شیوع ویروس کرونا این روزها به اوج خود رسیده و شواهد نشان میدهد که راهکارهای فعلی برای مهار کرونا آنگونه که باید جوابگو نبوده است. از همین رو قرار است محدودیت تردد بین جاده ای و موارد دیگر به عنوان راهکارهای جدید اعمال شود.
سردار سید تیمور حسینی، جانشین فرمانده پلیس راهور ناجا اعلام کرده است که از ساعت 10 صبح فردا تا ساعت 24 روز جمعه هفته جاری هیچ پلاک غیربومی اجازه ورود به مرکز استانها را نخواهد داشت و از سوی دیگر پلاکهای بومی نیز نمیتوانند مرکز استان را ترک کنند. این یعنی اگر خودرویی بخواهد به شهر محل صدور پلاک خود بازگردد نمیتواند به مراکز استانهای دیگر عبور کند و باید از مسیرهای جایگزین استفاده کند.
رئیس پلیس راهوار عنوان کرد که برخورد پلیس در این راستا ارشادی خواهد بود و به دنبال جریمه نیستند، اما اگر رانندگان اصرار به تخلف داشته باشند جریمه 500 هزار تومانی برای آنها اعمال خواهد شد. او همچنین اضافه کرد که از شنبه نیز محدودیتهای دیگری اعمال خواهد شد که در همان زمان اعلام خواهد شد.
کمک گرفتن از نظامیان برای مهار کرونا
در همین راستا محمد قمی نماینده پیشین مجلس گفته است که باید از نیروی نظامی و انتظامی برای جلوگیری از ترددهای غیرضروری در سطح شهر استفاده شود. او افزود که این به معنای حکومت نظامی نیست بلکه به این معناست که از ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و بسیج و شوراهای محلهها استفاده شود تا مانع تردد مردم شوند، زیرا این به نفع خود مردم هم هست. قمی ترددها و دورهمیهای بیمورد را یکی از عوامل گسترش کرونا اعلام کرد و گفت که مردم باید یکی دو ماه شرایط را تحمل کرده و در خانه بمانند.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز گفته است که با مصوبه جدید ستاد ملی کرونا هر کسی که تست کرونا مثبت داشته باشد، حق ندارد از سیستم حمل و نقل عمومی برای سفر استفاده کند. او گفت که بخشهای هواپیمایی و ریلی در حال اتصال به سیستم وزارت بهداشت هستند و اما بخش جادهای هنوز آماده نیست. از آنجاییکه صدور بلیط در گذشته تنها با اسم امکانپذیر بوده حالا نیاز به سامانه جدیدی است تا بلیط تنها از طریق کد ملی صادر شود. وزیر راه اعلام کرد که تا پایان آذر به شرکتهای حمل و نقل جادهای فرصت داده شده تا به سامانه وزارت بهداشت وصل شوند.
کنترل بیماران کرونایی با گوشی
اسلامی در رابطه با دلیل اجرای محدودیتها از روز شنبه گفته که وزارت بهداشت باید آمادگی و ظرفیت خودش را از نظر میزان تستهایی که میخواهد بگیرد به حداکثر رسانده تا غربالگری کاملتری انجام شده و مبتلایان سریعتر شناسایی شوند. او افزود:
“نکته مهم اینجاست که به صورت سیستمی بتوانند مبتلایان را از طریق موبایلهایشان کنترل و مانیتور کنند تا تردد آنها را محدود کنیم. در همین راستا به ما اعلام شده تا از مسافرتهای آنها با وسائل حمل و نقل عمومی جلوگیری کنیم یا در ترددهایشان به محل کار محدودیت ایجاد شود و پس از شناسایی آنها، از افراد پیرامونشان تست گرفته شده و اجازه گسترش زنجیره انتقال داده نشود.”
او در پایان عنوان کرد که رعایت این پروتکلها اجباری است و در صورت عدم اجرا، جریمه اعمال شده و برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید