سالی 2015 میلادی و سال 1394 را میتوان نقطعه عطفی در فناوریهای صوتی و تصویری دانست. پیشرفت سختافزاری/نرمافزاری محصولات صوتی و تصویری در این یک سال، چندان قابل پیشبینی نبود. خوشبختانه امروزه بسیاری از محصولاتهای High-End در بازار کشور ما نیز یافت شده و به مانند سابق تنها در کشورهای توسعه یافته عرضه نمیشوند. از سوی دیگر به لطف تلاشهای شرکتهای میزبان در ایران، این محصولات به سرعت دیگر کشورها، در بازارهای داخلی نیز قابل مشاهده است. در این مطلب قصد داریم تا شما عزیزان را با برترین فناوری و محصولات حوزه صوتوتصویر آشنا سازیم. محصولاتی که در عرض این یک سال معرفی و وارد بازار شدهاند.
سامسونگ (SAMSUNG)
کمپانی سامسونگ الکترونیک در برترین اقدام خود، اوایل سالجاری اقدام به عرضه تلویزیونهای SUHD کرد. تلویزیونهایی که با استفاده از فناوری نقاط کوانتومی، به بالاترین سطح از پوشش استانداردهای رنگ رسیدند. سامسونگ بارها مدعی پوشش استاندارد Rec.2020 شده است. این تلویزیونها به منظور رقابت با تلویزیونهای OLED از کمپانی الجی وارد میدان شد. پس از آن سامسونگ پرچمداران SUHD را در مدلهای JS9500 و JS9000 معرفی کرد. تلویزیونهایی که در کنار سیستم عامل «تایزن» برای فتح دنیای دیجیتال وارد منازل شدند. سامسونگ پس از مدتها رایزنی با تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی سیستمهای Smart Home، در نهایت این تلویزیونها را قادر به کنترل منازل هوشمند ساخت. به عبارت بهتر تمامی امکانات هوشمند منازل اعم از سنسورها، دوربین، پلتفرمهای امنیتی و… به وسیله تلویزیونهای جدید سامسونگ قادر به مانیتور و مدیریت هستند.(تصویر 1)
از آنجایی که این کمپانی کرهای در سال گذشته درگیر حواشیهای امنیتی بود، اینبار یک تصمیم منسجم را اتحاذ کرد. برخی از منتقدان و متخصصان امنیتی، امکان هک شدن دوربین و میکروفنهای تلویزیونهای هوشمند سامسونگ را دور از انتظار نمیدانستند. اینبار اما سامسونگ علاوه بر کدگذاری در اطلاعات دریافت شده از تلویزیونهای هوشمند، پلتفرم امنیتی «گایا» (GAIA) را معرفی کرد.GAIA یک پلتفرم امنیتی جدید است که برای تلویزیونهای مجهز به سیستمعامل «تایزن» (TIZEN) اجرایی میشود. سامسونگ اعلام کرده است که گایا یک اکوسیستم امنیتی قدرتمند است که سختافزار، نرمافزار، خدمات و تمامی بخشها را زیر نظر دارد. گایا یک منطقه امن و یک مانع مجازی را برای حفاظت از دادههای اصلی فراهم میسازد. بهاین ترتیب علاوه بر بالا بردن نیازهای امنیتی، سامسونگ یک تضمین محکم برای حفاظت از دادههایی مانند اطلاعات حساب و کارتهای بانکی را به وجود آورد. این برای اولین بار بود که یک کمپانی برای تلویزیونهای هوشمند خود از یک پلتفرم قدرتمند امنیتی بهره میبرد. سامسونگ در سال 1394 اولین دستگاه پخشکننده (Player) دیسکهای نسل جدید بلوری را معرفی کرد. در ادامه به معرفی نسل جدید دیسکهای Blu-Ray خواهیم پرداخت.UBD-K8500 قادر به پخش تصاویر 4K به همراه HDR و سیستم صوتی دالبی دیجیتال به صورت همزمان است. امکانی که تنها از سوی دیسکهای UHD Blu-Ray قادر به اجراست. این محصول در نمایشگاه IFA 2015 معرفی گشت. (تصویر 2)
سامسونگ برای علاقهمندان به صدا نیز محصول جدیدی را روانه بازار کرد. این کمپانی اولین سینمای خانگی خود، مجهز به فناوری دالبی اتمسفر (Atmos) را روانه بازار کرد تا بهاین ترتیب در کنار یاماها، اولینهای جهان در این زمینه باشند. در نهایت تلویزیونهای جدید سامسونگ شامل مدلهای معرفی شده در CES 2016 تا مدتی دیگر در بازار خواهند بود. سامسونگ که برای نهمین سال پیاپی به عنوان پرفروشترین تلویزیون جهان دست پیدا کرده است، امیدوار است که بهزودی موفق به تکرار این آمار شود.
الجی (LG)
سیستم عامل WEB OS اولین نشانه از حضور یک چشم بادامی دیگر است. الجینسل جدید سیستم عاملهای WEB OS تحت عنوان WEB OS 3.0 را با اقتدار معرفی کرد. این پلتفرم از یک ریموت کنترل جدید و بهینه استفاده خواهد کرد که تعداد دکمههای آن به نسبت ریموتهای جادویی الجی بیشتر شده است. الجی مدعی سرعت بیشتر در WEB OS 3.0 است. الجی از یک اپلیکیشن ساده که روی گوشیها و تبلتهای هوشمند نصب میشود سخن گفته است که بهوسیله آن میتوان به محتوای گجتهای مورد نظر از طریق تلویزیون دست یافت. این اپلیکیشن ” LG TV Plus App” نام خواهد داشت. در قسمت بعدی کانالهای تلویزونی،OTT و شبکههای پخش آنلاین اینترنتی با یکدیگر ادغام شده و در یک لیست قرار میگیرند. این کار به منظور سهولت در استفاده کاربران انجام میگیرد. بهاین ترتیب کاربران میتوانند به آسانی وارد شبکههای آنلاین شده و حتی حق عضویت خود را از طریق آن پرداخت کنند. این اطلاعات تنها گوشهای از دنیای امکانات این سیستمعامل است. (تصویر 3)
الجی در این سال موفق به کاهش قیمت تلویزیونهای OLED در دو نوبت شد. به واقع این برند تنها حامی اصلی فناوری OLED در جهان است. الجی در ماههای پایانی سال 2015 خبر یک سرمایهگذاری عظیم به مبلغ 8.7 میلیارد دلار را اعلام کرد. این سرمایهگذاری به منظور احداث یک کارخانه جدید است. این کارخانه در بخش تولید نمایشگرهای OLED در مدلهای منعطف و غیر معمول فعالیت خواهد کرد. نمایشگرهایی که در گوشیهای موبایل، گجتهای پوشیدنی، پنلهای تبلیغاتی و… مورد استفاده است. این کارخانه واقع در کرهجنوبی (Paju) خواهد بود. و اما الجی در CES 2016 حسابی سروصدا به راه انداخت. تلویزیونهای LG SIGNATURE که پس از رونمایی همگان را در حیرت فرو برده بودند، موفق به دریافت نشان بهترین نوآوری در این نمایشگاه شدند. این تلویزیونها از یک پنل OLED با ضخامت تنها 57.2 میلیمتر برخوردار هستند و تمامی قطعات شامل بلندگو و غیره در قسمت پایه تلویزیون جایگذاری شده است. پنلهای شفاف که موفق به اخذ استاندارد UHDA شدهاند، تصویری جذاب و مدرن را نمایش میدهند. (تصویر 4)
تنوع محصولات جدید الجی در این سال بسیار بیشتر از گذشته بود. غولهای الجی در ابعاد 65 تا 85 اینچی اما اینبار با استفاده از پنلهای IPS. بله ظاهرا بخش R&D زمان را برای حذف کامل LCD زود میدانست و صد البته با توجه به قیمتگذاری تلویزیونهای OLED در ابعاد بزرگ، شاید بهتر باشد مدلهایی بزرگ اما واجد شرایط برای قیمتهای مناسب نیز در سبد کالای این برند وجود داشته باشد.UH9500 و UH9550 نیز پرچمداران این تلویزیونها هستند. از جمله امکانات آنها میتوان به نوآوریهایی همچون پنل True Black و Contrast Maximizer اشاره کرد. پنل True Black تکنولوژی مختص به الجی است که انعکاسات صفحه را به حداقل رسانده و کنتراست را بالا میبرد، همچنین گزینه جدید Magic Sound Tuning در منوی تلویزیون صدای محیط اطراف بیننده را اندازهگیری و آنالیز کرده و خود را با فضای هندسی اتاق تطبیق میدهد تا مطلوبترین صدای ممکن را ارائه دهد. الجی در این سال موفق به بالا بردن شدت روشنایی تلویزیونهای OLED شد. اقدامی که در راستای برخی انتقادات به شدت «نیت» در هنگام پخش تصاویر HDR وارد شده بود، از سوی این برند پیگیری و منجر به رفع آن شد. اینبار تلویزیونهای مذبور موفق به پوشش 700~800 نیت شدند. در حال حاضر از جمله پرچمداران OLED در ایران میتوان به مدل EC970T اشاره کرد. این محصول از یک پنل منحنی، دقت 4K، فناوری 3D، پورتهای دوست داشتنی USB 3.0 و HDMI 2.0 و موتورهای ارتقای تصویر مانند True 4K برخوردار است. همانطور که میدانید، تجهیزات ادیت موسیقی به شیوه DJ بسیار گرانقیمت و دور از دسترس است. از سوی دیگر، بسیاری از مهمانی و جشنهای امروزی نیازمند یک سیستم صوتی قدرتمند با امکانات خاص است. الجی که به خوبی این نیاز را درک کرده بود، یک سیستم صوتی خانگی با نام X-Boom را در 3 مدل روانه بازار کرد.OM7560،OM5560 و CM9960 به خوبی آماده خدمت به گردهماییها هستند! قابلیت Sampler Creator سیستمهای X-Boom این قابلیت را به کاربران میدهد که هر صدایی را با گوشیهای همراه هوشمندشان ضبط کنند و با به صورت بیسیم به X-Boom بفرستند. علاوه بر آن، قابلیت ایجاد نورهای چند رنگ و افکتهای صوتی نیز از جمله دیگر امکانات این غولهای صداست. (تصویر 5)
سونی (SONY)
تمام ظرفیت سونی در سالی که گذشت معطوف به توسعه فناوری LCD بود. شاید در چشمان سونی آن فروغ گذشته را نتوان دید اما همچنان صدای نفسهایش به گوش میرسد. تنها کمپانی ژاپنی که در کنار پاناسونیک، نام ژاپن را در زمینه تصویر زنده نگه داشتهاند. سال گذشته سونی ضخامت تلویزیونهای خود را با مقایسه قطر گوشی آیفون، تبلیغ کرد. اگر تلویزیونهای SIGNATURE را در نظر نگیریم، سونی باریکترین تلویزیونهای LCD جهان را تولید کرده است. این کمپانی به طور قاطعانه از قابلیتهای LCD دفاع کرده و تاریخ انقضای آن را بسیار فراتر از زمان حال توصیف کرد. دو پرچمدار این کمپانی را میتوان مدلهای XD93 و XD94 معرفی کرد. تلویزیونهایی مجهز به فناوری HDR و ارائه نوری Slim Backlight Drive یا Back Light Master Drive. سونی موفق به تولید نوعی از دیودهای نورانی (LED) شده است که دارای مصرف کمتر، ابعاد کوچکتر اما خروجی بسیار بیشتر هستند. بهاین ترتیب علاوه بر کاهش ضخامت، شاهد شدت نور بسیار بیشتر در پنل هستیم. سونی در CES 2016 و در تبلیغات خود، عمیقا OLED را به چالش کشیده و مدعی ایجاد شدت نور HDR بین 1000~4000 نیت شده است. این مقدار به آسانی در فضای بیرون از منزل و آفتابی نیز قادر به مشاهده است. (تصویر 6)
سونی به عنوان بزرگترین شریک گوگل در رابطه با سیستمعامل «اندروید تی وی» (Android TV) شناخته میشود. پلتفرم انتخابی این برند برای تلویزیونهای هوشمند، بسیار مناسب و دقیق برگزیده شده است. گوگل از سال 2014 و پس از ارائه رسمی اندروید تی وی تا کنون علاوه بر اضافه کردن صدها اپلیکیشن جدید، سرویسهای ارائه ویدئوی آنلاین مانند نت فلیکس را نیز درون آن تزریق کرده است. اینک سیستمعامل اندروید تی وی دارای امکاناتی مشابه با سیستمعامل محبوب، اندروید است. سونی در آخرین اخبار خود، اعلام کرده است که به وسیله همکاری با کمپانی لاجیتک، موفق به کنترل سیستمهای هوشمند منازل شده است. این امکان از اواسط سال 2016 عرضه خواهد شد. سونی که به واسطه بهکارگیری موتورهای خود مشهور است، امسال نیز با موتورهایی مانند X-tended PRO، Triluminos و Motionflow XR به تلویزیونهای خود امکانات جدیدی را اضافه کرد. به عنوان مثال به لطف موتور Motionflow XR سونی موفق به ایجاد نرخ بهروزرسانی تصویر تا 1200 هرتز شده است. همانطور که میدانید، پنلهای LCD به طور معمول بین 50 تا 120 هرتز هستند که به وسیله استفاده از امکانات نرمافزاری، این مقدار افزایش پیدا میکند. پردازش اطلاعات و اپلیکیشن در این تلویزیونها همچنان در اختیار پردازنده قدرتمند X1 است. پورت HDMI 2.0 و USB 3.0 نیز آخرین تیر ترکش سونی برای پخش محتوای فیزیکی 4K/HDR است اما سونی در یک بخش دیگر نیز جزو حرفهایهای جهان به شمار میرود. سیستمهای صوتی سونی هیچ جای انتقادی را باقی نمیگذارند. ماجرا از آنجا آغاز شد که متخصصان سونی در آمریکای لاتین متوجه کارناوال و مهمانیهای متعدد در فضای باز شدند. پس از آن سونی دست به کار شده و خانواده “SHAKE” را برای این قسمت از جهان معرفی کرد اما طولی نکشید که به دلیل استقبال بسیار زیاد از آن، سونی سیستمهای SHAKE را در دیگر نقاط جهان و حتی ایران عرضه کرد.SHAKE تلفیقی از رویا و واقعیت است که توسط آمپلیفایرهای قدرتمند خارج میشود. مدلهای SHAKE با نامهای SHAKE 99،SHAKE 7،SHAKE 55 و SHAKE 100 که در ایران و برخی کشورهای خاورمیانه با این نام عرضه شد، شناخته میشوند. البته سونی در نامگذاری این محصولات، به صورت منطقهای عمل کرده است. مدلهای اولیه SHAKE فاقد درایو DVD بوده و تنها از فرمتهای صوتی پشتیبانی میکردند. علاوه بر آن پورت USB، بلوتوث و NFC نیز به منظور پخش ترکهای موسیقی در دسترس است. مدلهای جدید SHAKE قادر به پخش دیسکهای DVD هستند اما اصالت آنها در عدم تصویر خروجی FHD همچنان حفظ شده است. (تصویر 7)
به واقع کسی از این محصولات توقع پخش فیلمهای هالیوودی را ندارد! از جمله پرچمداران SHAKE میتوان به مدل X99 و X7D اشاره کرد.X99 دارا توان اسمی 4800 وات، سابووفر 48 سانتیمتری مجهز به LED، امکان افزایش صدای بیس به صورت ناگهانی به کمک BASS BAZUCA، موتور Up Scale، افکتهای DJ، ضبط موسیقی روی USB، اکولایزر اختصاصی برای انجام بازی و تماشای فوتبال و سیستم صدای 4 حالته پخش صداست.
پاناسونیک (Panasonic)
پاناسونیک با شعار «ایدهای برای زندگی» در بازار حضور دارد. در سالی که گذشت، پاناسونیک موفق به اخذ نشان استاندارد UHDA شد. پاناسونیک از لاک سنتی خود بیرون آمده و سیستمعامل «فایرفاکس تی وی» (FireFox TV) را برای خود برگزید. سیستمعاملی که تا کنون چندان مورد اقبال عمومی قرار نگرفته است و بزرگترین دلیل آن را میتوان عرضه سیستمعامل اندروید تی وی دانست. پاناسونیک در یک اقدام تعاملی با الجی الکترونیک، موفق به تولید تلویزیونهای OLED در مدلهای محدود شد. اولین تلویزیون OLED این برند با نام 65CZ950 در نمایشگاه IFA 2015 رونمایی شد. این محصول از یک پنل منحنی با پشتیبانی از رزولوشن 4K/UHD برخوردار است. پاناسونیک مدعی پوشش استاندارد رنگ DCI.P3 تا 90 درصد شده است. این تلویزیون در ماه اکتبر سال 2015 وارد بازار شد. از آنجایی که این مطلب بسیار خبرساز شده بود، پاناسونیک به منظور تشریح و شفافسازی اهداف خود، در یک نشست خبری اعلام کرد: این اقدام به منزله حذف LCD از چرخه تولید ما نخواهد بود. از آنجایی که پاناسونیک به دنبال پوشش تمامی نیازهای بصری است، فناوری OLED را به عنوان برترین تکنولوژی تصویری در خط تولید خود خواهد داشت. پس از آن پاناسونیک با اقتدار کامل در نمایشگاه CES 2016 حضور یافته و DX900 را معرفی کرد. این تلویزیون، اولین نمایشگر مبتنی بر LCD این کمپانی است که موفق به اخذ گواهینامه UHD شده است. این تلویزیون ضمن پشتیبانی از دقت 4K، دارای فناوری بومی HDR نیز خواهد بود. پاناسونیک اعلام کرده است که از یک فناوری «لانه زنبوری» برای ساختار LED های نور پس زمینه استفاده کرده است که به لطف وجود آنها،DX900 قادر به ایجاد شدت روشنایی برابر با 1000 نیت است که به خوبی در تمام صفحه پرداکنده شده است. پاناسونیک برای تکامل و روند صحیح فناوری HDR در این تلویزیون، رایزنیهایی را با شرکتهای فیلمسازی هالیوودی انجام داده است. استفاده از تکنیک Hollywood Cinema eXperience plus این اطمینان را به کاربران خواهد داد که طیف رنگ، کنتراست و شدت نور به نمایش در آمده، کاملا مطابق با سینماهای دیجیتال و تکنیکهای هالیوودی است. علاوه بر آن پاناسونیک موفق به اخذ گواهینامه THX نیز شده است. (تصویر 8)
برای مدتی خبری از سیستمهای صوتی HI-FI در کلاس خانگی نبود. همانطور که از ابتدای این مطلب تا کنون نیز مطالعه کردید، تمامی برندها علاوه بر تلویزیون و فناوریهای وابسته به آن، اقدام به تولید سیستمهای صوتی خانگی در مدلهای پر قدرت کردهاند. پاناسونیک نیز با پرچمداران صوتی خود مانند SC-MAX8000 و SC-MAX6000 به خوبی توانایی ژاپنیها را به رخ کشید. این محصولات در زمینه امکانات شباهتهایی کامل با محصولات SHAKE دارند.SC-MAX8000 علاوه بر فناوریهای ارتباط بیسیم و دیجیتال، دارای یک سوپر ووفر 38 سانتیمتری، میدرنجهای 16 سانتیمتری و توئیترهای 16 سانتیمتری است که توانی برابر با 4000 وات (اسمی) را به وجود میآورند. (تصویر 9)
مروری بر دیگر برندها
و در پایان نیز سری خواهیم زد به اتفاقات ریزودرشتی که در این یک سال به وقوع پیوست. کمپانی «شارپ» پس از تحمیل ضررهای فراوان و کاهش درآمد خود، مجبور به ترک بازار شمال آمریکا شد. این برند در آخرین اقدام خود یک تلویزیون بسیار گران قیمت 8K را در سایز 85 اینچ معرفی ساخت. این محصول به دلیل برچسب قیمتگذاری 133 هزار دلاری خود، موجبات انتقاد بسیاری را فراهم ساخت. کمپانی چینی هایسنس اما موفقیتهای بیشتری را در کارنامه خود به ثبت رساند. به طور حتم کسی از هایسنس انتظار ابداع یک فناوری اختصاصی را نداشت اما چینیها که مصمم به حضور گسترده در بازار تلویزیونها بودند، فناوری “ULED” را به منظور رقابت با تلویزیونهای OLED و SUHD روانه بازار کردند. امکاناتی مانند قیمت پایین، پنل منحنی، استفاده از نقاط کوانتومی (QD) و شدت روشنایی بالا در کنار کنتراست مناسب از جمله امکانات ULED های هایسنس است. (تصویر 10)
تولید تلویزیونهای مجهز به HDR و 4K/UHD در این سال بسیار رونق داشت. دلیل آن نیز ایجاد زیرساختهای آن توسط کنسرسیومی متشکل از تولیدکنندگان تلویزیون، دولتها، تهیهکنندگان هالیوودی، پخشکنندههای آنلاین و سرویسدهندههای اینترنت بود. ارائه روزولشن 4K در کنار تکنیکهای دالبی و HDR برای اولین بار در جهان، توسط نت فلیکس به بهرهبرداری رسید. آخرین و مهمترین اتفاق شیرین دنیای صوت و تصویر، مربوط به رونمایی از دیسکهای نسل جدید بلو-ری تحت عنوان UHD Blu-Ray بود. درست در زمانی که جهان نابودی دیسکهای فشرده (CD) را در آینده نزدیک تصور میکرد، بلوری نسل جدید دیسکهای خود را وارد بازار کرد. دیسکهای مذبور قادر به پخش دقت 4K و HDR با 60 فریم بر ثانیه هستند. علاوه بر آن پشتیبانی از تکنولوژیهای صوتی مانند دالبی ATMOS،DTS:X و Dolby Vision نیز برای آن فراهم است. نسل جدید بلوری میتواند از کدک های پیشرفته فشردهسازی مانند HEVC نیز حمایت کند.HEVC (High Efficiency Video Coding) قادر به پشتیبانی از عمق رنگ 10 بیت و فضای رنگی استاندارد 2020 است. (تصویر 11)
سلام سعید عزیز
بابت تاخیر پیش امده عذر خواهی میکنم.
لطفا قیمتی که مدنظرتون هست رو در کامنت جدید اعلام کنید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
مطلب خیلی خوبی بود و یکمی ناراحت کننده نمیدونم چرا یه جورایی یه حس غم خاصی بهم دست داد با خوندنش
ولی واقعا خوب بود
البته تهیه یک چنین لوازمی یه مقدار قابل توجهی سخت هست ولی در کل با این همه امکانات مختلف و جالب توجهی که هر کدوم از این برندا روی محصولاتشون گذاشتن انتخاب یکی از بین اینا خیلی خیلی سخت میشه
مطلب خیلی خوبی بود:-bd:-bd
هیچ اسمی از پایونیر یاماها دنون نبود سامسونگ ال جی شرکت خوبی در زمینه ساخت ماشین لباسشویی هستن
یادش بخیر اون سیستمهای ضبط چند طبقه که یک زمانی توبازار میترکوندن.هنوز هم هیچ دستگاهی کیفیت اونارو نداره.
الجی کلا خودشو خیلی بروز کرده هم در زمینه تولید لوازم خانگی هم گوشی تلفن همراه
سلام
دوستان اگه میشه یه اسپیکر با کیفیت صدای خوب و ترجیحا 5.1کاناله بهم معرفی کنین
خیلیم گرون نباشه;)
ممنون
ی زمانی توی تاریخ سیستم صوتی فروش کمی داشت و به جرعت به فراموشی سپرده شد
اما با گسترش تصاویر و صداهای چند بُعدی دوبار سیستم صوتی ها زنده شدن
واقعا همشون عالی هستن:-bd
خداییش این ها بوده من خبر نداشتم:smiley1:-bd