شاید نام پژو در ایران با مدلهای پرشیا، 405 و 206 عجین شده باشد اما خارج از ایران اوضاع کمی تفاوت دارد. این شرکت فرانسوی طیف متنوعی از ماشینها (چه سدان و چه مسابقهای) را تولید میکند و آنطور که از خبرها پیداست، امسال نیز خیز بلندی برای نسل بعدی ماشینهای مسابقهای خود و البته ماشینهای الکتریکی آینده برداشته است. این ماشین برای مسابقات هایپرکار و رقابت با خودروهای تویوتا و فراری و پورشه آماده شده اما نکته قابل توجه این ماشین، نداشتن بال عقب است که تعجب بسیاری از کارشناسان را برانگیخته است. مهندسان پژو اعلام کردهاند که نوعی نیروی ایرودینامیکی ایجاد کردهاند که نیاز آنها به بال عقب را برطرف کردهاند (مشابه آنچه تیم شرکت تویوتا در ماشین جدید خود انجام داده است). برای جزئیات بیشتر ماشین الکتریکی Hypercar پژو با ما همراه باشید.
جزئیات طراحی ماشین الکتریکی Hypercar پژو
اتومبیل جدید پژو با نام 9X8 شناخته میشود و یکی از دلایل هیجان داشتن ما برای سری مسابقات اتومبیلرانی اسپرت در جهان است. اما چرا؟ باید بگوییم که این خودرو نشان میدهد که خودروسازان کلاسهای مختلف به سمت ماشینهای الکتریکی و یا هیبریدی رفتهاند و از طرف دیگر برای برطرف کردن مشکلاتی همچون وزن، تلاشهای فراوانی برای طراحی مجدد وسایل نقلیه انجام دادهاند. پژو با ماشین جدید خود از سال آینده با تیمهای تویوتا و گلیکنهاوس در سری مسابقات اتومبیلهای تندرو مسابقه خواهد داد و نکته هیجان انگیزتر ماجرا آنجاست که فراری نیز از سال 2023 با یک اتومبیل به این مسابقات خواهد پیوست.
کلاس Hypercar مسابقات لمانز از چند سال پیش و با ورود ماشینهای آئودی و پورشه ایجاد شد (آئودی و پورشه نمونه اولیه مسابقات استقامتی فرمول E را پایه گذاری کردند، هر چند که آئودی بعد از چند ماه از آن خارج شد) اما پس از آن شرکت تویوتا این مسابقات را تحت سلطه خود درآورد. با ایجاد این کلاس جدید هیئت FIA (اتحادیه اتومبیلرانی) به تعیین قوانین جدید و چالشهای فنی این کلاس پرداخت. ماشین جدید پژو یک جانور است. این خودرو با یک V6 با قدرت 680 اسب بخار حرکت خواهد کرد. در حالی که علاوه بر آن یک موتور الکتریکی 200 کیلوواتی نیز در کنارش قرار گرفته که نیروی خود را از یک باتری 900 ولتی پژو میگیرد. کنار هم قرار دادن این دو موتور و گرفتن خروجی مناسب (نه بیش از حد مجاز) یکی از چالشهای فنی مسابقات این کلاس است. طبق گفته تیم پژو، وجود اتاق ماشین در این مسابقات کافی است و میتوان بدون بال نیز ماشین تولید کرد. پژو اسپورت در بیانیهای اعلام کرد:
انعطاف پذیری بیشتر ماشین توسط قوانین فنی جدید این ورزش مجاز اعلام شده است و همین موضوع تفکر جدیدی را پایه گذاری خواهد کرد که به ظهور اتومبیلهای نوآورانه دامن میزند. مهندسان پژو نیز از این فرصت استفاده کردند و فرآیند جدیدی ابداع کردهاند تا ژانر جدیدی در تولید ماشینهای هیبریدی ایجاد کنند.
نظر شما درباره ماشینهای برقی و حرکت صنعت خودروسازی در این زمینه چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید