بیش از یک دهه از زمانی که شرکت معظم Razer اولین لپتاپ گیمینگ خود را به بازار عرضه کرد میگذرد و نقطهی اشتراک تمام آن محصولات این بود که با سیستم عامل ویندوز عرضه شدند. اما شرکتی به نام لامبدا این زنجیرهی لپتاپهای ویندوزی ریزر را شکسته و با همکاری این شرکت اقدام به نصب سیستم عامل لینوکس ابونتو بر روی لپتاپهای ریزر کرده است تا برای اولین بار شاهد لپتاپ لینوکس Razer باشیم.
جزئیات لپتاپ لینوکس Razer
شاید با خود بگویید که دلیل اصرار شرکت لامبدا برای نصب سیستم عامل لینوکس ابونتو بر روی لپتاپهای ریزر چیست؟ آنطور که محققان این شرکت اعلام کردهاند، سیستم عاملهای لینوکس برای محققانی که بر روی یادگیری ماشین و هوش مصنوعی کار میکنند، بسیار ضروری است. به همین دلیل است که تولیدکنندگان این شرکت اصرار دارند تا قدرت لپتاپهای فوقالعادهی ریزر را با سیستم عامل لینوکس ترکیب کنند تا بهترین نتیجه را برای این طیف از کاربران ایجاد کنند. نکته جالب توجه این لپتاپها این است که دقیقا بدنه و مشخصات لپتاپ Razer Blade 15 Advanced برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
این دستگاه که Razer x Lambda Tensorbook نامیده میشود، دستگاه 3500 دلاری است که از بسیاری جهات کاملاً مشابه نسخه پیشرفته لپتاپ سال گذشته شرکت ریزر است. این لپتاپ از نسل یازدهم اینتل Core i7 به عنوان پردازنده، گرافیک انویدیا RTX 3080 Max-Q به عنوان کارت گرافیک و 64 گیگابایت رم در زیر نمایشگر 15.6 اینچی 165 هرتزی با رزولوشن 1440p بهره میبرد که همگی توسط یک باتری 80 وات ساعتی در داخل یک شاسی 2 کیلوگرمی با اندازه و شکل یکسان تغذیه میشوند.
این لپتاپ دارای همان ورودی/خروجی سریع نسل قبلی لپتاپهای ریزر است، از جمله دو درگاه Thunderbolt 4، سه درگاه USB 3.2 Gen 2 Type-A، یک کارت خوان UHS-III SD و هر دو Wi-Fi 6E و بلوتوث 5.2 را شامل میشوند. اما وجه تمایز این لپتاپها با لپتاپهای لیزر این است که Tensorbook به جای رنگ سیاه، رنگ نقرهای بر بدنهی خود دارد و با «جدیدترین درایورها و ابزارهای یادگیری ماشینی از جمله PyTorch، Tensorflow، CUDA و cuDNN» بعلاوه ضمانتنامه خودش تحویل مشتری میشود. لامبدا میگوید در حال حاضر سختافزار خود را برای هزاران گروه تحقیقاتی فراهم میکند و پردازندههای گرافیکی، سرورها و ایستگاههای کاری دسکتاپ را میفروشند. در حالی که Razer در حال حاضر CPU، GPU و صفحه نمایشهای سریعتری را در سری Blade امروزی ارائه میدهد که با توجه به اینکه لپتاپهای Razer چقدر میتوانند گران باشند، به نظر میرسد که معامله بدی نیست.
همانطور که در بررسیهای مختلف وبسایتهای بزرگ دنیا متوجه شدهاید، دستگاههای نازک Razer در بررسیها بسیار داغ هستند و Blade مورد بحث ما حتی با یک چهارم حافظه و پردازنده گرافیکی RTX 3060 کمتوانتر از این قاعده مستثنی نبود. آنطور که مشخص است شرکت لامبدا به وضوح از رنگهای نقرهای برای تشابه آن با مک بوک پرو استفاده کرده است و شاید بگویید این مقایسه بسیار مسخره است اما مقایسه سخت افزاری اولیهای که شرکت تولید کننده منتشر کرده است از افزایش سرعت 4 برابری نسبت به M1 Max اپل در مک بوک پرو 16 اینچی هنگام اجرای TensorFlow خبر میدهد. Razer در طول سالها پشتیبانی بهتری از لینوکس ارائه کرده است، اما سایت خبری محاسباتی محبوب لینوکس یعنی فورونیکس در سال 2019 نوشت که برنامههای این شرکت هیچ تفاوتی برای نسخههای لینوکس ایجاد نمیکنند. شاید علاقه اخیر به بازیهای لینوکس که توسط Steam Deck هدایت میشود، Razer را وادار کند تا لینوکس را برای محصولات اصلی خود نیز در نظر بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید