در دوره ای که گوشیهای پرچمدار بازار 1000 دلاری شدهاند، موسسه تحقیقاتی کانترپوینت نشان داده است که قیمت پایین تا چه اندازه میتواند مهم باشد. در طول سه ماه سوم سال 2019، یعنی از ماه جولای تا سپتامبر گوشی آیفون XR محبوبترین گوشیهای بازار بود. در واقع این دستگاه از زمان معرفی خود، یعنی سه ماهه چهارم سال 2018 محبوبترین به حساب میآید. با این حال در ماه سپتامبر این گوشی چای خود را به آیفون 11 اپل داد، اما همچنان با کم شدن قیمت این گوشی و رسیدن آن به 599 دلار این دستگاه از محبوبیت خوبی در میان کاربران برخوردار است.
آیفون XR همچنان محبوبترین گوشی بازار
آیفون XR حدود 3 درصد از سهم بازار جهانی را در 3 ماهه سوم به خود اختصاص داده است و پس از آن گلکسی A10 سامسونگ با 2.6 درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. سامسونگ با گوشیهای میان رده سری A خود که قیمتهایی مناسب، دوربینهای خوب و باتریهای بزرگ دارند، به فروش خوبی در بازار جهانی دست پیدا کرد. گلکسی A50 با دوربین سه گانه، باتری 4000 میلی آمپرساعتی و 128 گیگابایت حافظه توانست 1.9 درصد از بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.
آیفون 11 اپل و A9 اوپو هرکدام با تخصیص 1.6 درصد از سهم فروش بازار جهانی در سه ماهه سوم، در رتبههای بعدی قرار گرفتند. پس از آنها A5s اوپو با 1.5 درصد، گلکسی A20 سامسونگ 1.4 درصد، A5 اوپو با 1.3 درصد و ردمی 7A شیائومی با 1.2 درصد رتبههای ششم تا نهم را به خود اختصاص دادند.
P30؛ آخرین بازمانده هوآوی در لیست
در نهایت P30 هوآوی با 1.1 درصد از سهم بازار جایگاه دهم را به خود اختصاص داده است. سری P30 هوآوی آخرین نسل از پرچمداران این شرکت بودند که مجوز استفاده از سرویسهای گوگل پلی را در نسخه اندروید خود داشتند، اما از آن جاییکه آمریکا شرکتهای آمریکایی را از دادوستد با هوآوی منع کرده، پرچمدار بعدی این شرکت، یعنی سری میت 30 بدون سرویسهای گوگل از جمله یوتیوب، پلی استور، جیمیل و … روانه بازار شده است. این موضوع هر چند در بازار چین تاثیری بر فروش گوشیها نخواهد گذاشت اما بازار جهانی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
پس از تحریم آمریکا حس وطن پرستی چینیها باعث شد تا هوآوی بتواند تا حد زیادی ضررهای خود را جبران کند. در طول این دوره سه ماهه میزان فروش آنها 66 درصد افزایش داشته و 42.4 درصد از سهم بازار چین را تصاحب کردند. این یعنی هر 1000 گوشی هوشمندی که در داخل چین به فروش رسیده 424 گوشی متعلق به هوآوی بوده است.
10 مدل پرفروش 17 درصد از سهم کلی بازار در این دوره را به خود اختصاص داده اند که این در مقایسه با 15 درصد سال گذشته کمی بیشتر است. اما خریداران حساسیت بیشتری نسبت به قیمت در مقایسه با سابق نشان دادند. میزان درآمد 10 مدل برتر 30 درصد در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است. یکی از دلایل این موضوع این است که گوشیهای میانرده امروزی قابلیتهای جالبی مانند دوربینهای سه گانه و سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر دارند، قابلیتهای که تا سال گذشته فقط در گوشیهای بالارده پیدا میشد.
بر اساس این گزارش میزان سود سازندگان در سه ماه سوم 11 درصد کمتر شده است. در حالیکه کانترپوینت انتظار دارد مدلهای میانرده همچنان بازار جهانی را در تصاحب داشته باشند، پیشبینی میکند که در آیندهای نزدیک گوشیهای 5G نیز به این لیست اضافه شوند. حتی ممکن است در آینده گوشیهای تاشو نیز بخشی از این لیست را به خود اختصاص دهند. هرچند در حال حاضر این نظریه کمی بعید به نظر میرسد، چرا که این گوشیها با قیمت بسیار بالایی دارند اما از طرف دیگر استقبال بسیار خوب از گوشی موتورولا ریزر میتواند نشانهای از همین موضوع باشد.
دیدگاهتان را بنویسید