انتشار اسناد موسوم به Vault 7 توسط ویکی لیکس باعث به راه افتادن موجی از نگرانی ها در بین کاربران شده است. بر اساس اطلاعات موجود در این اسناد، FBI توانسته به روشی برای هک کردن دستگاه های اندرویدی و iOS در سراسر جهان دست یابد که به کمک آن قادر است در هر زمانی کنترل کامل تلفن هوشمند یک شخص خاص را در اختیار گرفته و هر گونه اطلاعات مورد نیاز را از آن استخراج نماید. البته با این که به نظر می رسد تمرکز اصلی این مدارک 8000 صفحه ای بر ضعف های گوگل و اپل قرار گرفته، مایکروسافت و رایانه های ویندوزی هم مورد اشاره قرار گرفته اند.
با این حال ژولیان آسانژ، موسس ویکی لیکس، به شرکت هایی که در هدف پیکان انتقادات کاربران و متخصصین امنیت سایبری قرار گرفته اند قول همکاری داده و اعلام کرده است دسترسی اختصاصی به مدارک منتشر شده توسط ویکی لیکس برای یافتن حفره ها و برطرف کردن آنها را برای متخصصین این شرکت ها فراهم خواهد نمود و پیش از برطرف کردن مشکلات از انتشار عمومی این حفره ها جلوگیری می کند.
روز گذشته مشخص شد پس از تماس مدیران ویکی لیکس با نمایندگان سه شرکت اپل، گوگل و مایکروسافت از آنها خواسته شده برای دسترسی به مدارک پیش از افشای همه آنها در فضای اینترنت، توافق نامه ای را امضا کنند که بر اساس آن، هر یک از شرکت ها تضمین کنند در بازه زمانی سه ماه (90 روز) عملیات برطرف کردن حفره های مورد نظر را به پایان خواهند رساند. یکی از مشکلات شرکت های مورد اشاره در استفاده از اسناد ویکی لیکس، قوانین حقوقی ایالات متحده است. بر اساس قوانین، اسنادی که ویکی لیکس آنها را در اختیار دارد جزو مدارک طبقه بندی شده دولتی بوده و استفاده از آنها جرم شناخته می شود. در نتیجه ممکن است در صورت استفاده گوگل، اپل و مایکروسافت از این مدارک شکایت های حقوقی توسط FBI بر علیه آنها تنظیم شود. با این حال انتشار جزئیات حفره های امنیتی در فضای وب می تواند عواقب بسیار شدید و جبران ناپذیری برای کاربران این کمپانی ها به همراه داشته باشد و در نتیجه باید دید در پایان بین بد و بدتر کدام گزینه انتخاب خواهد شد.
جامعه امروز با این همه تکنولوژی پیشرفته جای خوبی برای جاسوسی از طریق باگ ها و ضعف های سیستمی غول های تکنولوژی هستش که FBI نهایت سو استفاده رو کرده و همچنان ادامه میدهد به جاسوسی از مردم عادی