با عرضه شدن موج ابتدایی دو ابزار HTC Vive و Oculus Rift و قرار گرفتن این هدست ها در اختیار نخستین گروه از پیش خرید کنندگان این دو ابزار، صنعت سرگرمی آرام آرام خود را برای ورود به دنیای نوین واقعیت مجازی آماده می کند. با این حال گروهی از پژوهشگران بر این اعتقاد هستند که هدست های واقعیت مجازی در سال جاری میلادی توفیق چندانی را در میان مخاطبان پر شمار صنعت سرگرمی به دست نخواهند آورد.
به تازگی موسسه ی پژوهشی Strategy Analytics مدعی شده است که آن دسته از هدست های شاخص حاضر در دنیای واقعیت مجازی که تا انتهای سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهند شد (محصولاتی نظیر HTC Vive ، Play Station VR و Oculus Rift) در مجموع و تا پایان سال 2016 میلادی بعید است که بتوانند رقم فروش کلی خود در سطح جهان را از رقم 1.7 میلیون نسخه فرا تر ببرند. در این میان کارشناسان موسسه ی پژوهشی مذکور دلیل اصلی این اقبال کم و رقم فروش نه چندان بالای هدست های واقعیت مجازی شاخص حاضر در بازار را قیمت بالای آن ها می دانند و معتقدند که به دلیل قیمت بالای این ابزار ها و همچنین هزینه های قابل توجه مربوط به تامین بستر های لازم برای استفاده از این ابزار ها (هزینه هایی نظیر تهیه کردن سیستم های کامپیوتری قدرتمند یا کنسول های بازی) تنها برخی از علاقه مندان حرفه ای دنیای بازی های کامپیوتری به سمت این ابزار های نوین جذب خواهند شد. در واقع کارشناسان موسسه ی پژوهشی مذکور شانس اصلی موفقیت در دنیای نو ظهور واقعیت مجازی را از آن ابزار های موجود بر روی پلتفرم موبایل می دانند و معتقدند که به علت قیمت دست یافتنی تر این ابزار ها، تا پایان سال جاری میلادی بخش مهمی از تقاضای بازار در دنیای واقعیت مجازی به سمت استفاده از هدست های واقعیت مجازی پلتفرم موبایل متمایل خواهد شد. به عبارت بهتر بر اساس اطلاعات موجود، کارشناسان موسسه ی پژوهشی Strategy Analytics بر این اعتقادند که بخش عمده ی بازار ابزار های مبتنی بر واقعیت مجازی تا پایان سال 2016 میلادی در اختیار هدست های واقعیت مجازی حاضر بر روی پلتفرم موبایل خواهد بود و در این میان سهم ابزار هایی نظیر HTC Vive ، Play Station VR و Oculus Rift در مجموع فرا تر از رقم 13 در صد از کل بازار ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی نخواهد رفت.
با این حال تمام نظرات در این زمینه یک کاسه نیست و بر خلاف نتایج مربوط به پژوهش یاد شده، بسیاری از پژوهش های صورت گرفته در این زمینه حکم به موفقیت ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی می دهند. به عنوان مثال بر اساس پژوهشی که چندی پیش به دست موسسه ی پژوهشی آی اچ اس به انجام رسیده بود ، شاهد برآورد شدن سهم 64 در صدی هدست واقعیت مجازی Play Station VR از بازار ابزار های مبتنی بر این تکنولوژی نوین هستیم که البته بازار هدست های واقعیت مجازی مورد بررسی قرار گرفته در این پژوهش، پلتفرم موبایل را شامل نمی شود. به عبارت بهتر، در شرایطی که کارشناسان موسسه ی Strategy Analytics بر این اعتقاد هستند که سه ابزار HTC Vive ، Play Station VR و Oculus Rift در مجموع تنها قادر به فروش حداکثری 1.7 میلیون واحد تا پایان سال جاری میلادی هستند؛ کارشناسان موسسه ی آی اچ اس نظر دیگری دارند و معتقدند که هدست واقعیت مجازی Play Station VR خود به تنهایی می تواند تا پایان سال 2016 میلادی فروشی برابر با 1.6 میلیون نسخه را تجربه نماید. البته به نظر می رسد که بخش مهمی از پایه و اساس این پژوهش بر مبنای فروش بسیار موفق کنسول Play Station 4 بوده است. فروشی که تعداد نسخه های قابل اتکای کنسول انحصاری سونی تا پایان سال 2016 میلادی را به رقمی در حدود 53 میلیون نسخه می رساند. اما با توجه به شایعات اخیری که پیرامون تولید کنسول نیم چاشت نسل هشتمی شرکت سونی یا همان Play Station 4.5 به وجود آمده است (و بخش مهمی از فلسفه ی وجودی این محصول عجیب را به کارایی بهتر برای اجرای بازی های هدست واقعیت مجازی Play Station VR پیوند زده است) شاید بتوان شاهد بر هم خوردن معادلات موجود بود. به هر حال باید دید که هدست های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی در نهایت چه عملکردی را از خود به نمایش خواهند گذاشت و میزان موفقیت آن ها در این بخش نو ظهور از صنعت سرگرمی دقیقاً به چه میزان خواهد بود.
والا :smiley1
قیمت این تکنولوژی مثل هاردهای اس اس دی خواهد بود و کاهش قیمت چندانی نخواهد داشت مگر اینکه در طول زمان و با اومدن مدلهای جدید کاهش قیمت شامل برخی مدل ها بشه
با این قیمت بالا این فروش کمدور از انتظار نبودش
واقعا یک تب مثل Smart Phone هستش و بی شک فروکش میکنه – اما تا زمانی قیمتش بالاس بی شک جای برای رشد نمیزاره و بنده موافقم
کولر گازیش رو خوب اومدی :-bd منم فکر میکنم سایزش زیادی بزرگه و روی سر سنگینی میکنه و اگه به مدت 2 ساعت هر روز کسی بخواد ازش استفاده کنه در عرض یک ماه دیسک گردن میگیره ولی در کل تکنولوژی بسیار جالبیه و در آینده به تکامل که برسه تمام این مشکلاتش باید حل شه
به نظر میاد تکنولوژی واقیعیت مجازی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنه که سنگین بودن هدست،قیمت بالا،نیاز به سیستم های پر قدرت و گران قیمت برای تجربه کیفیت قابل قبول،نو پا بودن فناوری که باعث میشه به مشکلات زیادی مصرف کننده ها بر بخورن و …
در مجموع پیشنهاد میشه فعلا دنبال این چیزا تو ایران نباشیم.همین که بتونیم بازی های نسل هشتمی رو با کیفیت فول اچ دی تجربه کنیم جای بسی شکر داره.
مطمئنا ps vr از دو رقیبش بیشتر میفروشه، ولی کلا با قیمت بالایی که دارن آینده این تکنولوژی مبهمه…
تجربه نشون داده قیمت به تنهایی باعث شکست نمیشه
خیلی چیزای دیگه درش دخیلن مثلا کارایی یا عدم نیاز و توجیه مناسب برای خرید
این هدست ها بیشتر شبیه یه نمونه اولیه هستن تا یه محصول آماده توزیع
باید یه حجمی در حد عینک گوگل داشته باشن نه اینکه اندازه کولر گازیه !!!
هدستهای واقعیت مجازی به دلیل سنگین وزن بودن به احتمال زیاد مانند عینکهای سه بعدی دارای تب زودگذر بوده و شاید با پیشرفت تکنولوژی و ارزان شدن به سبد خرید عموم کاربران اضافه بشود !!!!