برای نسل جدید که موسیقی را با نرم افزارهای رایانه ای مانند winamp و ویندوز مدیا پلیر شناخت و از سی دی های موزیک تا دستگاه هایی مانند آیپاد برای گوش دادن به آن استفاده کرد، یک آهنگ معادل فایلی چند مگابایتی با پسوند mp3 است. به جرات می توان گفت پسوند mp3 در کنار آیپاد اپل از دهه 90 میلادی انقلابی در موسیقی ایجاد کردند و آن را از هنری کلاسیک و خاص، به صنعتی عظیم تبدیل کردند و تجربه چندین نسل فعلی و احتمالا تمام نسل های آینده را از تعامل با هنر موسیقی تغییر دادند. اما همان طور که هر چیزی در این جهان روزی به انتها خواهد رسید، نباید انتظار داشته باشیم فرمت محبوب mp3 هم تا ابد در کنار ما باقی بماند. پس از سال ها، امروز به طور رسمی فرمت mp3 بازنشسته شد و جای خود را به فرمت های جوان تری مانند AAC داد.
موسسه فرانهوفر آلمان که در دهه 90 فرمت mp3 را معرفی کرده بود روز گذشته با انتشار بیانیه ای رسما بازنشستگی آن را تائید نموده و اعلام کرد از این پس فرمت جدید AAC (مخفف عبارت Advanced Audio Coding یا کدگذاری پیشرفته صوتی) به عنوان معیار و استاندارد فرمت های موسیقی در فایل های صوتی و تصویری شناخته خواهد شد. به گفته موسسه فرانهوفر، استفاده از فرمت AAC باعث می شود بتوان با بیت ریت پایین تر، کیفیت بالاتری از موزیک را در اختیار کاربران قرار داد و انتظار می رود تلویزیون های دیجیتال و ایستگاه های رادیویی نیز به تدریج آن را جایگزین فرمت قدیمی کنند.
تحقیقات اولیه در زمینه کدگذاری صوتی در دهه 80 میلادی در دانشگاه فردریش الکساندر در آلمان آغاز شد. محققان این دانشگاه در همکاری با موسسه فرانفوفر در دهه 90 فرمت صوتی mp3 را معرفی کردند که از آن زمان به استانداردی برای فایل های صوتی تبدیل شد. حجم یک فایل صوتی mp3 تقریبا 10 برابر کمتر از فایل اصلی بود که در زمان خود یک دستاورد عظیم به شمار می رفت. با این حال در اواخر دهه 90 و با قدرت گرفتن وب سایت های انتشار موسیقی مانند نپستر، اعتراضات مولفان نیز به این فرمت افزایش یافت که به دلیل انتشار غیر قانونی فایل های خود از آن ناراضی بودند. با این حال خدمات mp3 به صنعت موسیقی بسیار فراتر از لطمات آن بود و به همین دلیل سال ها به عنوان اصلی ترین راهکار برای تولید و عرضه فایل های موسیقی توسط کمپانی ها مورد استفاده قرار گرفت.
در هر صورت از این پس باید mp3 را به عنوان فرمتی متعلق به نسل گذشته شناخت و به مطالعه بر روی مزایای استفاده از AAC و تفاوت های آن با فرمت قدیمی تر پرداخت. در حال حاضر بسیاری از عرضه کنندگان فایل های صوتی از جمله اپل در آی تیونز و اسپاتیفای فرمت AAC را در اختیار کاربران خود قرار می دهند به نظر می رسد به دلیل گسترش استریم آنلاین و استفاده از سرویس های مشابه، روند قبول AAC به عنوان استاندارد جدید با سرعت چشمگیری ادامه یابد.
بستگی به سلیقه ی فردی داره که موسیقی گوش میده – بعضی ها کیفیت براشون خیلی مهم تره خودشون میرن سراغ کیفیت بیشتر ولی بنظرم الآن نمیشه چیزی مثل flac رو استاندارد قرار داد
با احترام ، نه .. نداره .
کیفیت مهمه
کیفیت !!!
کیفیت ارزش خرید ۲ ۳ تا رم ۱۲۸ رو نداره؟
آخه برادر من flac که 5 برابر ACC حجم اشغال می کنه !
کجاش عقلانیه ؟
وقتش بود … چرا aac ؟ فرمت flac هم که به عنوان فرمتی برای موسیقی با کیفیت بود داره بازنشست میشه و ape هم که از اول توجه چندانی بهش نشد ولی خوب بود و این دوتا کم کم جاشونو به هیولایی به نام DSD میدن.
آینده ی کدگذاری موسیقی dsd هست، درسته خیلی حجیمه ولی وقتی به کیفیتش گوش کنید دیگه flac و ape به نظر ساده میاد چه برسه به mp3 !!! به نظرم جای aac از flac استفاده کنن خیلی عقلانی تره
ای بابا:smiley9