امید به زندگی در سیاره مریخ با توجه به تحقیقات و هزینه های انجام شده در حال افزایش بوده و می توان اعلام کرد در چند سال آینده بتوانیم اولین ساکن مریخ را مشاهده کنیم. اما زندگی در مریخ چندان هم ساده نیست و نیاز به ابزار آلات و فناوری های مختلف و متعددی وجود دارد. ناسا برای آسان شدن شرایط زندگی روی این سیاره دوست داشتنی، سرمایه خود را در راه پیشرفت و توسعه فناوری های مرتبط صرف کرده و بسیاری از پروژه ها به مرحله تولید نهایی رسیدند. در این بخش به شش فناوری اختصاصی برای سهولت در زندگی روی سیاره مریخ خواهیم پرداخت.
ناسا به عنوان منشا اصلی فناوری های اختصاصی برای زندگی روی مریخ شناخته می شود و پیش از این موفق به کشف آب جاری در سطح سیاره گردید. البته سوالات فراوانی در خصوص سطح یخ زده این سیاره باقی مانده و همچنین حضور آب می تواند برای پرورش گیاه مورد استفاده قرار گیرد. اما همچنان یک نکته مبهم باقی مانده که به تولید اکسیژن از آب موجود روی مریخ اختصاص دارد و اینکه پس از فراهم آمدن شرایط زندگی، می توان از مریخ به عنوان یک مقصد گردشگری جدید استفاده کرد؟
- خانه های ساخته شده توسط پرینتر سه بعدی: گروهی از طراحان موفق به ساخت خانه مخصوص سکونت در سیاره مریخ با استفاده از پرینتر سه بعدی گردیدند که نظر مساعد مسئولان ناسا را به خود جلب کرد. این نوع از خانه های کوچک که با نام ICE House شناخته می شود، موفق به کسب جایزه برتر به مبلغ 25 هزار دلار گردیدند.
- خانه های سبز مخصوص پرورش سبزیجات: به طور حتم نباید انتظار داشته باشید که روی سطح سیاره مریخ بخواهید پرورش ماهی یا دامداری راه اندازی کرد و یکی از بهترین روش ها برای زنده ماندن، کشت سبزیجات است که به عنوان یک تغذیه سالم شناخته می شود. اگر فکر می کنید بحث کشت سبزیجات روی سیاره مریخ موضوع جدیدی به شمار می رود، سخت در اشتباهید و باید به این نکته اشاره کرد که کاوشگران ایستگاه فضایی بین المللی پیش از این در حال پرورش و تغذیه از خانه سبز هستند. سال گذشته راکت SpaceX Falcon 9 اولین خانه سبز را به سمت ایستگاه فضایی بین المللی ارسال کرد که همچنان توسط فضانوردان در حال استفاده می باشد.
- تولید اکسیژن: مهم ترین و بزرگتری مشکل موجود روی سطح سیاره مریخ، عدم وجود اکسیژن می باشد، اما با توجه به حضور فناوری ارائه شده به منظور تولید اکسیژن نگرانی کمتری در این بخش احساس می شود. هر چند امکان ارسال کپسول های اکسیژن از زمین وجود دارد، اما فاصله زمانی و همچنین هزینه ارسال آنها به هیچ وجه به صرفه نمی باشد. به همین منظور دانشمندان موفق به تولید برگ مصنوعی با خاصیت تولید اکسیژن گردیدند. استفاده از برگ مصنوعی در ICE House نیازمند اکسیژن و نور می باشد، شاید از خود بپرسید که اگر در مریخ اکسیژن وجود داشت، چه نیازی به این برگ مصنوعی بود؟ لازم به ذکر است که برگ مصنوعی در محیط ICE House مورد استفاده قرار می گیرد تا چرخه تولید اکسیژن متوقف نگردد و به نوعی یک منبع تجدید پذیر برای این منظور به شمار می رود.
- ساخت لوازم توسط پرینتر سه بعدی: به طور حتم این اتفاق برای شما نیز رخ داده که در برخی موارد به یک قطعه بسیار کوچک برای بهره گیری یا افزایش راندمان برخی تجهیزات نیاز پیدا کنید. در این شرایط با دقت بیشتری به اجسام موجود در محیط پیرامون خود توجه خواهید کرد و در صورتی که خوش شانس باشید به جسم مورد نظر خواهید رسید. اما داستان در ایستگاه فضایی و از همه بدتر روی سطح مریخ به این سادگی نیست و نمی توانید لوازم زیادی با خود حمل کنید، به همین دلیل دانشمندان از فناوری چاپ سه بعدی برای ساخت لوازم مورد نیاز و ضروری استفاده می کنند. فضانوردان همراه با خود یک دستگاه چاپگر سه بعدی و مواد مورد نیاز برای تولید اجسام به ایستگاه فضایی یا خانه یخی در مریخ حمل می کنند تا در موارد ضروری به ساخت و چاپ آن قطعه بپردازند. هر چند دانشمندان باید طراحی و ساخت توسط نرم افزار های سه بعدی را باید به خوبی فرا گیرند و همچنین طرز کار پرینتر سه بعدی را به طور کامل آموزش ببینند.
- فرار از دردسر های فضایی: در صورتی که مشکلی روی سطح مریخ به وجود آید یا خطری این سیاره را تهدید کند، جمعیت ساکن باید در سریع ترین زمان ممکن تخلیه شوند. به همین منظور ناسا از ایده شکل گرفته در سال 1976 الگو برداری کرده و نمونه ای شبیه به بشقاب پرنده برای فرار از دردسر تولید نموده است. با توجه به چگالی پایین بشقاب پرنده اضطراری ناسا، سرعتی مافوق صوت فراهم می آورد و در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید مسافت طولانی از سیاره مریخ دور شوید. ناسا در سال 2012 با بهره گیری از فناوری LDSD (چگالی پایین با سرعت مافوق صوت) موفق به بازگرداندن Curiosity Rover به مریخ گردیدند.
- غذای سه بعدی: به طور حتم تعجب می کنید که غذای سه بعدی دقیقا چیست؟ شاید هم باید این نوع غذا را با عینک سه بعدی مشاهده کرد؟! اما فناوری چاپ سه بعدی می توانید به تولید غذای مورد نیاز انسان در فضا بپردازد. هر چند با وجود تحقیقات فراوان انجام شده نسبت به تاثیر زندگی در خارج از جو زمین، هنوز نمی توان با قاطعیت نسبت به اثرات زندگی طولانی مدت اظهار نظر کرد. بحث تغذیه نیز بسیار مهم بوده و ممکن است متاثر از جو سیاره مریخ روی بدن انسان تاثیر منفی بگذارد. با این وجود فناوری سه بعدی می تواند انسان را از گرسنگی در فضا نجات دهد، حال می خواهد این نوغ تغذیه موثر واقع گردد یا مضر.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
خیلی عالیست.اگر می توانستم حتما به مریخ سفر می کردم .وهمراه کسانی که در سال2023به مریخ سفر بدون بازگشت می کنند تمدن اسلامی انسان را پایه گذاری می کردم.
هیچ جا خونه خود ادم نمیشه.
ممکن نیست چون هر چند وقتی توی مریخ طوفان میشه و نور به سطح نمیرسه دقیق نمیدونم هر چند وقت ولی میدونم هست
تشکر از مطلب خوب شما.
اما ای کاش بیشتر از این فکر نجات کره زمین و چند میلیارد انسان و موجودات باشند و الا کسی منکر تحقیقات و پیشرفتها نیست.