فاکسکان بسیار زیاد هستند که در به اسامی تعدادی از انها اشاره میکنیم: اپل، ایسر، ایسوز (ایسوس)، ازراک (Asrock)، اینتل، سیسکو، هیولت پاکارد، دل، نینتندو، نوکیا، مایکروسافت، MSI، سونی اریکسون و Vizio. اشاره به این موضوع حائز اهمیت است که محصولات فاکسکان در ایران توسط شرکت دریا کامپیوتر پشتیبانی میگردند. دریا کامپیوتر در سال 1379 توسط آقای مصطفی خوشگو تاسیس گردید.
ای کاش این شرکت برای انسانها و کارگرانش ارزش قائل بود . چندین کارگر این شرکت خودکشی کرده اند محولات این شرکت بوی خون و فقر می دهد
سعید جان همه خوشحال میشویم که دوستان همکاری کنند، دوستانی که قطعه جدید و خاصی خریداری کردند میتوانند از محصول خودشان تست بگیرند و نتایج را در اختیار ما قرار دهند.
حسام جان اگر می شود به آقای پناهی عزیز پیشنهاد دهید که هر کدام از کاربرانی که علاقه مند هستند ، بتوانند در طول هقته یک یا چند قطعه سخت افزاری جدید را مورد بررسی قرار دهند . البته می دانم که آقای پناهی این کار را انجام می دهد . منظورم قطعاتی است که مورد بررسی قرار نمی گیرند !
موفق و پیروز باشید !
رفیع جان به طور کل بازار کاری کشور چین به همین منوال است و حقوق کارکنان بسیار ناچیز
به همین دلیل است که قیمت تمام شده محصولات چینی بسیار پایین است
با سپاس از مدیریت محترم حسام جان واقعا سپاسگذارم من واقعا از مطالب اطلاعات عمومی در هر زمینه ای استقبال میکنم ممنون که زحمت شو کشیدی ولی قسمت بی عدالتی وخودکشی کارکنان بی گناه منو آزرده کرد مطمئن باش هیچ وقت از محصولاتی که اینگونه تولید شوند استفاده نخواهم کرد تشکر که روشنم کردی
علی بود ! ممنون آقای پناهی عزیز !