امروز یکی از عالمان دنیای کامپیوتر، لری تسلر درگذشت . شهرت تسلر بهدلیل ایجاد مفاهیم ابتدایی کامپیوتر مانند کات، کپی و پیست بود. او روز دوشنبه و در سن 74 سالگی دار فانی را وداع گفت.
خالق دستورات Copy-Paste؛ لری تسلر درگذشت
لری تسلر در سال 1945 در نیویورک متولد شد و در رشته علوم کامپیوتر در استنفورد تحصیل کرد. پس از فعالیت در تحقیقات هوش مصنوعی، او در سال 1973 به زیراکس پارک (Palo Alto Research Center) پیوست. تسلر در همین شرکت توانست cut، copy و paste را توسعه دهد. این مفاهیم بعدها به عنوان ابزار اصلی ایجادکننده رابط کاربری هم برای ویرایشگران متن و هم کل سیستم عاملهای کامپیوتری تبدیل شد.
PARC بهدلیل اقدامات ابتدایی خود در رابطهای گرافیکی کاربری و نحوه حرکت آنها با ماوس شهرت دارد. استیو جابز، یکی از بنیانگذاران اپل هم توجه این اقدامات و تحقیقات اولیه بود و با الهام از آنها نسخه بهتری را برای محصولات اپل توسعه داد. در جلساتی که استیو جابز برای بازدید به زیراکس مراجعه میکرد با او ملاقات کرد و در نهایت این ملاقاتها به پیوستن او به اپل منجر شد.
لری تسلر در سال 1980 به اپل پیوست و تا 1997 در کوپرتینو باقی ماند. او در محصولات بسیاری مانند مکینتاش، QuickTime، لیزا و تلبت Newton فعالیت داشت. مکینتاش و لیزا اولین کامپیتوترهای شخصی بودند که به لطف حضور تسلر در پروژه ساخت آنها، عملیات کات و کپی پیست به محبوبیت رسید. در سال 1993 او محقق ارشد اپل شد، سمتی که پیش از آن در اختیار استیو وزنیاک قرار داشت.
او پس از آنکه در سال 1997 اپل را ترک کرد، در Stagecast که یک استارتاپ آموزش نرمافزار بود مشغول به کار شد و مدتی هم در آمازون، یاهو و 23andMe فعالیت کرد. او از سال 2009 مشاور UX در کالیفرنیا بود. لری تسلر را که احتمالاً اکثریت مردم نام آن را تا پیش از خبر فوتش نشنیده بودند، گام بزرگی در زمینه رفاه کاربران در دنیای کامپیوترهای شخصی برداشت. روحش شاد و یادش گرامی.
علم بد و خوب نداره از ازل بوده تا ابد هم هست و ما فقط کشفش یا با فرمول های کشف شدش چیزی رو اختراع میکنیم. استفاده بدو خوبشم ربطی به کشف کننده ومخطرعش نداره که بخوایم اول اونرو مقباس برای گفتن یا نگفتن “ر.وحش شاد “قرار بدیم.
“روح جمیع انسانهایی که وقت بیشتری به تفکر اختصاص میدن شاد “
خدا رحمتش کنه ، بهشت جایگاهش باد
روحش شاد
سلام.
علم ، در دل هر شخصی که باشد ، همان شخص ، شریف خواهد بود.( بشرط آنکه در جهت درستی بکار گرفته شود.)
نه خارجی میشناسد ، و نه ایرانی.
این آقا ، علم داشت.
علمش هم در جهت رفع نیاز مردم بود.
به علم ، احترام میگذاریم.
خدا رحمتش کند.