همانطور که اینتل خود را آماده معرفی معماری نسل بعدی گرافیکی Xe میکند، اولین نشانهها از نمونه بالا رده یا به اصطلاح Xe HP در یک سند منتشر شده توسط اینتل حاضر شدهاند، در واقع باید گفت گرافیک بالا رده Intel Xe HP مشاهده شد. گرافیکهای Intel Xe HP میتوانند کارت گرافیکهای بالا رده تا ایستگاه کاری را شامل شوند.
ما اطلاعات زیادی درباره گرافیکهای Xe شنیدهایم که بیشتر آنها حول محور معماری Xe LP بودهاند. گرافیک بالا رده Intel Xe HP مشاهده شد و این امر توسط افشاگر Komachi صورت پذیرفته. او این گرافیک را داخل یکی از سندهای اینتل مربوط به گرافیکهای Iris Plus و UHD پیدا کرده است. به نظر میرسد این گرافیک همچنان در فاز توسعه قرار دارد اما در حال خبر از حرکت اینتل از Xe LP به گرافیکهای بالا رده میدهد.
تفاوت گرافیکهای Xe LP و Xe HP
در اطلاعات قبلی چهار نمونه با نامهای iDG1 و iDG2 لیک شدهاند. DG احتمالا مخفف Discrete Graphics یا گرافیک مجزاء بوده در حالیکه شمارههای 1 و 2 به سطح عملکرد چیپ اشاره دارند. همچنین این چهار نمونه پسوند LP و HP را یدک میکشد که به Low Power و High Power ترجمه خواهند شد. نکته جالب اما حضور تعداد EU یا واحد اجرایی در این لیست است. شما میتوانید EU را به عنوان تعداد هسته تصور کنید، چیزی مشابه Nvidia CUDA یا AMD SP. البته هر کدام از این هستهها به شکل متفاوتی طراحی و تولید میشوند بنابراین تا زمانیکه اطلاعات بیشتری از گرافیکهای Xe بدست نیاوریم، عاقلانه نیست که این تعداد هسته را با انویدیا و AMD مقایسه کنیم. نمونههایی که در درایور ذکر شدهاند:
- iDG1LPDEV = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP DG1” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iDG2HP512 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iDG2HP256 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
- iDG2HP128 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
تعداد EU در گرافیکهای مجزاء Xe از 128، 256 و 512 عدد تشکیل شده. از آن جاییکه اولین گرافیکهای Xe به بازار مصرف کننده و کاربران عرضه میشود، تعداد EU و چنین واحدی منطقی به نظر میرسد. با توجه به این که DG1 با 96 واحد EU قدرتی 2 تا 3 ترافلاپی خواهد داشت، یک چیپ 128 EU میتواند 4 تا 5 ترافلاپ، یک چیپ 256 EU قدرتی در حدود 5 تا 10 ترافلاپ و گرافیکی با 512 واحد EU نیز 10 تا 15 ترافلاپ توان محاسباتی خواهند داشت، البته به شرط آن که سرعت کلاک در گرافیکهای بالا رده واقعا عالی باشند.
گرافیکهای اینتل با چند چیپ
در اطلاعات جدیدتر ما فهمیدیم که گرافیک بالا رده Intel Xe HP میتواند چگونه باشد. به نظر میرسد طراحی گرافیک اینتل به انویدیا شبیه باشد، حداقل روی کاغذ، جایی که چندین EU داخل یک Tile قرار میگیرند. مشابه آن که انویدیا چندین واحد SM را در یک GPC یا خوشه پردازش گرافیکی قرار میدهد. هر Tile از 512 واحد EU تشکیل میشود و هر EU نیز 8 هسته خواهد داشت. یک بار دیگر طراحی ریزمعماریهای Xe HP و Xe LP بسیار متفاوت از یکدیگر میباشد. ادعا شده که 512 EU یک گرافیک با یک Tile خواهد بود و اینتل برنامه دارد تا گرافیکهایی با 4 Tile را نیز روانه بازار کند اما ما مطمئن نیستیم که چنین عملی در قسمت مصرف کننده چندان منطقی باشد، هر چند که برای بازار ورک استیشن مناسب خواهد بود.
- گرافیک Intel Xe HP با یک Tile: تعداد 512 واحد اجرایی، 4096 هسته، فرکانس 1.5 گیگاهرتز (فرض شده)، توان محاسباتی 12.2 ترافلاپ، توان حرارتی 150 وات
- گرافیک Intel Xe HP با دو Tile: تعداد 1024 واحد اجرایی، 8192 هسته، فرکانس 1.25 گیگاهرتز (فرض شده)، توان محاسباتی 20.48 ترافلاپ، توان حرارتی 300 وات
- گرافیک Intel Xe HP با چهار Tile: تعداد 2048 واحد اجرایی، 16384 هسته، فرکانس 1.1 گیگاهرتز (فرض شده)، توان محاسباتی 36 ترافلاپ، توان حرارتی 400 / 500 وات
گرافیک Intel Ponte Vecchio برای بازار Exascale
گرافیکهای Intel Xe HP احتمالا شاهد چندین نمونه با ابعاد چیپ مختلف میباشند. همچنین لازم به ذکر است از آنجایی که گرافیک Ponte Vecchio که براساس معماری Xe HPC است میتواند از طراحی MCM استفاده کند، شاید شاهد چند خوشه گرافیکی احاطه شده توسط پکیجهای HBM باشیم.
اینتل گرافیکهای کلاس Xe HPC خود را با جدیدترین نود 7 نانومتری تولید خواهد کرد. اینتل میتواند از جدیدترین تکنولوژیهای بسته بنده خود مانند Foveros و اینترکانکتهای EMIB برای توسعه گرافیکهای نسل بعدی خود استفاده کند.
گرافیک Ponte Vecchio براساس ریز معماری Xe HPC احتمالا مقیاسی تا 1000 EU خواهد داشت. بنابراین به احتمال بسیار یک نمونه از Xe LP یا Xe HP با پیکربندی Tile دسته پایین خواهد بود که داخل پکیج MCM این مدل استفاده میشود. تمام این اطلاعات میتواند در نهایت به سومین شرکت تولید کننده گرافیک حرفهای و ایستگاه کاری یعنی اینتل اشاره داشته باشد که وارد فضای خصوصی AMD و Nvidia میشود.
به نظر میرسد که گرافیکهای حرفهای و ورک استیشن Xe HP اینتل (در خوش بینانهترین حالت) به رقابت با AMD RDNA2/CDNA و گرافیکهای Nvidia Ampere خواهند پرداخت که انتظار میرود در ادامه سال عرضه شوند. اینتل مدلهای Xe LP را در ابتدا با پردازندههای Tiger Lake معرفی خواهد کرد و سپس به سراغ کارت گرافیکهای مجزا برای بازار مصرف کننده و ورک استیشن میرود تا در نهایت به بازار Exascale در سال 2021 وارد شود.
امروز میگی اشغال فردا با سر و کله همه جات میری که بخریش بخاطر اینکه عالی ،اینتل اگر رو نسل ۱۴ مونده دلایلی داره چون حساب کن رو همون ۱۴ نانومتری هم باز از amd جلوتره ،من طرفدار اینتلم ولی بسمت amd رفتم فقط بخاطر قیمت در برابر کارایی اگر اینتل قیمتاش برابر با رقیبش بود همین شخص شما اینتل میخریدی چون رو کاغذ نیست حرفش تو عمله
کادوری الان یک سال نیمه دست اینتلو از پشت بسته تو این مدت فقط کادوری فقط تونست اسلایدای بهتری برای اینتل بسازه.تنها دلیل پیشرفت بخش گرافیکAMD, جدا شدن این بشر بود الانم شده بختک اینتل یه دوسال دیگه باز با ارقام بازی میکنن فرداشم پرتش میکنن بیرون😂😂😂😂
آشغال دیگری از اینتل که مثل پردازنده های نسل دهمش که فقط به درد اجاق گاز می خوره
“اینتل گرافیکهای کلاس Xe HPC خود را با جدیدترین نود 7 نانومتری تولید خواهد کرد.”
اینتل تو ۱۰نانو مونده چطوری میخواد گرافیک ۷نانو بزنه؟! میخواد تولید چیپ ها رو برون سپاری کنه؟!
فقط یه … فکر می کنه اینتل نمی تونه نود هفت تولید کنه اونوقت شرکتهای اشغال ضعیف دیگه که به گردو خاکشم نمی رسن نود هفت تولید می کنن.اینا همش بازی خود اینتله برای بازار گرمی و فروش بازار .البته شما از تجارت چیزی سر در نمیارید
سلام … ! آقای آ.آ؟! اینکه اینتل عقب مونده هست توش شکی نیست. به نظرم اینتل Xe رو ۳-۴سال دیگه که به نود ۷نانومتر رسید میخواد تولید کنه یا اینکه از رقباش مثل TSMC یا سامسونگ برای ساخت این آشغال کمک بگیره!