تنها چند روز تا شروع فصل جدید مسابقات اتومبیلرانی فرمول 1 بیشتر باقی نمانده است. در فصل جدید شاهد خودرو هایی با ظاهری متفاوت از فصل های قبلی خواهیم بود زیرا قوانین جدیدی برای سریع تر کردن خودرو های این مسابقات تنظیم شده است. این قوانین شامل افزایش عرض باله جلو به 1800 میلیمتر و کشیدگی رو به عقب دو طرف این باله، کاهش ارتفاع باله عقب به اندازه 150 میلیمتر و عقب تر قرار گرفتن این باله به اندازه 200 میلیمتر، افزایش طول دماغه خودرو ها به اندازه 200 میلیمتر، کشیدگی بیشتر بارج بورد های دو طرف خودرو (Barge board به قسمت های آئرودینامیکی اطراف Side Pod که پشت چرخ های جلو قرار دارند گفته می شود) و در نهایت افزایش پهنای لاستیک های جلو و عقب می باشد. در پی اعمال این تغییرات بر روی خودرو ها وزن آنها افزایش می یابد و به همین دلیل قانون کمترین وزن مجاز هر خودرو به 722 کیلوگرم و میزان سوخت مجاز خودرو ها برای هر مسابقه نیز به 105 کیلوگرم افزایش یافته است.
Mercedes F1 W08 EQ Power+
تیم فرمول 1 مرسدس ای ام جی پتروناس سال 2016 را با قهرمانی تیمی و همینطور راننده آلمانی خود یعنی نیکو روزبرگ پشت سر گذاشت اما چیز های زیادی در سال 2017 تغییر کرده اند و حتی قهرمان سال گذشته نیز با اعلام بازنشستگی از این تیم جدا شده است. ولی با این حال طبق آنچه تاکنون از این تیم پیش از شروع فصل و در تمرینات بارسلونا دیده ایم باید امسال هم مرسدس را مدعی اصلی قهرمانی فصل بدانیم. باله جلوی عظیم مرسدس W08 با انبوهی از ورودی های هوا و تیغه های ثابت و تیغه های قابل تنظیم پوشیده شده است. قسمت جالب توجه دیگر خودرو باله بزرگ جدیدی است که موسوم به باله کوسه ای (Shark Fin) می باشد و از پشت ورودی هوای بالای سر راننده تا نزدیکی باله عقب کشیده شده است و تیم های مختلف این باله جدید را با طراحی های متفاوت در خودرو هایشان به کار برده اند. به دلیل عریض تر شدن لاستیک ها جریان هوای پشت این لاستیک ها در سرعت بالا نیاز به هدایت بیشتری دارند که بارج بورد بزرگ تر و همینطور طراحی های پیچیده تر ساید پا ها و ورودی های هوای پهلو خودرو این وظیفه را به عهده دارند. مرسدس برای طراحی این قسمت ورودی های هوای کوچکتری در نظر گرفته و بیشتر به طراحی آئرودینامیک بارج بورد ها پرداخته است.
Red Bull Racing RB13
تیم ردبول که سال گذشته با درخشش راننده جوان خود به پدیده مسابقات تبدیل شده بود امسال نیز با تکیه به طراحی آئرودینامیک همیشه برتر خودرو هایش قصد دارد مرسدس را برای رسیدن به سکو ها به چالش بکشد. تیم ردبول نیز یکی از تیم هایی است که بر خلاف مرسدس به باله کوسه ای بلند روی آورده است اما این نکته متمایز کننده این خودرو از دیگر خودرو های حاضر در مسابقات امسال نیست. این تیم تنها تیمی است که حتی از دماغه جلویی خودرو نیز بهعنوان دریچه عبور هوا استفاده کرده است و جریان هوا را از شریان های متصل به این ورودی به نقاط مورد نظر هدایت میکند. حتی شکل فضای دو طرف دماغه نیز طوری طراحی شده است که بهترین حالت آئرودینامیک برای عبور جریان هوا و رسیدن به فرمان پذیری ایده آل حاصل شود. بارج بورد های ردبول بر خلاف مرسدس بسیار ساده و در کنار ورودی های هوای بسیار بزرگ قرار گرفته اند و ساید پاد های کوچکی نیز برای این خودرو طراحی شده است.
Scuderia Ferrari SF70H
فراری بر خلاف سال 2016 که حرف چندانی برای گفتن نداشت به نظر می رسد در سال جدید یکی از مدعیان اصلی رقابت با مرسدس بر سر قهرمانی خواهد بود. خودروی SF70H نیز به مانند خودروی W08 مرسدس باله کوچکی در قسمت انتهایی باله کوسه ای خود دارد که طبق آنچه در اخبار منتشر شده قسمت هایی از قوانین مربوط به آئرودینامیک خودرو ها اجازه استفاده از این باله را به تیم ها داده است و مرسدس و فراری و تعدادی دیگراز ایتم ها به استفاده از این باله اقدام کرده اند اما اینکه در زمان مسابقات نیز این قسمت ها در خودرو استفاده شوند یا خیر هنوز مشخص نیست. دیگر قسمت جالب در طراحی فراری ساید پاد آن است که بر خلاف تمامی خودرو های دیگر طراحی شده است و سه ورودی هوای مجزا در این قسمت قرار گرفته است کهتنها یکی از آن ها برای خنک کردن موتور استفاده می شوند.
بیشترین تغییرات رو ایرودینامیک بوده و همینطور داون فورس چون پاشنه اشیل تیم ها داون فورس سر پیچ ها هست به همین دلیل هم چرخای عقب رو پهنتر کردن کلا از وقتی پیرلی به عنوان تامین کننده لاستیک برای فرمولا وان شده خیلی وضعیت به همین ریخته چون لاستیکاش نه عمر زیادی داره نه چسبندگی درست و حسابی برای همینه که مهندسان دارن پدر خودشونو در میارن تا بتونن هر جور که شده داون فورس و چسبندگی رو بهتر کنن
با تشکر