یک لایحه قانونی که مورد تایید دو حزب آمریکا است در مجلس سنای این کشور ارائه شده و ممکن است اصلیترین منبع درآمدی گوگل یعنی تبلیغات آنلاین را محدود کند.
این لایحه با نام رقابت و شفافیت در تبلیغات آنلاین دیروز معرفی شد و طبق متن آن درآمد مالی سالانهی کمپانیها از بخش تبلیغات آنلاین به 20 میلیارد دلار محدود میشود و اگر تبدیل به قانون شود مدل اصلی تجارت گوگل یعنی تبلیغات آنلاین را به شدت تهدید میکند و این کمپانی عملا جایگاه خود را در این بخش از دست میدهد.
این لایحه طراحی شده تا شرکتهای بزرگی که بخشهای گستردهای از تجارت آنلاین را در اختیار دارند هدف قرار دهد و گستردگی فعالیت این کمپانیها به گفتهی برخی سناتورها تضاد منافع ایجاد میکند. جالب اینجاست که درآمد کلی سال گذشتهی گوگل از تبلیغات 209 میلیارد دلار اعلام شده است.
این لایحه در صورت تصویب درآمد سالانه شرکتها از تبلیغات آنلاین را به 20 میلیارد دلار محدود میکند
Google همچنین به تبلیغکنندگان دیگر برای فروش و انتشار آگهی آنلاین کمک میکند. سناتور جمهوریخواه مایک لی از ایالت یوتا یکی از اصلیترین حامیان طرح است و از اختیارات گستردهی گوگل در بازار تبلیغات آنلاین شدیداً انتقاد کرد و گفت که گوگل همزمان نقش یک خریدار و فروشنده را بازی میکند و این مزیتی ناعادلانه در بازار به این کمپانی میدهد.
گوگل در بیانیهای اذعان کرد که ابزارهای تبلیغاتی اش مانند بقیهی شرکتهای فعال در این زمینه به رشد کسب و کارهایی آمریکایی کمک میکند و این کمپانی از حریم خصوصی مشتریان و ارائه تبلیغات گمراهکننده محافظت میکند. یکی از سخنگویان این شرکت عظیم تکنولوژی افزود:
“تلاش برای از بین بردن این ابزارهای تبلیغاتی به ناشران و تبلیغکنندگان آسیب میزند و کیفیت تبلیغات را کاهش میدهد، همچنین خطرات جدیدی را برای حریم خصوصی ایجاد میکند.”
درآمد 2021 گوگل از تبلیغات آنلاین 209 میلیارد دلار اعلام شده است
گوگل اضافه کرد که این لایحه غلط و نامناسب است و به برخی شرکتهای سطح پایین و دیتا محور اجازه ارائه تبلیغات اسپمگونه و کم کیفیت را میدهد. لی و دیگر سناتورهای حامی طرح در بیانیهای مطبوعاتی مدل کسب و کار گوگل را مالیات بر هزاران کسب و کار آمریکایی و میلیونها مصرف کنندهی این کشور عنوان کردند.
این لایحه آخرین مورد از طیف گستردهای از طرحهای اینچنینی برای محدود کردن قدرت فراوان غولهای تکنولوژی آمریکایی است. طرحهایی متشکل از 5 لایحه از جمله قانون نوآوری و حق انتخاب آنلاین آمریکاییها و طرح پایان دادن به انحصار پلتفرمها مستقیماً شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، آمازون، اپل و متا را هدف قرار داده است.
اگر برخی یا همهی این لوایح تصویب شوند، کنگرهی آمریکا قدرت قابل توجهی در برخورد با صنعت عظیم تکنولوژی کسب میکند، صنعتی که به باور برخی به دلیل ماهیت جدید اش کمتر مقرراتی است. علاوه بر مجلس سنا، لایحههای مشابه در مجلس نمایندگان نیز برای ارائه برنامهریزی شده است.
دیدگاهتان را بنویسید