در قسمت های قبلی لایت روم با تنکیک هاو ترفند های عکاسی پرتره و منظره آشنا شدیم. در این قسمت با تکنیک های عکاسی ماکرو در شما دوستداران عکس و عکاسی و همراهان همیشگی سخت افزار هستیم. با ما همراه باشید.
1. از فوکس دستی استفاده کنید
وقتی میخواهید به صورت ماکرو عکاسی کنید فوکس خودکار را خاموش کنید. عمق بصورت میلیمتری اندازه گیری میشود و با فوکس دستی میتوان بر روی جزییات تمرکز کرد. قابلیت Live view در دوربین های DSLR استفاده از فوکس دستی را آسان کرده است. با بزرگنمایی بر روی آن بخش از سوژه که قصد فوکس بر روی آن را دارید و چرخاندن حلقه لنز میتواند به صورت دقیق بر روی آن تمرکز کنید. در هنگام تنظیم فوکس دستی آرام و دقیق عمل کنید، کوچیکترین چرخش هم میتواند تغییرات در تصویر ایجاد کند و شارپ بودن عکس را نحت تأثیر قرار دهد و فوکس را خراب کند. به همین دلیل استفاده از سه پایه در عکاسی ماکرو به شدت توصیه میشود.
2. بهترین دیافراگم را انتخاب کنید
برای افزایش عمق میدان به صورتی که محدوده ای از پشت و جلوی سوژه واضح باشد نیاز به یک دیافراگم کوچک دارید. برای این شما ابتدا نیاز دارید که دوربین را در حالت Av (اولویت با دیافراگم: Aperture Priority) قرار دهید و سپس مقدار عددی بالایی برای ضریت f انتخاب کنید (f/16 , f/22). بهتر است که بالاترین مقدار f دوربین را انتخاب نکنید چون اینکار باعث شکست نور شده و تصویر نرم تر از انتظار شما خواهد بود. و درنهایت اگر با تنظیم دیافراگم به آنچه که مطلوب است دست نیافتید میتوانید با فتوشاپ عمق میدان بیشتری به تصویر خود بدهید.
3. از پیش نمایش عمق میدان استفاده کنید
تصویر که از Viewfinder و یا همان منظره یاب نوری میبینید همیشه با بزرگترین دیافراگم موجود در لنز نشان داده میشود. با اینکه این تنظیمات باعث درخشان تر شدن تصویر میشود اما قضاوت درباره عمق میدان در دیافراگم های کوچکتر را غیرممکن میکند. با پیش نمایش عمق میدان (دکمه Depth of field preview) میتوانید مشاهده کنید که کدام قسمت از تصویر شارپ و کدام قسمت ها تار میباشند. در ابتدا ممکن است که تصویر تیره تر شود، به چشمانتان اجازه دهید که به تغییر عادت کنند. پیش نمایش عمق میدان در Live View نیر کار میکند، وقتی روی سوژه زوم میکنید و نقاط فوکس شده را در آن مشاهده میکنید، کاربرد پیش نمایش عمق میدان حتی Viewfinder نیز بیشتر است.
4. از ترفند دوربین موازی استفاده کنید
برای اطمینان ازینکه از تمام عمق میدان محدودتان استفاده میکنید دوربین DSLR خود را به گونه ای قرار دهید که پشت آن با سوژه موازی باشد، به این ترتیب فاصله دوربین از تمام نقاط سوژه تقریباً یکسان خواهد بود. این تکنیک هنگام عکاسی از سوژه های مسطح که کادر را با الگوی خاصی پرمیکنند، کاربرد دارد. در این تصاویر اگر بخشی از سوژه تار شود کل تصویر خراب خواهد شد.
5. قانون شکن باشید
نیازی نیز که در عکاسی ماکرو همیشه کوچکترین دیافراگم را انتخاب کنید، گاهی بزرگترین لنز هم میتواند به همان اندازه تأثیرگذار باشد. اما در نظر داشته باشید که اینکارباعث کم شدن عمق میدان میشود و با کوچکترین اشتباهی در تنظیم فوکس، کل تصویر تار میشود. تکنیک پرطرفداری که در عکاسی ماکرو از غذاها استفاده میشود، قرارگرفتن سوژه شارپ در میان دو محدوه ی تار است. به این صورت سوژه توجه بیشتری را به خود جلب میکند. همچنین گاهی لنز را کاملا از فوکس خارج میکنند، این ترفند که به آن Bokeh میگویند بیشتر در عکاسی از گل ها مورد استفاده قرار میگیرد.
در قسمت بعدی با ادامه ی تکنیک های عکاسی ماکرو در خدمت شما هستیم. نظرات، انتقادات و پیشنهادات سازنده ی خود را با هشتگ #MySakhtafzar در دیگر شبکه های اجتماعی با ما در میان بگذارید.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
خیلی دوست داشتم یه dslr داشته باشم ولی نمیدونم اگه بگیرم باهاش چیکار کنم!