روز گذشته به بخشی از گفته های اخیر رییس بخش اکس باکس شرکت مایکرو سافت یعنی آقای فیل اسپنسر و دو تن دیگر از اعضای کلیدی این شرکت یعنی شانون لافتیس و مایک یابارا در رابطه با برنامه های آتی شرکت مایکرو سافت در دنیای بازی های کامپیوتری با تکیه بر جدید ترین و کنجکاوی بر انگیز ترین محصول این شرکت یعنی کنسول Scorpio پرداختیم. حال در قالب مطلب پیش رو (به عنوان بخش دوم از مطلب روزقبل) قصد دنبال کردن این گفته ها و اشاره به نکات مطرح نشده در مطلب روز قبل را داریم.
در شرایطی که اکثر بازیبازان این روز ها عناوین مورد نظر خود را تحت کیفیت تمام اچ دی تجربه می نمایند و حتی بر روی پلتفرم PC هم عناوین اندکی را می توان یافت که بدون درد سر و با سخت افزار های معمول (و نه سخت افزار های بسیار پر توان و نسبتاً لوکس) موجود در بازار قابلیت اجرا تحت کیفیت 4K را داشته باشند، اعضای شرکت مایکرو سافت در نمایشگاه E3 امسال به معرفی رسمی کنسول جدیدی پرداختند که مدعی اند قادر به اجرای بازی های کامپیوتری با کیفیت 4K واقعی است (بدون شبیه سازی و آپ اسکیل کردن به این کیفیت تصویری) و می تواند بهترین انتخاب ممکن برای علاقه مندان به انجام بازی های کامپیوتری روز تحت کیفیت تصویری مذکور باشد. حال پرسش این جاست که آیا تعداد این علاقه مندان به آن حدی هست که وجود آن ها تضمین کننده ی موفقیت کنسول Scorpio باشد؟ پاسخ رییس بخش اکس باکس شرکت مایکرو سافت به این پرسش مثبت است و در واقع او مدعی است که در حال حاضر خواسته ی بسیاری از علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری، تجربه ی بازی های کامپیوتری جدید تحت کیفیت تصویری 4K و با نرخ فریم بسیار بالا است (البته او هیچ آماری در این زمینه ارائه نداده است تا به طور دقیق مشخص گردد که این بازیبازان چه در صدی از کل تعداد علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری را در بر می گیرد). البته آقای اسپنسر به این نکته هم اشاره کرده است که بخشی از وظیفه ی افزایش میزان تقاضا برای تجربه ی بازی های کامپیوتری جدید تحت کیفیت تصویری 4K و ایجاد ظرفیت های لازم در این زمینه به سازندگان بازی های کامپیوتری مربوط می شود. در واقع او معتقد است که این بازی سازان فعال در صنعت بازی سازی هستند که باید بازیبازان را به انجام بازی های کامپیوتری تحت کیفیت 4K ترغیب سازند و آن ها را به تجربه ی بازی های مورد علاقه ی خود تحت کیفیت های تصویری و نرخ فریم بسیار بالا تشویق نمایند (تا او بتواند تعداد بسیار بیشتری از کنسول Scorpio را به فروش برساند!). در واقع اگر سخنان اسپنسر را در کنار گفته های یابارا (در رابطه با الگو برداری از چرخه ی تولید کوتاه مدت تلفن های هوشمند و همچنین سخت افزار های مربوط به پلتفرم PC در امر ساخت کنسول Scorpio که روز گذشته به آن اشاره کرده بودیم) قرار دهیم به نظر می رسد که شرکت مایکرو سافت قصد همسان سازی هر چه بیشتر دو پلتفرم PC و Xbox One (حتی در زمینه ی چرخه ی بقای نسبتاً متفاوت این دو پلتفرم) به هر طریق ممکن را در سر می پروراند و در شرایطی که میزان تقاضای بازار با شیبی متعادل و حتی آهسته به سمت کیفیت تصویری 4K در حرکت است، سران مایکرو سافت قصد دارند با بهره گیری از ترفند های مختلف به این حرکت آهسته سرعتی دو چندان بخشند و حتی به بیان عامیانه به زور بازیبازان را به سمت تجربه ی بازی های کامپیوتری جدید با کیفیت 4K رهنمون سازند.
در این میان بسیاری از ناظران بر این عقیده هستند که بخش مهمی از تلاش شرکت مایکرو سافت در زمینه ی هر چه نزدیک تر ساختن دو پلتفرم PC و Xbox One به یکدیگر و حتی تشابه بخشیدن به ساز و کار بقای این دو پلتفرم، در جهت خارج ساختن رقیب اصلی خود یعنی شرکت سونی از دور رقابت در دنیای بازی های کامپیوتری و بازار کنسول های خانگی شکل گرفته است. با این حال فیل اسپنسر مدعی است که چنین موضوعی به هیچ وجه صحت ندارد و سیاست های شرکت مایکرو سافت در جهت تقابل با شرکت سونی طراحی نمی شود. او معتقد است که شرکت سونی به حد کافی با کنسول PS4 در دنیای بازی های کامپیوتری موفق عنل کرده است اما سیاست های آن ها به طور کل و از پایه با سیاست های شرکت مایکرو سافت متفاوت بوده و شرکت مایکرو سافت قصد ندارد برنامه های خود را بر اساس برنامه های شرکت سونی تنظیم نماید. از سوی دیگر رییس بخش اکس باکس شرکت مایکرو سافت بر این اعتقاد است که تلاش این شرکت برای نزدیک تر ساختن کاربران دو پلتفرم PC و Xbox One به یکدیگر به منظور حذف یک پلتفرم توسط دیگری صورت نگرفته است و تنها به این دلیل بوده که پلتفرم PC در حال حاضر از صحت و سلامت بسیار بالایی در صنعت بازی سازی بر خوردار است و در واقع به دلیل بهره مندی از پتانسیل های فراوان این پلتفرم بوده که شرکت مایکرو سافت به سمت پیوند هر چه بیشتر میان کاربران PC با کاربران پلتفرم Xbox One ، از طریق اعمال سیاست ها و برنامه های جدیدی نظیر برنامه ی همه جا بازی کن (که بر مبنای سیاست یکی بخر دو تا ببر پایه ریزی شده است) و انتشار تمامی بازی های پلتفرم Xbox One برای پلتفرم PC ، حرکت کرده است. در حال آقای فیل اسپنسر در مجموع بر این اعتقاد است که در حال حاضر تمایل فراوانی مبنی بر تجربه کردن بازی های کامپیوتری جدید تحت کیفیت تصویری 4K وجود دارد و با نظر به این موضوع، هنگامی که او و همکارانش به مشورت با بازی سازان فعال در صنعت بازی سازی پرداخته اند، در نهایت به این نتیجه رسیده اند که بهره مندی کنسول جدید آن ها از توانی معادل با شش ترا فلپس این امکان را به علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری می دهد تا بتوانند بازی های محبوب خود را بدون مواجه شدن با مشکل خاصی تحت کیفیت 4k تجربه نمایند. با این حال طراحی و تولید چنین دستگاهی به بیش از یک زمان کار نیاز داشت و بر همین اساس اعضای شرکت مایکرو سافت تصمیم گرفتند در عوض تولید یک محصول نصفه و نیمه و ناقص، کنسول ارتقا یافته ی Scorpio را در پایان سال 2017 میلادی به بازار عرضه نمایند. در مطالب فردای خود به بخش های دیگری از گفته های فیل اسپنسر و همکاران او در شرکت مایکرو سافت در رابطه با کنسول Scorpio اشاره خواهیم کرد.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
دیدگاهتان را بنویسید