جوزف جیمز اوکانر، هکر سرشناس توییتری که بیشتر با نام مستعار آنلاین خود یعنی «PlugwalkJoe» شناخته میشود، روز جمعه در دادگاه فدرال نیویورک به پنج سال زندان محکوم شد.
اوکانر که یک شهروند 24 ساله بریتانیایی است، ابتدای امسال به درخواست دادستانهای آمریکا در اسپانیا دستگیر شد. پس از استرداد از اسپانیا، به مجموعهای از جرایم سایبری، از جمله توطئه هک حساب افراد مشهور، پولشویی و جاسوسی سایبری اعتراف کرد. این اتهامات ناشی از دو پرونده جداگانه است که یکی مربوط به طرح سرقت ارزهای دیجیتال بوده و دیگری مربوط به نفوذهای سایبری و اخاذی آنلاین است. قاضی جد اس راکوف، در جلسه دادگاه اعلام کرد که این هکر سرشناس توییتری پس از از دو سال بازداشت پیش از محاکمه باید نیمی از دوره مجازات مشخصشده را در زندان سپری کند.
او یکی از افراد گروهی است که دهها حساب توییتری از جمله حساب توییتر اپل، بایننس، بیلگیتس، جو بایدن و ایلان ماسک را در جولای 2020 هک کرده و به کلاهبرداری رمزارزی پرداخته است.
ماجرای سرقت 794 هزار دلاری رمزارز
اوکانر و همدستانش طرحی دقیق شامل حملات تعویض SIM برای سرقت ارزهای دیجیتال از شرکتی سرشناس در منهتن ترتیب دادند. آنها با استفاده از تعویض SIM، کنترل شماره تلفن همراه قربانیان را به دست آوردند و به حسابهای آنها دسترسی پیدا کردند. اوکانر و همدستانش با موفقیت تقریباً 794000 دلار ارز رمزنگاریشده را سرقت کردند. از آن زمان تا کنون ارزش بیتکوینها به بیش از 1.6 میلیون دلار افزایش یافته است. سپس از طریق نقل و انتقالات و مبادلات متعدد پولشویی انجام شد. در نهایت، مقداری از وجوه دزدیدهشده به بیت کوین تبدیل شده و به حساب صرافی شخصی اوکانر سپرده شد.
دخالت اوکانر فراتر از سرقت ارزهای دیجیتال بود. در موردی دیگر، او در هک حسابهای کاربری توییتر شرکت کرد. اوکانر و همکارانش از تکنیکهایی خاص برای دسترسی غیرمجاز به ابزارهای اداری استفاده کردند. سپس آنها کنترل حسابهای هدفمند را به کاربران غیرمجاز منتقل کردند و طرحی را برای کلاهبرداری از کاربران توییتر آغاز کردند.
علاوه بر این، اوکانر در طرحی شامل دسترسی غیرمجاز به حسابهای عمومی افراد در برنامههایی مثل تیکتاک و اسنپ چت برای بدستآوردن مطالب حساس و اخاذی از قربانیان مشارکت داشت.
اوج فعالیتهای مجرمانه اوکانر
زمانی که اوکانر شروع به تعقیب و تهدید یک قربانی خردسال کرد، فعالیتهای مجرمانه او تغییری نگرانکننده پیدا کرد. در ادامه، او مجموعهای از حملات swatting (شکل خطرناکی از آزار و اذیت شامل تماسهای اضطراری نادرست با مجریان قانون) را سازماندهی کرد. حملات swatting زمانی اتفاق میافتد که یک هکر به صورت ناشناس با پلیس ارتباط برقرار کرده و جنایت یا جرمی را که به وقوع نپیوسته است، گزارش میکند. فعالیتهای مجرمانه اوکانر آشکار و مخرب بوده و بر زندگی چندین نفر تأثیر گذاشته است. او قربانیان خود را مورد آزار و اذیت، تهدید و اخاذی قرار میداد و باعث آسیب روحی قابلتوجهی میشد .
محکومیت جوزف جیمز اوکانر پیامی مهم درمورد عواقب سنگینی که مجرمان سایبری با آن روبرو میشوند، به همراه دارد. اقدامات او نیاز فوری به اقدامات امنیت سایبری قوی و افزایش آگاهی عمومی در رابطه با خطرات ناشی از افرادی که به دنبال بهرهبرداری از پلتفرمهای دیجیتال برای منافع شخصی هستند را برجسته میکند. پیگرد موفقیتآمیز اوکانر نتیجه همکاری برجسته بین سازمانهای مجری قانون، از جمله دفتر تحقیقات فدرال و دفتر امور بین الملل وزارت دادگستری بود.
دیدگاهتان را بنویسید