رقابت سونی و مایکروسافت در صنعت کنسولهای بازی به کنار، این دو کمپانی اخیرا رقابت شدیدی را در خرید استودیوهای بازی ساز داشتهاند. هدف از این کار مشخص است. هر دو سازنده به دنبال ارائه عناوین انحصاری بیشتر و جذابتر به کاربران خود هستند. مایکروسافت که در این بخش نسبت به رقیب ضعف غیر قابل انکاری دارد به خرید استودیوهای بزرگ علاقمند است و در این مسیر طی ماههای اخیر میلیاردها دلار هزینه کرده است. ریخت و پاش ردموندیها هنوز به پایان نرسیده چرا که مایکروسافت به دنبال تصاحب استودیوهای بیشتر است.
مایکروسافت به دنبال تصاحب استودیوهای بیشتر
وال استریت ژورنال اخیرا مصاحبهای با فیل اسپنسر، رئیس بخش Xbox مایکروسافت داشته است. اسپنسر در جریان برگزاری رویداد عمومی Tech Live تائید کرده که مایکروسافت همچنان به خرید بیشتر استودیوهای بازیساز که فرصتهای بیشتری در اختیار کمپانی قرار میدهند تمایل دارد. به گفته رئیس اکس باکس، کار مایکروسافت در افزودن استودیوهای بیشتر به زیر شاخه خود تمام نشده است. هیچ محدودیت و بازه زمانی مشخصی برای خرید استودیوها وجود ندارد اما اگر استودیوی مناسبی برای مایکروسافت وجود داشته باشد، این کمپانی مطمئنا برای خرید آن اقدام خواهد کرد.
مایکروسافت سال گذشته در یک قرارداد بزرگ، Zenimax، کمپانی مادر استودیو بتسدا را با قراردادی به ارزش 7.5 میلیارد دلار از آن خود کرد و به کاربران اکس باکس نوید عناوین انحصاری بیشتر و باکیفیتی را داد. علاوه بر بتسدا، طبق این قرارداد مایکروسافت استودیوهای id Software، Arkane Studios، MachineGames و دیگر استودیوهای Zenimax را صاحب شد. پیش از این مایکروسافت با خرید استودیوهای Ninja Theory، توسعه دهنده سری بازیهای محبوب Devil May Cry و Mojang Studios، توسعه عنوان ماینکرفت تمایل خود به خرید استودیوهای بزرگ را نشان داده بود.
پتانسیل بالای مایکروسافت برای سبقت از سونی در صنعت کنسولهای بازی
در همین حال سونی در حال رکوردشکنی در فروش پلی استیشن 5 است. اتفاقی که به لطف موفقیت سازنده ژاپنی در نسل قبل با پلی استیشن 4 در حال رقم خوردن است. نسل قبل کنسول سونی از انحصاریهای فوق العاده باکیفیتی برخوردار بود که باعث شد پلی استیشن 4 در رقابت با اکس باکس وان، با اختلاف پیروز شود. جایی که نماینده سونی بالغ بر 60 میلیون دستگاه بیشتر نسبت به Xbox One به فروش رفت. سونی در حالی که استودیوهای قدرتمند سانتا مونیکا و ناتی داگ را در اختیار داشت، استودیو Bluepoint Games، توسعه دهنده Demon’s Souls Remake را نیز تصاحب کرد و همچنین با پرداخت 229 میلیون دلار، استودیو Insomniac Games، توسعه دهنده Ratchet & Clank را در اختیار گرفت.
با این حال مایکروسافت از توانایی مالی بسیار بالاتری نسبت به سونی برخوردار است. اگر این کمپانی معاملاتی چون تصاحب بتسدا را بتواند تکرار کند، میتواند در بخش عناوین انحصاری از رقیب قدرتمند خود پیشی بگیرد. ضمن اینکه مایکروسافت همین حالا هم با سرویس Xbox Game Pass موفق شده توجه تعداد قابل ملاحظهای از گیمرها را به خود جلب کند. سونی و مایکروسافت نباید از نینتندو هم غافل شوند. این کمپانی هم با کنسول هیبریدی نینتندو سوئیچ موفق شده طی 4 سال عرضه، فروش بسیار خوبی در نسل قبل و نسل فعلی داشته باشد.
آیا آره وقتی که هردو رو نداری برا خودت فشار بخور منکه تمایل دارم هر دورو بخرم طرفداره هر دو برندم هم مایکرو هم پلی استیشن
مایکروسافت بسیار از نظر مالی شرکت ثروتمندی محسوب میشه و قطعا هم تا چند سال دیگه بازار این صنعت رو به نفع خودش تغییر خواهد داد و سونی هم نمیتونه کار خاصی از پیش ببره