کمپانی مطرح گیگابایت در نمایشگاه CES 2015 از مادربورد جدید خود در سری اورکلاکینگ با نام X99-SOC Champion رونمایی کرد. این محصول با هدف قرار دادن علاقه مندان به اورکلاک که به دنبال محصولی کارآمد و درعین حال خوش قیمت تر مخصوصا نسبت به مدل X99-SOC Force این شرکت هستند، معرفی و روانه بازار شده است. قیمت پایینتر در این محصول اصلا به معنی ضعیف بودن آن نیست، چون قابلیت های موجود در این مادربورد آنرا به یک محصول سطح بالا تبدیل کرده و برخی ویژگی های غیر ضرور از آن حذف شده است. سوکت LGA2011-3 به چهار اسلات حافظه DDR4 متصل شده (به جای 8 اسلات که در X99-SOC Force استفاده شده بود) که در کنار آن می توان از چهار شیار PCI-Express 3.0 x16 هم بهره مند شد. همچنین لابه لای این شیار ها سه عدد اسلات PCI-Express x1 و یک عدد اتصال M.2 تا سرعت 20 گیگابیت بر ثانیه تعبیه شده اند. برای دستیابی به پهنای باند تبادل داده تا 20 گیگابیت بر ثانیه به نظر می رسد احتیاج به چهار خط PCI-Express 2.0 باشد. از لحاظ گزینه های اتصالی برای ابزار های ذخیره سازی این مادربورد به 10 پورت SATA III که ترکیب دو عدد از آنها می تواند برای ایجاد اتصال SATA-Express به کارآید، مجهز شده است.
این مادربورد از فناوری انحصاری UltraDurable گیگابایت بهره برده که به معنی طراحی مدار چاپی مستحکم تر، خازن های حالت جامد با طول عمر بالاتر، سوکت CPU با روکش طلا و مدار انتقال برق دیجیتال CPU در این محصول می باشد. همچنین بواسطه این ویژگی قابلیت های اورکلاکینگ سطح بالا و همچنین مدار های اختصاصی صوتی با کیفیت که دارای تقویت کننده داخلی هدفون هم می باشند، به ارمغان آمده اند. همانطورکه در تصویر مشخص شده، در این مادربورد از ترکیب رنگ جذاب مشکی و نارنجی استفاده شده و تمام هیت سینک های تعبیه شده بر روی آن توسط یک لوله حرارتی طولانی به هم متصل شده اند.
ورودی خروجی های این مادربورد شامل دو پورت PS/2، چهار پورت USB 2.0، چهار پورت USB 3.0، یک پورت شبکه گیگابیتی، جک های صوتی HD و یک خروجی TOSLINK نوری می باشند. در نمایشگاه امسال گیگابایت به بازدید کنندگان از قیمتی در حدود 200 دلار برای این محصول خبر داده بود ولی با توجه به مشخصات ارائه شده توسط این مادربورد قیمت نهایی آن را حتی می توان تا 250 دلار هم در نظر داشت. با این اوصاف به نظر می رسد این مدل نسبت به مادربورد X99-SOC Force و قیمت 350 دلاری آن مقرون به صرفه تر باشد.
سلام دوست عزیز
در صورتی که یک مادربرد دارای چند اسلات PCI-E باشد در حالت کلی اسلاتی که به چیپ ست یا سوکت پردازنده نزدیک باشد از نوع x16 است است. البته می توانید از طریق نگاه کردن به اسلات و دیدن اینکه تمام این پین ها در اسلات وجود دارد می توان فهمید.
جناب اقای پناهی با سلام
لطفا راهنمایی نمایید مادربورد هایی که چند شیارPCI-Express x16 دارند اگر بخواهیم فقط یک کارت گرافیک استفاده کنیم شیار اصلیPCI-Express x16 کدام است؟ یا چطور مشخص میشود؟