نزدیک به یک سال است که اطلاعات مختلفی در رابطه با حافظه DDR5 منتشر میشود. اما واقعا تفاوت ماژولهای DDR5 با DDR4 در چیست. در این مقاله هر آنچه در مورد ماژولهای DDR5 شرکت کینگستون میدانیم با شما در میان میگذاریم. این ماژولهای DDR5 قرار است در کنار پردازندههای نسل بعد اینتل عرضه شود.
چه چیزی در DDR5 تغییر پیدا کرده است
ماژولهای حافظه رم DDR5 نسبت به نسل قبلی خود در چند مورد اساسی پیشرفت کردهاند. در DDR5 به غیر از سرعت بیشتر و تراکم بالاتر، ما شاهد ویژگیهای هوشمندی هستیم که باعث افزایش راندمان در نسل بعدی کامپیتورها میشود. از نظر فیزیکی نیز، طراحی این ماژولها تغییر کرده است. محل شکاف بین پینهای ماژول حافظه به گونهای تعبیه شده، که به هیچ عنوان امکان نداشته باشد رمهای DDR5 در سوکتهای DDR4 قرار بگیرد.
وجود PMIC جهت ثبات در جریان انرژی
مدار مجتمع PMIC که بر روی ماژولها قرار گرفته است، میتواند به مادربرد در امر مدیریت نیرو کمک کند و نقش مادربرد را در مدیریت نیرو کاهش بدهد. همچنین این ویژگی میتواند به عنوان یک مدار هوشمند تمامی نوسانهای الکتریکی در ماژول را به خوبی مدیریت کند. ماژولهای استاندارد حافظه DDR5 در خود دارای دو کانال فرعی 32 بیتی کاملا مستقل از هم هستند. این موضوع به پردازندههای چند هستهای کمک میکند تا مدیریت بهتری در بازیابی اطلاعات از حافظه داشته باشند.
قابلیت ODECC جهت کاهش خطاها
همهی ماژولهای DDR5 DRAM در خود قابلیت تصحیح خطاها را قبل از خروج حتی یک بیت از ماژول را دارند. از آن جهت که تراکم DRAM (به دلیل کوچک شدن لیتوگرافی ویفر) به شدت افزایش یافته است، طبیعتا احتمال نشت داده در داخل ماژول نیز افزایش مییابد. در اینجا قابلیت ODECC میتواند هرگونه بیت مشکل داری را سریعا شناسایی و اطلاح کند.
سرعت بالاتر، مصرف انرژی کمتر
ماژولهای حافظه DDR5 در حال حاضر با سرعت اولیه 4800 مگاهرتز در دسترس هستند، که نسبت به DDR4 حدود 50درصد افزایش داشته است. همچنین ماژولهای DDR5 کنونی برای رسیدن به سرعت 4800 مگاهرتز تنها به 1.1 ولت انرژی نیاز دارد، که نسبت به نسل DDR4 با 1.2 ولت پیشرفت قابل توجهی است. در مقایسه با DDR4، ماژولهای DDR5 دارای دو گروه حافظه بانکی است که علاوه بر افزایش کارایی، طول عمر آن را نیز دو برابر میکند. این ماژولها دارای استاندارد JEDEC هستند. JEDEC استانداردی است که توسط شورای مهندسی دستگاههای الکترونیکی مشترک (Electron Device Engineering Council) صادر میشود که نشان دهندهی اعتبار این حافظههای رم است.
کینگستون قصد دارد حافظههای DDR5 خود را در کنار پردازندههای نسل بعدی اینتل و همراه مادربردهای نسل جدید عرضه کند. از همین رو کینگستون تا کنون تاریخ دقیقی برای ارائه حافظههای رم DDR5 خود اعلام نکرده است و همه چیز به زمان دقیق ورود پردازندهها و مادربردهای نسل بعد بستگی دارد.
معمولا به صورت سنتی، فناوریهای جدیدی که وارد بازار میشوند نسبت به نسل قبلی خود حداقل حدود 30 تا 40 درصد برتری در عملکرد دارند. با این حال ماژولهای حافظه DDR5 به واسطه فناوری جدید خود و سایر اجزا افزایش قیمت بالایی را داشته است. همین موضوع توقعات را از DDR5 بالا برده است و انتظار میرود که حداقل 50 تا 60 درصد در مقایسه با DDR4 عملکرد بهتری را ارائه بدهد. معمولا حدود دو سال طول میکشد تا تعادلی بین قیمت نسل قدیم و جدید به وجود بیاید و امیدواریم این روند برای DDR5 نیز پایدار باشد. برای به دست آوردن دادههای دقیق از میزان کارکرد ماژولهای DDR5، باید تا زمان عرضه پردازندهها و مادربردهای نسل جدید صبر کرد.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید