در مرداد ماه امسال قوانین جدیدی در رجیستری گوشی های مسافری اعمال شد که در طی آن ثبت غیرحضوری از اواسط مهر ممنوع شده است. حالا دستورالعمل جدید با توضیحات تکمیلی برای گمرک ارسال شده است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
طرح رجیستری برای مبارزه با قاچاق این کالا در کشور انجام شد. اما فروشندگان موبایل به دلیل دردسرهای واردات رسمی و مهمتر از آن، دور زدن مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی، راههای دور زدن این طرح را پیدا کردند که یکی از آنها ثبت گوشی به روش مسافری بود. برای مقابله با این روش، گمرک ایران چندی پیش اعلام کرد که اظهار و ثبت تلفن همراه مسافری، صرفا در محل مبادی ورودی کشور و پس از احراز هویت دقیق و تشخیص غیر تجاری بودن انجام خواهد شو از ثبت غیرحضوری گوشی مسافری و بعد از خروج از گمرکات اجرایی مبادی ورودی توسط مسافران ممنوع است.
قوانین جدید رجیستری گوشی های مسافری
حالا براساس دستورالعمل جدید بعد از 30 مهر، انجام فرایند ثبت رجیستری گوشی در گمرکهای اجرایی در کلیه مبادی ورودی و خروجی سالنهای مسافری اعم از هوایی، زمینی، دریایی و ریلی، قبل از خروج مسافران الزامی است و اگر مسافری با تلفن همراه خود از سالن مسافری خارج شود، گمرک مسئولیتی بابت عدم رجیستری گوشی نخواهد داشت.
مسافرانی که پس از 12 مهر وارد کشور شده و فرایند ثبت و رجیستری گوشی را در سالن مسافری انجام ندادهاند، حالا میتوانند با در دست داشتن اطلاعات گوشی و گذرنامه خود به گمرک ورودی یا نزدیکترین گمرک اجرایی مسافری مراجعه کرده و از طریق سامانه مرچنت نسبت به ثبت گوشی خود اقدام کنند.
مسافرانی هم که پیش از 12 مهر وارد کشور شدند و آنها هم به دلایلی نتوانستند گوشی خود را ثبت و رجیستری کنند، میتوانند از 20 آبان با ورود به سامانه ارزش TSCفرایند ثبت برند را انجام داده و نسبت به ثبت IMEI تلفن همراه خود که در لینک و آدرس و دستورالعمل اجرایی سامانه مذکور روی پورتال گمرک قابل رویت است، اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت ثبت غیرحضوری گوشی مسافری
در همین راستا اعلام شده که باید به مسافران به شیوهای اطلاعرسانی کنند که قبل از خروج دستگاه از سالن مسافری، فرایند رجیستری را طی کنند. بر این اساس، در صورتیکه مسافران پس از چند روز برای گرفتن بارهای جا مانده وارد سالن مسافری شوند، تنها در صورتیکه گوشی از گمرک خارج نشده باشد، امکان رجیستری آن وجود دارد.
در صورتیکه امکان دریافت وجوه قانونی متعلقه به کشور وجود نداشته باشد، گمرکهای اجرایی میتواند در بدو ورود به کشور اطلاعات مسافری، کالای مشمول و شماره تلفن را دریافت و مسافر میتواند حداکثر تا یک ماه پس از ورود به کشور به نزدیکترین گمرک اجرایی مسافری ممکن مراجعه و حقوق ورودی متعلقه را بر اساس اطلاعات ارائهشده پرداخت کند تا فرآیند رجیستری را به پایان برساند.
گمرکهای اجرایی که امکان نگهداری گوشی تلفن همراه را در محل انبار سالن مسافری گمرک دارند، در زمان بروز مشکلات پیشبینیشده یا جهت قطع و وصل یا کند شدن سیستمهای بانک، صمت (همتا)، گمرک، تنظیم مقررات رادیویی میتوانند پس از اخذ اطلاعات لازم از مسافر و نگهداری امانی گوشی تلفن مربوطه و در روزهای آینده (حداکثر یک ماه) نسبت به انجام فرآیند رجیستری گوشی مورد نظر و در همان محل سالن مسافری اقدام کنند. البته تلفن مورد نظر به هیچ عنوان نباید از محل گمرک و سالن مسافری خارج شود.
این قوانین در حال حاضر تنها مشمول گوشیها است و در خصوص دیگر کالای سیمکارت خود در آینده تصمیمگیری خواهد شد. همچنین با حذف معافیت 80 دلاری در خصوص تلفن همراه مسافران ورودی، نرخ ارز محاسباتی حقوق ورودی تلفن همراه از رویه مسافری، نرخ میانگین ارز سنا بوده که بهصورت هفتگی در پایگاه اینترنتی بازار ثانویه درج و قابل دسترسی است.
دیدگاهتان را بنویسید