گوگل کروم احتمالا در ماههای آینده، از یک قابلیت جدید برای کاهش مصرف انرژی خصوصا هنگامی که تب های زیادی در مرورگر در حال اجرا است رونمایی کند. یکی از ویژگی های اخیر این مرورگر محبوب که به تازگی کشف شده عمر باتری دستگاههای تلفن همراه را بهبود میبخشد و حتی ادعا شده که پرفورمنس این مرورگر در PC های قدیمی نیز بهتر خواهد شد.
Google Chrome با اختلاف محبوبترین مرورگر وب در جهان است، با این حال مرورگرها خصوصا با باز کردن تب های زیاد، منابع سیستمی نسبتاً بالایی مصرف میکنند و این شاید برای برخی از افراد با بهرهمندی از سخت افزار ضعیفتر ناامیدکننده باشد، با این حال شاید آپدیت جدید این مرورگر وضعیت را در این زمینه ارتقا دهد، به دلیل اینکه گوگل در حال تست یک قابلیت جدید برای بهبود عمر باتری در تمام پلتفرم های عمده است.
در حال حاضر گوگل به وب پیج ها اجازه میدهد تا فقط یک بار در دقیقه کدهای جاوااسکریپت را پس از عدم تعامل 5 دقیقی و یا بیشتر کاربر با آن تب اجرا کنند و اساسا کروم تب های غیرفعال را در حالت خواب میگذارد تا منابع سیستمی را آزاد کند. در همین راستا Chromebooks های جدید از ویژگی به نام “Quick intensive timer throttling of loaded background pages” برخوردارند که در ورژن 105 سیستم عامل Chrome OS معرفی شده است.
این ویژگی اساسا مهلت زمانی 5 دقیقهای پیش فرض برای عملکرد پردازش زمانی سی پی یو را به 10 ثانیه کاهش میدهد و ظاهرا زمان اجرا توسط CPU را تا 10 درصد بهبود میبخشد. این بهبود به این معنا نیست که عمر باتری دستگاه کاربر 10 درصد افزایش مییابد زیرا CPU تنها یک بخش از جریان مصرفی برق سیستم است. با این وجود انرژی مصرفی به تعداد وب پیج هایی که کاربر باز نگه میدارد بستگی دارد و کدنویسی ناکارآمد صفحات وب نیز تاثیرگذار خواهد بود.
Google قبلا نیز از تلاش های خود برای کاهش کلی مصرف انرژی و استفاده از منابع سیستمی در دستگاههای مختلف پرده برداشته بود اما قابلیت تازهی مرورگر گوگل کروم ممکن است چند ماه تا عرضهی نسخهی نهایی فاصله داشته باشد.
با آپدیت هستهی اصلی مرورگر کروم و پلتفرم Chromium، مرورگرهای دیگر نیز که مبتنی بر این فناوری ساخته شدهاند، باید تصمیم به پیادهسازی احتمالی ویژگیهای جدید آن بگیرند و در همین راستا ویژگی efficiency mode مایکروسافت Edge شباهت زیادی به این نوع قابلیتها دارد.
دیدگاهتان را بنویسید