پلتفرم پیامرسان محبوب تلگرام کانال هایی که حماس استفاده میکند را در گوشیهای اندرویدی به دلیل نقض دستورالعملهای گوگل پلیاستور مسدود کرده است. براساس گزارش CNBC، دو کانال – hamas_com و al-Qassam brigades برای کاربران اندروید مسدود شد. البته کانالهای دیگری مانند Gaza Now که این گروه از آنها استفاده میکند، هنوز دردسترس هستند.
براساس گزارش The Jerusalem Post، تلگرام کانال های حماس را به دلیل دستورالعملهای گوگل پلیاستور مسدود کرده است. طبق گزارشها، کاربران خطایی مشاهده میکنند که میگوید کانالها را نمیتوان در «نسخههای برنامه تلگرام دانلودشده از فروشگاه گوگل پلی» مشاهده کرد. به عبارت دیگر، وقتی برنامه از جای دیگری دانلود میشود یا در سیستمعامل دیگری مورد استفاده قرار میگیرد، خبری از این ممنوعیت نیست.
یکی از سخنگویان گوگل که به دلیل حساسیت موضوع خواستار نقل قول به صورت ناشناس بود، صحت این داستان را تایید کرد. او به سیاست گوگل مبنیبر ممنوعیت محتوای خشونتآمیز «مربوط به تروریسم» در داخل برنامهها اشاره کرد.
متا و ایکس (توئیتر سابق) هر دو اعلام کردند که برای مسدودکردن حسابهای مرتبط با حماس و محدودکردن انتشار اطلاعات نادرست در مورد ناآرامیها در خاورمیانه در پلتفرمهای خود اقدام کردهاند. اما تلگرام معمولاً در چنین مواقعی ملایم برخورد میکند و با حذف کانالها مخالفت است، مگر اینکه به دلیلی مجبور شود.
پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، در پستی در 21 مهر (13 اکتبر) توضیح داد که درمورد مسدودکردن کانالهای مربوط به حماس تردید دارد. او گفت پوشش خبری مربوط به جنگ، مسئلهای بسیار پیچیده و دشوار است و نمیتوان بهراحتی آن را حل کرد. دوروف اضافه کرد که حماس چند روز قبل از تلگرام برای هشدار به غیرنظامیان استفاده کرده تا یک منطقه را پیش از حمله تخلیه کنید.
از طرفی، به گفته سازمان بینالمللی دیدهبان حقوق بشر، حماس از کانال های تلگرام برای پخش ویدیوهای حملات خود نیز استفاده میکند. همانطور که CNBC در گزارش امروز خود اشاره میکند، یکی از کانالهایی که تلگرام مسدود کرده توسط یگان نظامی حماس استفاده میشود.
تلگرام به دلیل تعدیل و رمزگذاری ضعیفش محبوب است. شبکه خبری CNN هفته گذشته گزارش داد که دنبالکنندگان کانال al-Qassam brigade پس از ناآرامیها در غزه سه برابر شده است. این گزارش اضافه میکند که ممکن است بسیاری از فالوورها از حماس حمایت نکنند، اما رشد این کانال احتمال انتشار پیامهای این گروه به خارج از تلگرام را افزایش میدهد.
با اجراییشدن قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا (DSA)، دولتهای این اتحادیه در نظارت بر محتوای بیشتر شرکتهای رسانههای اجتماعی قدرت اجرایی دارند. این امر در تعاملات اتحادیه اروپا با متا و ایکس قابل مشاهده است. هردوی این شرکتها نامههایی از کمیسر اتحادیه اروپا، تیری برتون دریافت کردند که در آن از آنها درخواست شده بود تا در بحبوحه جنگ، میانهروی خود را افزایش دهند.
تلگرام بهعنوان یک پلتفرم آنلاین بسیار بزرگ تحت DSA فهرست نشده است، اما دولتهای منطقه با موفقیت این پلتفرم را تحت فشار قرار دادهاند تا اقدامی انجام دهد. در فوریه 2022، تلگرام بیش از 60 کانال را در آلمان مسدود کرد. زیرا دولت تهدید کرد که این برنامه را در سراسر کشور به دلیل اطلاعات نادرست مربوط به بیماری کرونا مسدود خواهد کرد. علاوه بر این، تلگرام در همان سال پس از فشار اتحادیه اروپا در رابطه با حمله به اوکراین، رسانههای دولتی روسیه را مسدود کرد.
در نهایت، همانطور که میبینید تلگرام این باز نیز در برابر خواستههای گوگل تصمیم شده و برخلاف سیاستهای معمول پلتفرم عمل میکند. پلتفرمهایی مثل تلگرام از یک سو موظف هستند حریم خصوصی کاربران را حفظ کرده و از سوی دیگر، از انتشار محتوای غیرقانونی و خطرناک جلوگیری کنند. این سیاستها باید با رعایت حقوق بشر و آزادی بیان، به صورت شفاف و قابل فهم برای تمام کاربران اعلام شوند. حالا از نظر شما اقدام اخیر تلگرام تا چه حد موثر خواهد بود و پلتفرمهای ارتباطی در چنین مواقعی باید چه سیاستی را در پیش بگیرند؟
دمش گرم
اگر تیتر این بود همه احساس وظیفه میکردن کامنت بدن:
ایران کانال های حمایتی حماس را تشویق میکند
یا
بعد راستی چقدر مظلوم نمایی؟
برای تلگرام تینر میزنین که به اجبار و اکراه مجبور شد حماس رو فیلتر کنه؟
البته که درسته ولی عکسش اینطور تیتر زده نمیشه
رسانه خیلی ناقلاس
پیروز
جمع کن بابا …
مردم با ریاکاری مخالفن
مثه پدری که به زن و بچه خودش کتک میزنه زور میگه و ناعدالتی و … جاری میکنه بعد میره کنفرانس عدالت و خوش رفتاری و … میذاره و برا بچه های همسایه یقه جر میده
سیاست خیلی ناقلاس
این مردمو زده کرده
مرسی از گوگل