تقریباً 20 روز از فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ میگذرد و به نظر نمیرسد که مسئولین مسدود کننده برنامهای برای رفع فیلترینگ آنها داشته باشند. در همین راستا عضو ناظر مجلس کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای به خبرگزاری مهر گفته است که: اینستاگرام و واتساپ با دستور دستگاه امنیتی فیلتر شده و مادامی که شرایط امنیتی در کشور حاکم است محدودیت دسترسی ادامه دارد.
مهدی باقری در رابطه با مسدودشدن دو مورد از کاربردیترین برنامههای کاربران ایرانی گفته است که نگاه مجلس به پلتفرمهای از دسترس خارج شده برای مردم کاملاً حقوقی است. وزیر ارتباطات هم اخیراً با حضور در مجلس از بعد حقوقی فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام را بررسی کردند.
او در ادامه با تکرار صحبتهای مسئولین قبلی در رابطه با پذیرفتن قوانین کشور توسط این پلتفرمها گفت:
هر پلتفرمی در هر کشوری قصد فعالیت داشته باشد باید از قوانین آن کشور تبعیت کند. تبعیت از قانون شامل مواردی از قبیل راهاندازی کسب و کار، پرداخت عوارض و مالیات و رعایت حاکمیت سایبری است. فضای مجازی امروز تبدیل به فضای بسیار وسیعی شده است که بخش زیادی از فعالیتهای روزانه مردم در آن انجام میشود. از همین رو پلتفرم مورد استفاده مردم باید حاضر به تبعیت از قوانین کشور در حال ارائه سرویس باشد.
باقری عنوان کرد که در حال حاضر ایران هیچ تفاهمنامه و قرارداد همکاری با هیچکدام از نرمافزارهای یاد واتساپ و اینستاگرام ندارد و این اپلیکیشنها هم هیچ کدام از قوانین جمهوری اسلامی را نمیپذیرند. دلیل ورد مجلس به قانونگذاری در فضای مجازی در خطر بودن جان و مال مردم در این فضا است. وضعیت فعالیت پلتفرمهای غیرایرانی باید تعیین تکلیف شود.
دلیل فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ چیست؟
باقری دلیل فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام را سیاسی و امنیتی عنوان کرد و در ادامه گفت: مجلس از رویکرد سیاسی به این موضوع نمینگرد و کار نمایندگان بررسی ابعاد حقوقی فعالیت این خبرگزاریها است. در واقع موضوع نظارت بر این نرمافزارها به مسائل حقوقی مربوط است. مجلس باید با قانونگذاری در حوزه فضای مجازی از مال، فرهنگ و هر آنچه برای مردم اهمیت دارد در این فضا محافظت و حریم امن قانونی تعیین کند.
این نماینده ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای که موافقان طرح صیانت است با اشاره به اینکه در زمان تصویب این طرح همه به دنبال حاشیه بودند و توجه کمی به مسائل حقوقی داشتند، افزود: در همان ایام هم بنده میگفتم دلیل تخریب فضا علیه طرح صیانت با وجود تمامی اشکالات فنی این است که منافع برخی افراد و گروهها پس از تصویب این طرح به خطر میافتد.
او معتقد است که اگر روند افزایش کاربران فضای مجازی در کشور با همین وضعیت پیش برود قطعاً بخش زیادی از فرایندهای اقتصادی در این فضا رقم میخورد. در صورتی که این فضا امروز قانونمند نشود فردا همه مردم متضرر میشوند و هیچ قانونی هم نمیتواند از مردم دفاع کند زیرا هیچ قانونی برای شناسایی و محکوم کردن مجرم وجود ندارد.
فیلتر اینستاگرام و واتساپ تا کی پابرجا خواهد ماند؟
این نماینده مجلس مدعی شد که بیشترین کسانی که در مسیر قانونگذاری در فضای مجازی مانعتراشی میکردند کسانی بودند که نمیخواستند فعالیتهای اقتصادی نامعقول و نامشروعشان در فضای مجازی قانونمند شود. او تأکید کرد که چون در واتساپ و اینستاگرام هیچ ابزار کنترلی در دست دستگاههای حاکمیتی ایران نیست هر نوع فعالیتی علیه جان و مال مردم اتفاق بیوفتد قابل کنترل نیست. باقری معنقد است که این اپلیکیشنها در پاسخ به هشدارهای امنیتی مقامات جمهوری اسلامی مدعی آزادی بیان هستند و حاضر به پذیرش سازوکارهای پیشنهادی ما نیستند.
او در پایان اعلام کرد که در مجلس به هیچ عنوان نسبت به اعمال محدودیت برای واتساپ و اینستاگرام و همچنین بررسی وضعیت آنها کارگروهی تشکیل نشده است. تصمیم فیلترینگ این دو پلتفرم از سوی دستگاههای امنیتی اتخاذ و ابلاغ شده است. باقری گفت که هیچ قانونی برای اعمال محدودیت اینستاگرام و واتساپ وضع نشده است و پشتوانه وضعیت کنونی برای این پلتفرمها دستور دستگاه امنیتی است و فیلترینگ این دو برنامه مادامی که شرایط کشور امنیتی باشد ادامه پیدا میکند.
همین شاد خیلی بهتر از واتساپ است و ایتا بهتر از واتساپ، تلگرام و … است، بهتره مهندسان نرم افزار ایرانی را حمایت کنیم
هییییچ ظلمی پایدار نیست….تاکیید میکنم هیییچ ظلمی…ظالم تر از هیتلر ک نداشتیم…الان کجاست؟؟؟جز یک نام منفور و کارنامه ی سیاه چی باقی مونده؟؟؟
تمام این تصمیمات، خشم، تنفر و عصبانیت مردم رو نسبت به این حکام ایران بیشتر می کنه. در شگفتم از این همه هراس و ترس دستگاههای امنیتی. اگر قوی هستیم که هستیم و در منطقه حرف اول را می زنیم (اگر بلوف نمیزنیم) چرا باید از آزادی سازی این پلتفرمها که حق هر شهروندی است، نگران باشیم. نگرانی بیشتر بابت آگاهی مردم است که حکومت بر نمی تابد
از شدت اطلاعات شما فقط باید سکوت کرد
بسیار کار درستی میکنی سید! 🙂
آقا این حرفارو ولش کن
این شنبه هم که نشد از شنبه های دیگه :))
چهل سال لودگی
آخه اینهمه خیرخواهی و به فکر مردم بودنو کجای دلمون جا بدیم ؟!!!!!!!
هیچ کجا! نوبت ما که شد جبران مافات میکنیم 🙂
چرا استیم رو فیلتر کردین؟
اره ولی دیگه فیلتر نیست
واتساپ و اینستاگرام
همه جوره مردمو اذیت میکنند بعدم میگن کسی اعتراض نکنه
مشکلی نیست ببندن چون تا چند وقت دیگه همه چی قراره ازاد بشه و این دفه فرق داره…
میخوام مودبانه بنویسم ، پس لطفا منتشر بکنید
… نامبارک وزیر ارتباطات این وسط آرام بگیرد ، از پلتفرمهای داخلی استفاده نکرده و نمیکنیم
خداوند متعال برکت به انواع V P N بدهد انشاالله .
بلند صلوات
این گفته هر نوع فعالیتی علیه جان و مال مردم اتفاق بیفتد قابل کنترل نیست؟! هذیان که میگن اینه!
امام علی میفرمایند باطل خودش رو پشت حق پنهان میکنه ، چون اگر بدون پنهان شدن پشت حق بیاد مردم قبولش نمیکنن
حالا اینجا هم طرف میاد از یه مسأله به حق استفاده میکنه و از در خطر بودن جان و مال و هویت افرادی که سر مردم کلاه میذارن میگه. ولی باطل رو نمیگه، که درکنار اینها قصد دارن بر اظهارنظرها و مخالفت های سیاسی و افشاگری ها و … کنترل داشته باشن و فضا رو محدود کنن ، معلومه واتساپ یا اینستا چنین شرط هایی رو قبول نمیکنن
شما یه سر به خبرگزاری هایی مثه فارس ، YJC که کنترلش دست امثالهم هست بزنید ببینید چقدر نظرات مردم سانسور میشه ، میخوان همین کنترل رو بر کل فضای اینترنت داشته باشن
مشت نمونه خروار ه
هر حکومتی برای بقا خودش این کارو میکنه چه درست چه غلط
راستی اگه حرفتون درست بود ۳سال پیش انیستا فیلتر بود
ما داعیه حکومت اسلامی داریم ، حکومت اسلامی در حق گویی و حق شنوی باید هزاران درجه از سایر حکومت ها بهتر باشه اگر قرار باشه الان رو با زمان شاه یا کشورهای دیگه مقایسه کنیم ، خب چکاری بود که مردم انقلاب کنن
در ضمن مگه من گفتم ۳ سال پیش خوب بود
واااییی تایید نکرد نمیدونم واقعا چرااا هیچ توهینی توش نبود
دیگه حوصله ندارم فقط یه جمله بگم
شما مطالبه حکومت اسلامی نیستی و از دین برخیش رو میگری و برخیش رو رد میکنی
این عین نفاقه درونیه ( نفاق درونی با منافق فرق داره )
عزیزم نمیذارن نون حلال در بیاری :))
یک مقام ارزشی تو مرحله نرمال سازی
…
جمع کنید این بازی کثیفو مردم اگاه تر از اینان
هر حکومتی اینکارو میکنه! به این میگن تزریق اطلاعات اولیه اشتباه برای نتیجه گیری اشتباه، هر چند که اگه درست هم بود باز مصداق ماکیاولیسم میشد!
ایرادی نداره
منم نِتَم شده تری جی
….
سلام.
توحید عزیز و دیگر همراهان همیشگی سختافزار
امیدواریم متوجه این موضوع باشید که در شرایط فعلی امکان انتشار همه نظرات شما وجود نداره. نمیخوایم که نه برای شما و نه برای اعضای مجموعه مشکلی پیش بیاد.
با احترام و عذرخواهی بابت اینکه مجبوریم تعداد زیادی از نظرات شما رو حذف یا ویرایش کنیم.
کاملا قابل درکه، یه روز خوب میاد 🙂
درود بر شما بنده هم به نوبه خود عرض کنم ،بله متوجهیم به سمت پیروزی مردم ایران و در جهت روزی که رسانه ها مستقل از دولت ها در کشورمون بدون تهدیدات، کار کنند خواهیم رفت و اینکه میتونید و این ریسک رو میپذیرید که نظرات مخالف دولت و زینفعانشون رو منتشر کنید نهایت تشکر رو داریم و از شما حمایت میکنیم با تشکر فراوان از شما و همکاران محترمتون که صدای مردم رو حداقل تو فضای مجازی نمیزاید خفقان شه
روزهایی که بعضیا علیه مردم و بعضیا در کنار مردم بودن رو فراموش نخواهیم کرد موفق باشید
درود
نه اتفاقا کار خوبی کردید.
واقعا هم نت مون در حد تری جی سرعت داره. قبلا فور جی بود.
اگه ممکنه همین رویکرد رو هم نسبت به برادران عرزشی حفظ کنید.
مهم نیست داداش حق علیه باطل و خون بر شمشیر پیروز هست بزارید عقده هاشونو همینجا خالی کنن کار اصلی و اساسیو …
البته بچه مذهبی و هیئتی ها حسابشون از بسیجی ها جداست ولی یه شعار میشنیدم میگفت ….😁
انصافا شعارها خیلی قشنگ بود. به یک بلوغ خاصی رسیده بود اصلا.
من خودم صبح با زمزمه کردن همین شعارها بیدار میشم.
حکومتی که از یه اینستاگرام و واتساپ میترسه
کجاش اقتدار داره دوامش شکننده س
داداش ترس چیه، همه دنیا حتی قویترین اونا بر فضای مجازی به شدت کنترل دارن. هوآوی چرا توسط آمریکا تحریم شد؟ مردم آمریکا که خیلی استقبال خوبی از گوشی های اون شرکت داشتند…
تحریم هواوی چه ربطی به کنترل فضای مجازی داره؟ اون جاهایی که شما نشستین و بامزد یا بی مزد دارین طوطی وار اون چیزی رو که از بالا بهتون تزریق میکنند رو تکرار میکنید، یکم فکر نمیکنید که حداقل مرتبط نظر بزارید؟
به جز برخی کشورها که اکثر اونها حکومتهای تمامیت خواه دارند مثل روسیه و چین و ایران، بسیاری از جاهای دنیا شبکه های اجتماعی فیلتر نیست و کنترل بر فضای مجازی هم به صورت دولتی اعمال نمیشه. بله مثلا اینستاگرام کنترلهای درونی خودش رو به عنوان شرکت مستقل داره و بعضا محتوا رو حذف میکنه بنابه گزارش مخاطبان خودش که مثلا ترویج خشونت یا کودک آزاری یا امثال اینها رو نکنه. نه اینکه مثلا دولت آلمان اینستا رو کنترل کنه!
با حسین موحد کاری ندارم
با قسمت اول شمام کار ندارم
مشکل اساسی اینه امثال حاج قاسم باید فیلتر شه
و کار ضد امنیت ملی و گروهک های ضد چون کومله کارشان در راستا قوانین هست
لعنت کنه کسی که مصداق سنجش ۱۸۰درجه برعکسه
ربطش را فکر کنید می فهمید
آمریکا اعتقاد داره هوآوی آنقدر پیشرفت کرد و جریان اطلاعات را دست گرفت که تهدیدی برای آمریکا محسوب شد. قبل اینکه چین یا هوآوی کاری بکنه، آمریکا قصاص قبل جنایت کرد و هوآوی را در کشورش ممنوع کرد و گوگل هم سرویس هاش را برای اون مسدود کرد.
اون اشکالی نداره، ولی ایران به خاطر جنایت این شبکه های اجتماعی و به هم ریختن کشور و ضرر زیاد و کشته شدن انسان ها، اگر اقدام به فیلتر آنها کنه، نامعقوله؟
اگر می خواهید بی طرفانه قضاوت کنید، برید راجع به هلوکاست مطالب انکاری بنویسید ببینید اکانت شما توسط همین رسانه ها مسدود می شود یا نه؟ آزادی بیان!!!
خیلی ساده است ربطش اینه حتی امریکا که در تصور شما نماد قدرت هست، کوچکترین چیزی که حتی ممکنه تهدید هم نباشه (مثل فعالیت شرکتهایی نظیر هواوی) بی هیچ ابایی به عنوان تهدید معرفی و مسدود میکنه. حالا اینستاگرام که جای خود داره
شما شاید زیاد ارادت داری فیلترنگ تیک تاک توسط امریکا به چشم نمیاد!
برای اون شبکه هایی که تحت کنترل و در جهت سیاست و تامین منافع امریکا و کشورهای هم پیمان قرار داره مشخصه که فیلترینگ نباشه
جریان آزاد اطلاعات فقط یک حرف مفته و رسانه هایی نظیر توئیتر و اینستاگرام و… بعنوان یک ابزار موثر و بازوی قدرتها برای سلطه و اعمال فشار بر کشورهای دیگه محسوب میشه
نکنه شما انتظار داری اینا بازوی خودشون رو با فیلترینگ قطع کنند!!
اما در طرف مقابل شبکه هایی مثل تیک تاک رو از ریشه فیلتر میکنن
اینا حتی اجازه پخش شبکه hispan tv که به زبان اسپانیای بود از روی ماهواره ها حذف کردن
اینا اگر اسمش فیلترینگ نیست پس چیه؟
تصور یک عده طوری مهندسی شده که فقط مسدود کردن محتوای غیر اخلاقی رو فیلتر میدونن
جریان آزاد اطلاعات فقط یک حرف مفته و رسانه هایی نظیر توئیتر و اینستاگرام و… بعنوان یک ابزار موثر و بازوی قدرتها برای سلطه و اعمال فشار بر کشورهای دیگه محسوب میشه
نکنه شما انتظار داری اینا بازوی خودشون رو با فیلترینگ قطع کنند!!
اما در طرف مقابل شبکه هایی مثل تیک تاک رو از ریشه فیلتر میکنن
اینا حتی اجازه پخش شبکه hispan tv که به زبان اسپانیای بود از روی ماهواره ها حذف کردن
اینا اگر اسمش فیلترینگ نیست پس چیه؟
تصور یک عده طوری مهندسی شده که فقط مسدود کردن محتوای غیر اخلاقی رو فیلتر میدونن
تازه شنیدم تو همه دنیا ملت دارن از طبقه پنجم خودکشی میکنن! اهای عمو دوره این داستانا تموم شده هنوز نشنیدی؟ :))
زندان فکری و غوطه در مجاز
آمریکا ۴۳ساله پس داره میترسه
اینستاگرام اکانتهای دروغ و شایه پراکنی بر ضد حکومت رو آزاد گذاشته از اون طرف اکانتهای مقابل رو مسدود میکنه
اینستاگرام از کی میترسه!
تو خوبی و اربابات….
مردم لیبی و سوریه هم همینو میگفتن
مرد حسابی دولت آمریکا حساب توییتری رئیس جمهور خودش بست که کشورش بفنا نره ، کار اونا خوبه کار ما بد !
میان ماه من تا ماه گردون، تفاوت از زمین تا آسمان است…
تبدیل شدن به همون لیبی و سوریه هم کار آسونی نیست، حداقل باید 6 سال رشد اقتصادی دو رقمی داشته باشیم که تازه تبدیل بشیم به یه کشور جنگ زده… تپه ای نیست که تمیز باقی گذاشته باشید