روز گذشته دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد که طبق مصوبه آنها، مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات رادیویی و تلویزیونی فراگیر و نظارت بر آن به عهده صداوسیما است. ذوالقدر در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرده بود که طرح خط مشی، اداره و نظارت بر سازمان صداوسیما در دستور کار جلسه کمیسیون فرهنگی قرار گرفت.
در این جلسه روز گذشته ماده چهار این طرح به تصویب رسید که براساس آن پخش فراگیر برنامههای رادیویی یا تلویزیونی در داخل و خارج از کشور در انحصار سازمان صداوسیما است و مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات رادیویی و تلویزیونی فراگیر و نظارت بر آن، منحصراً بر عهده سازمان صداوسیماست و هرگونه ارائه خدمات نوین پخش فراگیر رادیویی و تلویزیونی الزاماً بر بستر شبکه ملی اطلاعات منحصر و محدود میشود. به گفته ذوالقدر، ماده 2 این طرح که در آن فضای مجازی، خدمات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و پخش فراگیر تعریف شده، ناتمام مانده بود و قرار بود امروز در کمیته هنر و رسانه این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.
ماده ۲ این طرح به شرح زیر است. در این قانون اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف) فضای مجازی: فضایی که در آن کلیه محتویات و روابط (اطلاعات و ارتباطات) برای ارائه خدمات به انسان (کاربر) در قالب و ساختارهای متناسب با آن (مثل شبکههای اجتماعی و یا سایت) ارائه و یا برقرار میشود.
ب) خدمات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی: صوت و تصویر و یا ترکیبی از آنها که به طور مستمر و گسترده در سراسر منطقه یا بین گروه بزرگی از مردم پخش میشود.
ج) پخش فراگیر: پخش صوت و تصویر و یا ترکیبی از آنها به طور مستمر و گسترده در سراسر منطقه یا گروه بزرگی از مردم
اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با این طرح موافق نیست و در پی تصویب ماده 4 طرح خط مشی، اداره و نظارت صدا و سیما در کمیسیون مجلس در حساب شخصی خود در توئیتر مخالفت خود را نشان داده است. او گفت:
ضمن احترام به نظر جمعی از نمایندگان محترم کمیسیون فرهنگی مجلس، تصویب قانون اختیارات صوت و تصویر فراگیر برای صدا و سیما بدون ذکر تعریف دقیقی از مصادیق صوت و تصویر فراگیر، مانع بزرگی در تحقق لایههای خدمات و محتوای شبکه ملی اطلاعات خواهد بود.
نوبخت سخنگوی دولت هم به نظر میرسد که از مطرح شدن چنین طرحی در مجلس بی خبر بوده است. او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضع دولت درباره طرح کمیسیون فرهنگی مجلس مبنی بر اینکه مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات رادیویی و تلویزیونی بر عهده صداوسیما قرار گیرد چیست، گفت:
اطلاع نداشتم که چنین طرحی در مجلس مطرح شده، قطعا اگر این طرح در مجلس بخواهد تصویب شود، دولت نماینده خود را خواهد فرستاد اما تاکنون این موضوع در هیئت دولت مطرح نشده بود که بخواهم از سوی دولت نظری را بیان کنم.
در پی تصویب ماده 4 طرح خط مشی گمانههایی مبنی بر الزامآور شدن دریافت مجوز انتشار صوت و تصویر در خبرگزاریها از این سازمان در سطح جامعه رسانهای کشور به وجود آمد اما اعلام شد که خبرگزاریها و باشگاههای خبری در شمار منابع خبری به شمار میروند و از باب ابزار از «صوت و تصویر» هم استفاده میکنند. ماده ۴ طرح خط مشی، اداره و نظارت بر سازمان صداوسیما شامل آن دسته از سایتهایی میشود که صرفا و به صورت فراگیر در حوزه صوت و تصویر فعالیت دارند، سایتهایی مثل آپارات. این سایتها باید از صدا و سیما مجوز دریافت کنند. خبرگزاریها، نشریات، هفتهنامهها و روزنامهها مشمول این ماده قانون نمیشوند.
یعنی چی؟:-D:l