دولت ترامپ ماهها است که بهدنبال ممنوعیت فعالیت هوآوی در شبکه مخابراتی خود و دیگر کشورهای جهان است. هوآوی بزرگترین ارائه کننده تجهیزات مخابراتی در جهان به حساب میآید و مشکل اینجاستکه شرکتهای آمریکایی امکان ارائه خدمات 5G را ندارند و رقیبان هوآوی، مانند نوکیا و اریکسون هزینه بالاتری برای سرویسهای خود درخواست میکنند. مقامات آمریکایی تلاش کردند تا شرکتهای داخلی مانند سیسکو و اوراکل را به تولید این تجهیزات تشویق کنند اما آنها با اعلام اینکه این موضوع نیازمند صرف هزینه و زمان زیادی است، جواب رد دادند.
هوآوی سال گذشته 11 میلیارد دلار هزینه صرف خرید تجهیزات از شرکتهای آمریکایی کرده بود، اما حالا این موضوع هم با دلایلی یکسان با ممنوعیتهایی همراه شده است. آمریکاییها نگران این موضوع هستند که هوآوی در تجهیزات خود راه نفوذی برای دولت چین و جاسوسی از آمریکاییها قرار دهد، از این رو آن شرکت را تهدیدی برای امنیت ملی میدانند. البته هوآوی بارها و بارها این اتهامات را رد کرده است. حالا هوآوی در اقدامی عجیبتر با تعدادی از شرکتهای مخابراتی آمریکا درخصوص ارائه مجوزی برای تکنولوژی شبکه 5G مذاکرات خود را آغاز کرده است!
رویترز بدون آنکه نامی از این شرکتهای آمریکایی ببرد، عنوان کرده است که قائم مقام ارشد و رئیس هیئت مدیره هوآوی، Vincent Pang مذاکراتی درخصوص همکاری طولانی مدت و کوتاه مدت با این شرکتها داشته است. البته پیش از این بنیانگذار هوآوی و مدیرعامل این شرکت؛ Ren Zhengfei هم در رابطه با این موضوع به نیویورک تایمز و اکونمیست توضیحاتی ارائه کرده بود، اما در آن زمان مشخص نبود که آیا شرکتهای آمریکایی به این موضوع علاقمند هستند یا خیر. هنوز هم معلوم نیست که آیا شرکتهایی که نامی از آنها برده نشده با هوآوی قرداد امضا خواهند کرد یا خیر، اما Pang هشدار داده است که مجوزهای کوتاه مدت برای این شرکتها گرانتر تمام خواهد شد، چراکه که هوآوی از سال 2009 تا به امروز برای تجهیزات شبکه 5G میلیاردها دلار هزینه کرده است.
مذاکرات هوآوی با اپراتورهای آمریکایی باوجود نگرانی مقامات
یکی از مقامات وزرات امورخارجه آمریکا اعلام کرده است که توافق میان هوآوی و شرکتهایی آمریکایی خوشبین نیست. او گفته است که این واقع بینانه نیست که شرکتهای مخابراتی تجهیزات لازم را بدست آورند و سپس همه نرمافزار و سختافزارها را خودشان مدیریت کنند. حتی اگر کدهای نرمافزاری توسط هوآوی ارائه شود؛ ممکن است باگهای آن توسط ارائه دهندگان خدمات قابل شناسایی نباشد و هر زمانی قابل فعال شدن باشند. البته منظور این مقام وزارت خارجه از “باگ” همان راه نفوذی است که گفته میشود اطلاعات را به پکن ارسال خواهد کرد.
نکته جالب ماجرا اینست که دولت ترامپ به متحدان خود هشدار داده تا از تجهیزات هوآوی در شبکه 5G خود استفاده نکنند. در حالیکه برخی از کشورها مانند ژاپن و استرالیا به این هشدار توجه کردند، بیشتر اروپاییها کماکان به همکاری خود با هوآوی ادامه میدهند. حالا با همکاری شرکتهای آمریکایی با غول فناوری چینی جهان در شبکه 5G ممکن است در نهایت آنها موفق شوند راه نفوذ چینیها که از مدتها قبل به دنبال آن هستند را پیدا کنند. شاید این تنها دلیلی باشد که دولت ایالات متحده اجازه این معاملات را بدهد.
بیشتر بخوانید: باوجود تمام جنجالها، آلمان از تجهیزات 5G هوآوی استفاده خواهد کرد!
دیدگاهتان را بنویسید