مدیر عامل AMD خانم لیزا سو طی کنفرانس Hot Chips به برخی سوالات پاسخ دادند. یکی از این سوالها مربوط به تکنولوژی CrossFire و چشم انداز AMD برای آن بود، اینکه آیا همچنان در تمرکز این شرکت قرار دارد یا خیر.
زمانی در گذشته وقتی به پوسترهای کارت گرافیکهای آینده نگاه میکردیم، AMD تاکید زیادی به ترکیب چند کارت گرافیک داشت. خانم لیزا سو درباره این موضوع پاسخ دادند که:
اگر بخواهم صادق باشم، نرم افزار سریعتر از سخت افزار است (رشد میکند)، من میتوانم بگویم که در حال حاضر تمرکز زیادی روی CrossFire نداریم.
در واقع نکته جدیدی در این میان نیست. ما در بازار گرافیکهای مصرف کننده اخیرا شاهد بودهایم که به ندرت به CrossFire اشاره میشود (کاری که انویدیا نیز با تکنولوژی SLI انجام داده و البته از تمام کارت گرافیکهای این شرکت به غیر از مدلهای بالا رده حذف شده است). پشتیبانی از این فناوری بیشتر به عنوان یک نکته ثانویه در نظر گرفته شده تا چیزی که روی آن تمرکز شود. به نظر میرسد ایده قدیمی خرید یک پردازنده گرافیکی در ابتدای عرضه و سپس خرید یک مدل مشابه برای افزایش کارایی دیگر عملی نخواهد بود (فارغ از مشکلات نرم افزاری). فعلا تنها گزینه خرید یک کارت گرافیک تک است حداقل تا زمانیکه یک طراحی MCM یا ماژول چند چیپ بتواند در سخت افزار کارت گرافیکهای مصرف کننده روشنایی روز را ببیند و البته که به نوعی از محدودیتهای نرم افزاری نیز عبور کند. یک راه حل با چند چیپ گرافیکی که فارغ از مشکلات نرم افزاری بتواند دو یا چند چیپ کوچکتر را به جای یک چیپ تکی پدید آورد. امیدواریم بتوانیم به زودی شاهد چنین چیزی باشیم.
سلام
crossfire در سطح درایور هستند. ولی MultiGPU (DX12, Vulkan 1.1) در سطح نرم افزار هست و شرکت سازنده گرافیک دیگه لازم نیست برای رفع مشکلات درایوری یک تعداد کمی از افراد که چند گرافیک رو کراس فایر می بستند هزینه کنه. از این به بعد هر نرم افزاری که نیاز به پشتیبانی MultiGPU (مثل بازی های خیلی سنگین برای هدست های VR و رزولوشن 4K) داشته باشه خودش باید مشکلاتش رو با MultiGPU بر طرف کنه. در واقع این پشتیبانی باید در انجین بازی در نظرگرفته شده باشه.
همان طور که قبلا هم گفته بودم استفاده از روش چند چیپ کوچکتر به جای یک چیپ بزرگتر در رایزن که باعث تولید پردازنده ها با تعداد هسته ی بیشتر با هزینه ی بسیار کمتر شد می تونه در تولید گرافیک هم هزینه ها رو کاهش بده.
رفیق ببین کلا multi gpu یه خرمن برق نیازه وحداقلش یه پاوری 850 وات میخواد. که توی کارت های میان رده و پایین رده کلا حماقته.
دیگه بخوای SLI یا کراس بزنی خب میری کارت گرافیک قوی ترشو میخری جای دوتا کارت گرافیک مصرف برقت هم میاد پایین ولی دست کسیو که میخواد سیستم HIGH END ببنده بازی میزارن من جمله 2080ti که SLI رو پشتیبانی میکنه AMD به احتمال 100 دردصد این فناوری رو در کارت های بالا رده ی ناوی به کار خواهند برد
دقیقا. سازندههای مادربرد بجای اینها میتون قابلیتهای خیلی بهتری رو معرفی کنن
سلام.
شاید این خبر به این معنی باشه که :
دیگه نیاز به پل ارتباطی برای اتصال بین دوکارت گرافیک نیست.
بلکه به لطف پهنای باند بیشتر PCiE 4.0 ، PCiE 5.0 و PCiE 6.0 ، کارت ها می توانند مستقیما با هم ارتباط داشته باشن. B-)
یاعلی(ع)
=))=))=))=))=))=))=))
اینو خیلی خوب اومدی
انویدیا هم همینطور،
فقط من موندم چرا سازندگان مادربرد با اصرار فراوان آرم SLI و CROSSFIRE روی جعبه های مادربردهاشون چاپ می کنند.
الان در حال حاضر Directx 12 با multi gpu
اخرین فناوریشونه ولی از مدل 5700xt با radeon vii
بنچمارکی نتونستم پیدا کنم رو حالت multi gpu
2080 ti هم روی NVlink تونسه با دوتا کارت ۸۰ درصد
پرفورمنس داشته باشه یعنی اگه یک کارت ۶۰ فریم میده
دوتا کرات باهم تو اون کیفیت ۱۰۰ فریم میده تلرانسشم ۱۰ درصده البته این موضوع طبیعیه ولی سال دیگه فکنم multi gpu کامل جای هردوشونو بگیره چون اکثر بازی ها دیگه از D12 استفاده میکنن