چند روز گذشته گروه PCI-SIG اعلام کرد مشخصات رابط PCIe 6.0 به مراحل نهایی پیش نویس رسیده که قدمی بزرگ و مهم در راستای تکمیل این تکنولوژی محسوب میشود. تمامی انواع SoCهای سازگار با مشخصات نسخه 0.9 اکنون قابل دسترسی به نسخههای جدیدتر 1.0 هستند و تنها چیزی که هنوز به طور قطعی مشخص نشده این است که کدام کاربریها برای آماده شدن به منظور پشتیبانی از تکنولوژی PCIe 6.0 نیاز به ارتقا دارند. نرخ تبادل اطلاعات در نسل جدید رابط PCIe 6.0 به ازای هر پین، 64 گیگاترنسفر بر ثانیه میباشد که نسبت به رقم 32 گیگاترنسفر بر ثانیه در PCIe 5.0، به دو برابر افزایش یافته است. نسل جدید PCIe با تمامی سخت افزارهای نسل فعلی سازگاری دارد و اکنون قادر است اطلاعات را با سرعت 128 گیگابیت بر ثانیه در تمامی مسیرها بر روی رابط x16 انتقال دهد.
مشخصات رابط PCIe 6.0 – دو برابر شدن سرعت انتقال اطلاعات
به طور کلی برای نهایی شدن مشخصات PCI Express پنج مرحله اصلی وجود دارد که عبارت است از کانسپت، پیش نویس اولیه، پیش نویس تکمیلی، پیش نویس نهایی و مرحله نهایی یعنی Final. نسخه 0.7 رابط PCIe 6.0 مرحله پیش نویس تکمیلی بود که کمتر از یک سال پیش نمایان شد که بعد از آن سازمانهای بزرگ و توسعه دهندگان اصلی فناوری مانند Synopsys کار بهینه سازی کنترلر IP PCIe 6.0 و PHY را بر روی سیلیکون آغاز کردند. پیش نویس نهایی که نسخه 0.9 نسل جدید PCIe محسوب میشود به اعضای گروه PCI-SIG اجازه بررسی استانداردهای جدید را علاوه بر پتنتها، برای کاربریهای خاص نیز می دهد. از آن نقطه به بعد دیگر هیچ تغییری بر روی جزئیات PCI Express اعمال نخواهد شد.
تولیدکنندگان و توسعه دهندگان که اکنون در حال بهینه سازی PCI Gen 6 نسخه 1.0 میباشند باید استانداردهای مشخصی را تعریف کنند، بنابراین میتوانند به سرعت های بسیار بالا در تبادل اطلاعات دست پیدا کنند. انتظار میرود که کمپانیها از PAM-4 یا ارسال سیگنال که برای فناوریهای شبکه سطح بالا مانند InfiniBand و همچنین حافظههای پرسرعت GDDR6X به کار گرفته میشوند استفاده کنند. نمایشهایی که از PCIe 6.0 شاهد بودهایم، پیشرفت قابلیت FEC با کمترین مقدار تاخیر ممکن را نشان میدهند که با این اوصاف علاوه بر سرعت بسیار بالا در انتقال اطلاعات، راندمان فوق العاده ایده آلی را نیز در این تکنولوژی شاهد خواهیم بود.
تنها نگرانی که ممکن است بر سر راه توسعه دهندگان وجود داشته باشد، هزینه بالای فناوری جدید و غلبه بر آن است. PAM-4 در هر دو فاکتور سایز تراشه و توان راهکاری گران قیمت محسوب میشود. به همین دلیل تا زمانی که تولیدکنندگان راهی برای کاهش هزینهها پیدا نکنند، مشخص نمیشود چه زمانی توسعه محصولات سازگار با این فناوری آغاز شود.
پس اگه Pcie 5.0 سال 2017 معرفی و 2019 نهایی شد.
چرا روی مادربردهای نسل آخری که در دسترس هستن یعنی چیپست سری 500 تازه با cpu نسل 11 میشه Pcie 4.0 رو استفاده کرد؟
این مادربردها سال 2021 اومدن به بازار.
به نظر میاد خیلی فاصله زیادی بین معرفی و نهایی کردن تا استفاده از اون هست و کاش یه بازه زمانی مشخص میکردن که چه زمانی قراره Pcie 6.0 در دسترس عموم مردم باشه.
الان میدونیم Pcie 5.0 قراره روی مادربردهای نسل 600 ارائه بشه.
و دوستمون راست میگن ما توی مادربرد نسل 500 به طور معمول Pcie 3.0 رو داریم ولی با cpu نسل 11 میتونیم از Pcie 4.0 استفاده کنیم بعد بلافاصله توی مادربرد نسل 600 میان Pcie 5.0 میدن.
یعنی ما Pcie 4.0 فقط توی یک نسل هم نه توی نیم نسل دیدیم و این برای کسانی که کلی پول خرج کردن تا به روز باشن به نظر زیاد جالب نیست.
فیلم هندیه ؟
pcie 5 رو تا حالا از نزدیک هم تو پلتفرم های مین استریم ندیدیم
یاد اینتل افتادم که هنوز نسل 11 رو رلیز نکرده بود اخبار نسل 12 بیرون میومد
اولا PCIe 5.0 رو ماه دیگه میبینید! دوما همون PCIe 5.0 سال ۲۰۱۷ اعلام و ۲۰۱۹ نهایی شد و اولین کنترلرش هم معرفی شد! مجددا همون سال ۲۰۱۹ کار توسعه PCIe 6.0 شروع شد و سه روز قبل هم نسخه اخر پیش نویسش اومد بزودی هم فاینال میشه! خوشبختانه توسعه متوقف نمیشه و مدتی قبل از توزیع محصول جدید، تولیدش شروع شده و همزمان طراحی مدل بعد… حالا هندی یا غیر هندی شو نمیدونم دیگه