روز گذشته مشخص شد کمپانی فیسبوک پس از توقف پروژه ارائه اینترنت به وسیله هواپیماهای بدون سرنشین همچنان به تلاش خود برای راه اندازی سرویس های اینترنت پر سرعت بین المللی ادامه خواهد داد و برای این کار، به دنبال پروژه جدیدی برای ارائه اینترنت ماهواره ای است. وب سایت Wired توانسته اسنادی را از کمپانی فیسبوک به دست آورد که نشان می دهند این شبکه احتماعی در حال کار بر روی ارائه اینترنت ماخوراه ای بوده که قادر است دسترسی پرسرعت به شبکه جهانی وب را برای تمامی نقاط جهان فراهم کند. این پروژه در قالب درخواست با نام Point View Tech در FCC به ثبت رسیده است. فیسبوک نیز با تایید خبر Wired اعلام کرد کمپانی Athena در ساخت ماهواره های مورد نیاز این شرکت برای ارائه اینترنت ماهواره ای همکاری خواهد کرد.
هفته قبل بود که فیسبوک رسما اعلام کرد پروژه ارائه اینترنت توسط پهپادها که با نام پروژه Aquila شناخته میشد را متوقف کرده است. همچنین فیسبوک تایید کرد که برنامه ای برای ادامه ساخت تجهیزات پروازی بدون سرنشین که بخشی از انرژی خود را از طریق نور خورشید تامین می کنند ندارد. در عوض قرار است پروژه Aquila تمرکز خود را بر روی توسعه سامانه های نرم افزاری هدایت تجهیزات پروازی قرار دهد. نکته جالب اینکه سال گذشته آلفابت نیز پروژه پهپادهای خورشیدی خود را متوقف و اعلام کرد تنها بر روی پروژه Loon و بالن های ارائه دهنده اینترنت فعالیت خواهد کرد.
البته فیسبوک و گوگل تنها شرکت های دنبال کننده اینترنت ماهواره ای نیستند. پیش از این کمپانی هایی مانند مایکروسافت و حتی اسپیس ایکس هم از پروژه های مشابهی صحبت کرده برای فراهم کردن اینترنت در همه نقاط کره زمین صحبت کرده بودند. بر اساس آخرین برآوردها در سال 2017، در حال حاضر بیش از نیمی از مساحت زمین تحت پوشش سرویس های آنلاین قرار ندارد و بهترین راهکار برای تجهیز این مناطق به اینترنت پر سرعت استفاده از ماهواره های مدار پایین در فاصله بین 100 تا 1250 مایلی از سطح زمین است.
دیدگاهتان را بنویسید