قدرت پردازشی بالگرد نبوغ یا Ingenuity ناسا که در حال حاضر روی سیاره سرخ به همراه مریخ نورد استقامت فعالیت خود را آغاز کرده یکی از اولین تلاشهای انسان برای به پرواز درآوردن یک دستگاه روی جهانی متفاوت است. این بالگرد از پردازنده Qualcomm Snapdragon 801 استفاده میکند در حالی که مریخ نورد قدرتی مشابه iMacهای اولیه دارد.
در واقع همان پردازنده Qualcomm Snapdragon معمولی که در اکثر اسمارت فونهای اندرویدی حضور دارد، درون Ingenuity، یک پهپاد خودران حاضر در سیاره مریخ جای گرفته است. مدتی پیش بود که کاوشگر استقامت (Perseverance) به سلامت در سیاره سرخ فرود آمد.
همانطور که گفتیم هلیکوپتر این مریخ نورد یعنی نبوغ از پردازنده موبایلی Qualcomm Snapdragon 801 برخوردار است و از پلتفرم Snapdragon Flight استفاده میکند. در واقع Ingenuity جزئی از مأموریت اصلی کاوشگر نیست، بلکه یک اثبات مفهوم برای به نمایش گذاشتن توانایی پرواز در مریخ است.
قدرت پردازشی بالگرد نبوغ ناسا – برابر با اسمارت فونهای چند سال پیش
پلتفرم Snapdragon Flight در سال 2015 معرفی شد و شامل یک پردازنده 2.26 گیگاهرتزی و توانایی ضبط ویدیو 4K بود. پهپاد 1.8 کیلوگرمی باید از خود کاوشگر قدرت پردازشی بیشتری را در اختیار میداشت زیرا باید به شکل خودران در شرایط پیچیده و هم زمان مسیر یابی میکرد. Ingenuity باید بتواند خود را گرم نگه دارد، مطمئن باشد که شارژ شده، تیغهها و موتورهای خود را بررسی کند و سپس بتواند پرواز کرده و فرود بیاید. تمام این کارها بدون دخالت مستقیم انسان. ناسا میگوید این هلیکوپتر کوچک میتواند تا 4.8 متر ارتفاع گیرد و تا 90 ثانیه پرواز کند. این دستگاه از یک دوربین 0.5 مگاپیکسلی رو به پایین برای مسیریابی و یک نمونه 13 مگاپیکسلی برای این که بفهمد چه اتفاقاتی در اطرافش رخ میدهد استفاده میکند.
شاید برای شما جالب باشد که خود Perseverance یا استقامت چه قدرتی دارد که باید بگوییم با توجه به اسناد ناسا چیپست این مدل بسیار قدیمیتر از چیزیست که تصور میکنید. این موضوع بخاطر شباهت بسیار این مدل با کاوشگر قبلی یعنی Curiosity است. Bae Rad750 کامپیوتر مقاوم در برابر تشعشعات از 256 مگابایت حافظه رم و 2 گیگابایت حافظه ذخیره سازی استفاده میکند و پردازنده آن یک مدل PowerPC 750 با فرکانس 200 مگاهرتز است. این یعنی قدرتی در حد iMac اصلی مدل 1998. البته که دوربینها و سنسورهای بسیار قدرتمندتری درون استقامت نسبت به iMac اولیه جای گرفتهاند که از جمله آنها باید به یک دوربین 20 مگاپیکسلی مسیر یابی و چندین فرستنده رادیوی دور بُرد اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: آسیب شناسی ماینینگ اتریوم با کارت گرافیک
خدا خیر بده ناسا رو که به همین بهانه هم یک جورایی اگر بتونه بفهمونه به یک عده که اونا واسه همچین تجهیز خاصی دارن از یک پردازنده رده پایین استفاده میکنه چون کارش رو راه میندازه و نیازی به بالاترش رو نداره قطعا! ولی امان از یک عده که طرف کار خفنش بازی کردنِ، بعد دم به دم میخواد گوشیش رو آپدیت کنه و سخت افزارش رو قوی تر کنه 😂😂😂