ماه گذشته بالاخره مایکروسافت به تمام گمانهزنیها در مورد نسخه جدید سیستمعامل ویندوز پایان داد و با معرفی نسخه 10 به همه نشان داد که گاهی میتوان قواعد شمارهگذاری سریالی را رعایت نکرد. شاید هم مایکروسافت دوست دارد هر از چندگاهی در رویه نامگذاری سیستمعامل خود تغییراتی ایجاد کند. اگر به تاریخچه معرفی محصولات این شرکت نگاهی بیندازیم متوجه میشویم این تغییرات همیشه وجود داشته است؛ مثلا ویندوز 1 تا 3.1 بر اساس نسخه، ویندوز 95، 98 و 2000 بر اساس سال انتشار، ویندوز NT، ME ،XP و Vista با اسامی مخفف و دوباره ویندوز 8 و 8.1 براساس نسخه منتشر و عرضه شدهاند.به نظر بسیاری از کارشناسان مایکروسافت میخواهد یکروند کاملا متفاوت را در تولید و ارائه سیستمعامل پیش گیرد و احتمالا به خاطر همین از نسخه 9 صرفنظر کرد و با یک ارتقای عددی قصد دارد به همه اعلام کند با محصولی کاملا متفاوت نسبت به قبل سروکار خواهند داشت. بعد از ویندوز 8 حالا نوبت به نسخه 10 آن است که در خدمت علاقهمندان و کاربران این سیستمعامل محبوب قرار گیرد. پس از تمام مشکلات ایجاد شده در زمان عرضه ویندوز 8، شاید کاربران هیچ موقع به این اندازه به یک سیستمعامل تازه امید نبسته بودند. مشکلاتی که از نظر بسیاری از کاربران، رابط کاربری جهشیافته ویندوز 8 در کنار تغییر ناگهانی برنامهها و نحوه نمایش و کار با آنها باعث بروزشان شده است.در این مقاله قصد داریم شما را با این محصول جدید و ویژگیهای اضافهشده به آن آشنا کنیم. در حال حاضر دو نسخه از ویندوز 10 ارائهشده که یکی نسخه پیشنمایش فنی است و همه میتوانند از طریق آدرس preview.windows.com آن را دریافت و استفاده کنند و دیگری نسخه سازمانی آن است که مشتریان در قبال پرداخت مبلغی معین آن را دریافت میکنند. لازم به ذکر است که در این بررسی از نسخه اولیه ارائهشده توسط مایکروسافت یعنی Technical Preview استفاده شده است. در این نسخه تقریبا هسته اصلی سیستمعامل کامل شده، اما مایکروسافت میخواهد تا زمان ارائه نسخه نهایی به کاربران، یعنی اواسط سال 2015 میلادی، تمام مشکلات احتمالی و نقایص آن را برطرف و برخی ویژگیهای دیگر به آن بیفزاید.
اولین رویارویی
بعد از دریافت و نصب نسخه پیشنمایش فنی شاید اولین چیزی که باعث شگفتی میشود، سرعت بسیار بالای بوت شدن این نسخه از ویندوز است. این تغییر دقیقا مثل اولین برخوردی است که نخستینبار با ویندوز 8 داشتیم و جذابیت خاص خودش را به همراه داشت. شگفتی بعدی، مشاهده رابط کاربری ترکیبی در این نسخه از ویندوز است؛ یعنی در نگاه اول با ویندوز 8 مواجه میشوید و سپس باکمی دقت متوجه میشوید برخی المانهای آشنا و دوستداشتنی در ویندوز 7 هم در اختیار شما قرارگرفتهاند. با توجه به تمام نواقصی که در رابط کاربری ویندوز 8 وجود داشت، کاملا روشن بود که همه منتظر تحولی ویژه در این بخش از ویندوز 10 بودند. البته این موضوع شاید خیلی هم شگفتانگیز نباشد، زیرا ویندوز 8 از یک تغییر مسیر ناگهانی نسبت به نسلهای قبلی خود استفاده کرد و این در حالی است که نسخه 10 چندگام بهعقب برگشته و از المانهای آشنا و دوستداشتنی بهرهمند شده است.اکثر نقدهایی که به ویندوز 8 وارد بود روی جدایی بین دو مدل رابط کاربری متمرکزشده بود یعنی جدایی بین برنامههای میز کار (Desktop) و برنامههای مخصوص و فروشگاه ویندوز و برنامههای زنده (Live Tiles) که در دو محل جداگانه قرار داشتند. البته در ویندوز 8,1 سعی شد این دو بخش تا حدودی باهم ترکیب شوند، اما نسخه 10 کار را تمام کرده و ترکیبی مانند گذشته از این دو قسمت ارائه کرده است. تغییر بارز اتفاق افتاده در ویندوز 10 بازگشت شکوهمند منوی شروع (Start) به محل همیشگی خود است. در این قسمت ترکیب پنجرههای بهکاررفته در ویندوز 8 موسوم به کاشی (Tile) و منوی معروف ویندوز 7 به چشم میخورد. کار کردن با منوی شروع بسیار آسان است و فقط کافی است روی نماد ویندوز در گوشه پایینی سمت راست میزکار یکبار کلیک کنید. این منو مانند ویندوز 7 دارای لیستی سلسله مراتبی از برنامهها و لیست کشویی (که بهصورت جالبی باز میشوند و بهنوعی جایگزین بخش Tile به شمار میآید) است. بهراحتی میتوان بهوسیله کشیدن (Drag) ارتفاع و عرض این منو را تغییر داد.عادلانه است اگر بگوییم ویندوز 8 یک حضور همهپسند و محبوب را مانند نسخههای قبلی یعنی ویندوز 7 یا XP را تجربه نکرد. حذف منوی استارت و همینطور طراحی درهمریخته حالت لمسی آن بسیاری از کاربران را منتظر یک تغییر زودهنگام باقی گذاشت؛ بنابراین مایکروسافت به گلایهها و نقدهای کاربران گوش داد تا در نسخه دهم بالاخره شاهد برگشت منوی محبوب استارت و چند ویژگی جدید و کاربردی دیگر باشیم. حالا سوالی که مطرح میشود این است که آیا این نسخه بهاندازه کافی راضیکننده و بیعیب و نقص بوده است که کاربران ویندوز 7 یا حتی XP به سمت آن حرکت کنند؟
بازگشت منوی شروع
بارزترین نکتهای که در نخسین مواجهه با ویندوز 10 نظر شما را به خود جلب میکند، مشاهده منوی استارت است، چیزی که فقدان آن در نسخه 8 برای مایکروسافت بسیار گران تمام شد (تصویر 1).
با کلیک روی این منو و باز شدن صفحه آن، رابط کاربری مشاهدهشده از طرفی شما را به یاد چینش همیشگی نسخههای قبل میاندازد و از طرف دیگر چیدمان کاشی مانند آن حس یک تغییر مهم را به شما القا میکند. در این قسمت شما بهراحتی میتوانید میانبرهای نرمافزارهای دلخواه خود را در بین این کاشیها قرار داده یا به دلخواه محلهای آن را تغییر دهید. همچنین میتوان برنامههای مختلف حتی آنهایی که برای نسخه دسکتاپ نیستند را به این منو متصل کرد. کاشیهایی که دربرگیرنده رویدادهای زنده مثل وضعیت آبوهوا یا تعداد پیامها هستند نیز عملکرد مناسبی دارند. اگر از صفحهکلید و ماوس استفاده شود، منوی شروع بهصورت پیشفرض در محل خود قرار دارد و اگر کاربر تمایل داشت، میتواند از حالت نمایش تمام صفحه آن استفاده کند که برای صفحات لمسی مناسب خواهد بود. در منوی استارت میتوان کاشیهای نشاندهنده رویدادهای زنده را با اندازههای مختلف در سمت راست منوی شروع قرار داد و در سمت چپ نیز لیستی از برنامههای کاربردی با منوی بازشونده مرتبط به هرکدام را دید. شما بهراحتی میتوانید با کشیدن گوشههای منوی شروع توسط ماوس ابعاد آن را تغییر دهید.مواردی که شاید خیلی خوشایند به نظر نرسند عبارتند از: وجود هر دو گزینه جستوجو و دستورالعمل آن در دل یکدیگر، حذف گزینه کنترل پنل از لیست برنامهها و انتقال گزینه پاور به قسمت بالای منو درست بین آیکون برنامههای زنده و قسمت پروفایل که امکان اندکی انحراف در کلیک کردن روی آن وجود دارد؛ اما فرآیند جستوجو بسیار قویتر و دقیقتر از نسخههای قبلی ظاهرشده است. بهطوریکه در نسخه پیشنمایش، فرآیند جستوجو با ارائه نتایج موتور جستوجوی Bing که بهخوبی با فروشگاه ویندوز و فایلهای محلی جفتوجور شده، عملکردی مناسب را به نمایش میگذارد و مایکروسافت تا زمان ارائه نسخه رسمی ویندوز 10 فرصت دارد تا آن را با تنظیمات کاملتر در اختیار کاربران قرار دهد.
میز کار مجازی (Virtual Desktops)
شاید اگر منوی استارت در این نسخه از ویندوز هم بهکار گرفته نمیشد، استفاده از ویژگی جدیدی بهنام میز کار مجازی که نشان از توجه ویژه مایکروسافت به کاربران قوی و حرفهای خود دارد، میتوانست بدون هیچ گلایهای تمام نظرها را به سمت خود جلب کند (تصویر 2).
البته این مشخصه به ظرافت و دقت میز کار مجازی بهکار گرفتهشده در سیستمعامل مک نیست، اما یک گزینه جدید بسیار کاربردی به شمار میآید.میزکار جدید را میتوان بهسادگی از طریق فشردن تب ویندوز یا کلیک روی بخش new Task View ایجاد کرد. هنگامیکه یک میز کار جدید ساخته شد، بهسادگی میتوانید برنامهها و نرمافزارهای مورد علاقه خود را به آن اضافه کرده و چینش آنها را دوباره انجام دهید. برنامههایی که در میز کار دیگر باز هستند با اضافه شدن یک خط در زیر آنها در نوار وظیفه نمایش داده میشوند تا بهسادگی بتوان متوجه ارتباط بین برنامههای در حال اجرا و میز کار مرتبط شد. در این نسخه از ویندوز، مایکروسافت از امکانی جدید بهره برده که بهواسطه آن هر یک از برنامهها در یک پنجره جداگانه باز میشوند. استفاده از کلیدهای ترکیبی Alt + Tab جهت جابهجا شدن بین پنجرهها کمک بسیار زیادی میکند و کار را برای شما سادهتر مینماید. استفاده از این کلیدهای میانبر تقریبا از سال 1990 مورد استفاده قرارگرفته و تا به امروز هم علاوه بر اضافه شدن چند ویژگی مهم دیگر به آن، همچنان ادامه داشته و از آن بهعنوان یک عملکرد مهم یاد میشود.اجرای این قابلیت با یک نظم و ترتیب قابل قبولی انجام میشود و برای برآورده کردن نیاز کاربران حرفهای کافی به نظر میرسد. حالا اگر بخواهیم از منظر اجرا این مشخصه را با اپل مقایسه کنیم، متوجه میشویم که در سیستمعامل مک هنگامیکه برنامهها در حالت تمام صفحه باز میشوند بهصورت خودکار به یک میز کار مجازی جدید منتقل میشوند و بهمحض بازگشت به حالت نمایش پنجرهای، به میز کار اصلی بازمیگردند. کاربر میتواند بهراحتی و با استفاده از قابلیت حرکت چند انگشتی روی پد دستگاه، بین میز کارها جابهجا شود که نتیجه آن بهرهمندی از یک رابط کاری بسیاری ساده و متفاوت هنگام کار کردن است؛ اما در ویندوز 10 برای انجام این مراحل و دریافت نتیجه مشابه باید تعداد کلیکهای بهمراتب بیشتری انجام داد.
قابلیت چسباندن (Snap)
پیشرفتهای صورت گرفته در نسخه 10 ویندوز در بخش مدیریت نرمافزارها فقط به میز کار مجازی محدود نشده و قابلیت چسباندن (snap) نیز ارتقا یافته است. در نسخههای قبلی کاربر میتوانست با استفاده از قابلیت چسباندن، حداکثر 2 برنامه کاربردی را به دو طرف چپ و راست یا بالا و پایین بکشد (drag) و آنها را به هم بچسباند. در نسخه جدید شما میتوانید 4 برنامه در حال اجرا را به گوشهها منتقل کرده و به کنجها متصل کنید (تصویر 3).
جالب اینجاست که هنگام چسباندن یک برنامه، خود ویندوز به شما پیشنهاد چسباندن دیگر برنامه در حال اجرا را با نشان دادن محل خالی ارائه میکند. مانند میز کار مجازی، قابلیت چسباندن در محصولاتی با صفحهنمایش کوچکتر مثل لپتاپها میتواند بسیار مفید واقع شود.
منوی خط فرمان (Command prompt)
یکی دیگر از تغییرات بسیار واضح برای جلبتوجه کاربران حرفهای، بهروزرسانی منوی خط فرمان است. حالا کاربران تازهکار هم میتوانند مانند حرفهایها بهراحتی از این بخش استفاده کنند. در منوی خط فرمان کاربران میتوانند اسکریپتها و فایلهای دستهای را اجرا کنند. این بخش ویندوز در چندین نسل معرفیشده از این سیستمعامل تقریبا بدون تغییر ظاهرشده ولی در این نسخه جدید بالاخره تصمیم به پوستاندازی گرفته است. البته در این قسمت تغییرات خیلی بزرگی اتفاق نیفتاده ولی همین اندک تغییرات جزئی هم جذاب به نظر میرسد (تصویر 4).
کاربران میتوانند از کلیدهای میانبر و ترکیبی معروف ویندوز مثل کپی و paste استفاده کنند که قطعاً در زمان کپی کردن دستورات بسیار پیچیده یا آدرسهای وب میتواند بسیار مفید واقع شود. در این بخش انتخاب متون بسیار هوشمندانه شده است و دیگر لازم نیست متنهای انتخابشده را وارد ویرایشگرهای متن کرده و دوباره انتهای خطها را تصحیح کنید. تمام این مراحل با یکبار انتخاب و کپی کردن ساده انجامپذیر شده است. همچنین هنگام Paste دستورات، علامتهای عجیب و غریب نمایش داده شده که پیش از این نیاز به بازبینی و ویرایش داشتند به معادلهای خود تبدیل میشوند. شاید تغییر ابعاد پنجره خط فرمان یکی دیگر از مشکلات این بخش بود که حالا با فعال شدن قابلیت جدید، متنها با ابعاد پنجره سازگاری بسیار بالایی را به نمایش میگذارند. تغییر شفافیت منوی خط فرمان هم قابلیتی جدید برای تنظیم تصویری این صفحه به شمار میآید. برخی از میانبرهای قابلاستفاده در این بخش شامل موارد زیر میشوند:
انتخاب تمام متن | CTRL + A |
کپی کردن | CTRL + C |
جستوجو | CTRL + F |
مارک کردن | CTRL + M |
چسباندن متن کپی شده | CTRL + V |
بالا یا پایین کردن خطوط فرمان | CTRL + ↑/↓ |
بالا یا پایین کردن صفحات | CTRL + PgUp/PgDn |
البته لازم به ذکر است که بخش بسیار کوچکی از کاربران ویندوز از این بخش استفاده میکنند ولی مایکروسافت با اینکه یک دهه طول کشید تا به فکر این نوسازی بیفتد، دوست دارد این بخش محدود هم عملکرد آسان و لذت بخشی را تجربه کنند.
قابلیتهای لمسی جدید
شکی نیست که در نسخه نهایی ویندوز 10 شاهد تغییرات مثبتی در زمینه امکانات صفحه لمسی نسبت به ویندوز 8,1 خواهیم بود؛ اما نسخه پیشنمایش فنی ارائهشده خیلی روی این قابلیت تمرکز نداشته و بیشتر به پلتفرم دسکتاپ توجه شده است. یک مورد که مایکروسافت را زیر ذرهبین قرار داده نحوه کارکرد ویندوز جدید با دستگاههای هیبریدی مجهز به صفحه لمسی است که با صفحهکلید جداشدنی هم بهصورت تبلت و هم بهصورت لپتاپ در خدمت کاربران هستند. به گفته تیم توسعه ویندوز 10، در این نسخه یک سیستم شناسایی خودکار تعبیهشده که بهمحض جدا کردن صفحهکلید و ماوس، منوی شروع و برخی المانهای دیگر در این سیستم عامل به حالت مخصوص صفحه لمسی تغییر حالت میدهند. بر اساس اطلاعات به دست آمده این حالت Continuum نام دارد و قرار است برای تغییر حالت بین لپتاپ و تبلت یک راهحل ایدهآل باشد.
نوار Charms
در ویندوز 8 مایکروسافت برای اولینبار از یک منوی جدید با عنوان Charms استفاده کرد که هنگام کشیدن انگشت و لمس کردن گوشههای صفحه یا حرکت دادن ماوس به کنج تصویر و همچنین استفاده از کلیدهای ترکیبی windows + C نواری در سمت راست تصویر ظاهر میشد و در آن گزینههایی همچون جستوجو، اشتراکگذاری، تنظیمات و اطلاعات تاریخ و زمان به چشم میخورد. اگر در ویندوز 10 از ماوس و کیبورد استفاده میکنید و در صفحهای قرار دارید که برنامهای مانند فروشگاه ویندوز در آن اجراشده، با فشردن کلیدهای ترکیبی windows + C یک منوی کوچک که از سمت راست صفحه ظاهر میشود. در این نوار ظاهرشده سه بخش وجود دارد که شامل دستورات نرمافزاری، جستوجو، اشتراکگذاری و تنظیمات است. به نظر خیلیها این مشخصه خیلی بابمیل کاربران صفحه لمسی نیست و بیشتر مورد علاقه استفادهکنندگان از ماوس است. حالا اگر نرمافزار خاصی اجرانشده باشد نوار Charms مانند قبل در اختیار کاربران خواهد بود. طی نظرسنجی قبلی مایکروسافت در مورد حذف این امکان، بسیاری از کاربران به این موضوع اعتراض داشتند و این مساله باعث منصرف شدن تیم طراحی شد. نوار کناری که بهوسیله آن میتوان اتصال Wi-Fi را مدیریت کرد، شامل همین نوار است که واقعا کاربردی محسوب میشود.
برنامههای جانبی
معمولا مایکروسافت با معرفی نسل جدید سیستمعامل ویندوز، نرمافزارهای ارائهشده همراه این نسخهها را هم با انجام تغییراتی بهروز میکند. در نسخه پیشنمایش فنی ویندوز 10 فقط شاهد ارائه نسخه دسکتاپ مرورگر اینترنت اکسپلورر (IE) بودیم. این نسخه ارائهشده کاملا جدید نیست و میتوان گفت در ادامه برنامههای مایکروسافت در زمینه ارتقای عملکردی قرار میگیرد (برای مثال بهروزرسانی برای افزوده شدن قابلیت WebGL). البته این به معنای این نیست که به این نسخه امیدوار نباشیم چون نتایج بهدست آمده حاکی از برابری آن در خیلی از زمینهها با مرورگرهای فایرفاکس یا Chrome است. مدیا پلیر ویندوز نیز به نسخه 12 بهروزرسانی شده که ظاهری مانند قبل دارد، اما از بابت قابلیتها امکانات توانمندتر شده و میتواند نظر بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب کند.
برنامه جامع مایکروسافت
مایکروسافت برنامهها و طرح بزرگی برای ویندوز 10 دارد و قرار است سیستمعامل جامعی باشد که روی همه دستگاهها از دسکتاپ تا موبایل اجرا شود (تصویر 6).
این موضوع به قدری جدی است که زمان رونمایی از ویندوز 10 به طنز گفته شد، نام این ویندوز باید Windows One (کنایه از یکپارچگی و جامعیت) میشد، فقط حیف که این نام قبلا در سال 1985 استفاده شده است!ویندوز ۱۰، تجربه مناسب و صحیح مربوط به هر ابزاری را ارائه میکند. این بدین معناست که وقتی در حال استفاده از کامپیوتر هستید، ویندوز طوری تغییر شکل پیدا میکند تا همهچیز برای استفاده از ماوس و صفحهکلید فراهم شود. اگر از ویندوز بر روی تبلت استفاده کنید، آنوقت رابط کاربری ویندوز برای استفاده در ابزارهای لمسی تغییر شکل مییابد. موضوع یکپارچه سیستمعامل جدید چند مزیت اساسی دارد؛ نخستین مورد در خصوص یکپارچه شدن برنامههاست که منجر به آن میشود وقتی از دسکتاپ یا موبایل خود استفاده میکنید در دستگاه دیگر هم بتوانید به سهولت از آن بهره ببرید. در این راه مایکروسافت یک رهیافت بانام Mobile First, Cloud First نیز در پیشگرفته که مبتنی بر سیار و سیال کردن همه اطلاعات یک کاربر با استفاده از OneDrive است. همچنین طراحی یک فروشگاه جامع (One Store) برای همه جهت دریافت نرمافزارها، بخشی دیگر از این برنامه جامع مایکروسافت تلقی میشود.در کنفرانس مربوط به معرفی ویندوز 10، تیم توسعهدهنده اینگونه محصول جدید را از لحاظ جامعیت توصیف کردند: «ویندوز ۱۰ در ابزارهای مختلف اجرا میشود. از اینترنت اشیا (Internet of Things) گرفته تا سرورهای پیشرفته دیتاسنترها میتوانند به ویندوز ۱۰ مجهز شوند. برخی از این ابزارها صفحهنمایش ۴ اینچ خواهند داشت و برخی ۸ اینچ. برخی نیز اصلا صفحهنمایش نخواهند داشت.
برخی از این ابزارها در یک دست جای میگیرند و برخی نیز ابعاد چندمتری دارند. بعضی از ابزارهای مبتنی بر ویندوز ۱۰ از قلم و صفحه لمسی برای کنترل دستگاه بهره میبرند و برخی از صفحهکلید و ماوس و برخی دیگر نیز از کنترلرهای حرکتی استفاده میکنند. در بعضی از این ابزارها امکان سوئیچ کردن بین این حالتها هم وجود دارد.» انتظار میرود در نسخه آتی یک استور یا فروشگاه برای دریافت نرمافزارها وجود داشته باشد که هماکنون نیز این کار شروع شده است با این ویژگی نرمافزارهای طراحیشده قابلیت اجرا روی گوشی و هم سیستمهای رومیزی را خواهند داشت. در اینبین اطلاعاتی از صفحه آگاهسازیها و دستیار صوتی مایکروسافت قید نشده اما بهطور یقین این دو ویژگی از قابلیتهای ویندوز ۱۰ خواهند بود.
زمان کوچ کردن؟
شاید بتوان گفت مهمترین موضوع برای کاربران دسکتاپ هنگام ارائه رسمی ویندوز 10 این باشد که آیا ارتقا به نسخه جدید توجیهی دارد؟ این مورد را در نظر داشته باشید که ویندوز 7 همچنان بهخوبی و باقدرت درخدمت بسیاری از کاربران ویندوزی است و به همین دلیل موضوع ارتقا کمی با تردید همراه است. برای کاربرانی که از نسخه اصلی ویندوز استفاده میکنند قطع بهیقین قیمت آنهم عاملی تعیینکننده در این تصمیمگیری محسوب میشود. ویندوز 10 مانند ویندوز 8 به طور فراوان ای سریعتر از ویندوز 7 است که این سرعتبالا هم در زمان بوت شدن و هم استفاده عمومی بهخوبی قابلتشخیص است. البته به نظر خیلیها این ویژگی علاوه بر سیستمهای دسکتاپ بیشتر در دستگاههای همراه مثل لپتاپها ایدهآل است. از لحاظ مدیریت مصرف انرژی هم این نسخه عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان داد و این امکان برای داشتن طول عمر باتری بیشتر که برای خیلیها یکی از مهمترین قابلیتهای مدنظر است، یک مزیت خوب تلقی میشود. اضافه شدن قابلیت میز کار مجازی برای کاربران حتما تجربه جدیدی را رقم خواهد زد همانطورکه منوی دستورات سریع میتواند مفید واقع شود. یکپارچگی با قابلیت OneDrive مایکروسافت قطعا ویژگی کاربردی خواهد بود مخصوصا برای کاربرانی که از فضای ذخیرهسازی Cloud استفاده زیادی میکنند. البته شاید هیچیک از این مشخصههای جدید اضافهشده هنوز شما را قانع نکرده که 150 دلار برای نسخه اصلی این محصول جدید هزینه کنید. ممکن است این بهروزرسانی برای استفادهکنندگان از ویندوز 7 کمی با تامل انجام شود ولی برای کاربران ویندوز XP و یا ویستا، شدیدا توصیه میشود که این کار را انجام دهند چون از هر لحاظ ویژگیهای جدید آنها را شگفتزده خواهد کرد.در ضمن بسیاری از مشتریان سازمانی اخیرا در حال گذر از ویندوز XP به نسخه 7 هستند که این موضوع چالشی را برای مایکروسافت ایجاد کرده و این شرکت باید به فکر ارائه یک مسیر بهروزرسانی مناسب به نسخه 10 ویندوز باشد تا این بخش از مشتریان با تمایل بیشتر و آسودگی خاطر این انتخاب را انجام دهند. شاید مجموع پیشرفتهای مشاهدهشده در ویندوز 10 بهعنوان یک محصول نسل جدید کافی به نظر برسد اما انتظار میرود مایکروسافت رابط کاربری را در نسخه نهایی که اواسط سال 2015 میلادی عرضه خواهد شد، تکمیلتر کند.
کلام آخر
بالاخره مایکروسافت با دقت به نظر کاربران گوش کرد یا بهتر است بگوییم به بیشترین نقدهای انجامشده درباره ویندوز 8 توجه ویژهای نشان داد و با کاربرهای وابسته به صفحهکلید و موس کاملا محترمانه برخورد کرد. در این نسخه که به جهش بلندپروازانه هم مشهور شده، ترکیب رابط کاربری ویندوز 7 با ویندوز 8 و تغییرات گرافیکی جذاب و زیبا، استفاده از برنامههای جدید و کاربردی، بازگشت منوی شروع، اضافه شدن میز کار مجازی و بهبود منوی دستورات سریع همگی گامهای بزرگ و مهمی در مسیر درست محسوب میشوند. با این اوصاف هنوز کارهای زیادی برای انجام شدن وجود دارد تا این ویندوز 10 به یک محصول بینقص تبدیل شود. در نسخه پیشنمایش که مورد بررسی قرار گرفت رابط کاربری در هر دو حالت لمسی و غیر لمسی درهم ریختگیهایی، البته بسیار ناچیز را نشان داد یا یکپارچگیهای میز کار مجازی هنوز از حالت ایدهآل فاصله دارد. امیدواریم که مایکروسافت تا قبل از ارائه نسخه اصلی و بهمنظور جلب نظر همهجانبه کاربران و سازمانها، حتما این موارد موجود را برطرف کند.
سلام
دوست عزیز این مورد برای فایل های با حجم زیاد هم وجود دارد؟
slm moshkle windows10 man ine ke fail ra copy mikonam to felash neshoon nemide che ghad raft.lotfan sarie tar pasokh bdin
هفت + هشت + خلاقیت = ده 😀
این نسخه ویندوز به نظرم خیلی طرفدار پیدا میکنه. قول میدم از ویندوز 7 هم بیشتر طرفدار پیدا میکنه.
دستتون طلا
خسته باشید
کامل کامل بود
من نصب کردم خوشم نیومد پاک کردم
قبلا هم گفتم یه ساعت دنبال کنترل پنلش میگشتم
هر کی پیدا کنه زیر یه دقیقه جایزه داره
چه عجب مایکروسافت بالاخره قبولمنوی شروع رو بازم بزاره
ممنون بابت مقاله
یکی از بزرگترین کمبودایی که تو ویندوز 8 تو ذوقم زد نبود Aero Glass بود. Microsoft قول داده تو ویندوز 10 دوباره شاهد برگشتش باشیم.
لینک گذاشتن مجازه؟
http://microsoft-news.com/aero-glass-theme-will-be-coming-to-windows-10-as-well