روز گذشته سونی اعلام کرد که 18 مارس یعنی امروز جزئیات تازهای را در مورد پلی استیشن 5 اعلام خواهد کرد. در حالی که انتظار میرفت سونی از ظاهر این کنسول نیز رونمایی کرد، سازنده ژاپنی در رویداد آنلاین امروز خود مشخصات سختافزاری پلی استیشن 5 را به طور کامل اعلام کرد. کنسولی که قرار است در فصل تعطیلات پیش رو روانه بازار شود. در ادامه همراه ما باشید تا به طور کامل با مشخصات فنی کنسول نسل نهمی سونی آشنا شویم.
آوریل سال گذشته سونی اولین اطلاعات راجع به PS5 را منتشر کرد اما این مشخصات به صورت کلی بودند و جزئیات سختافزاری این کنسول تا امروز مبهم مانده بود. تا اینکه امروز بعد از مدتها انتظار سونی در وب سایت PlayStation Blog خود به طور کامل مشخصات فنی کنسول نسل بعد خود را اعلام کرد.
مشخصات سختافزاری پلی استیشن 5
طبق اطلاعات رسمی، این کنسول مجهز به پردازنده سفارشی هشت هستهای AMD بر پایه معماری ZEN 2 و فرکانس کاری 3.5 گیگاهرتز (فرکانس متغیر) است. پلی استیشن 5 از یک GPU سفارشی با معماری RDNA 2 کمپانی AMD نیز برخودار شده که 10.28 ترافلاپس توان تولید میکند. این GPU دارای 36 واحد پردازشی با فرکانس 2.23 گیگاهرتز (فرکانس متغیر) است.
همچنین سونی پلی استیشن 5 را با 16 گیگابایت رم GDDR6 و درایو SSD سفارشی با ظرفیت 825 گیگابایت همراه کرده است. این حافظه پرسرعت باعث میشود گیم ها با سرعت فوقالعاده بالایی بارگذاری شوند. سونی سال گذشته این ویژگی را برای کنسول جدید خود تائید کرد و با یک دمو از بازی Spider-Man نشان داد که چگونه بارگذاری این بازی در PS5 فقط یک ثانیه طول میکشد. در حالی که بارگذاری همین بازی در پلی استیشن 4 حدودا 8 ثانیه به طول میانجامد.
سونی: SSD پلی استیشن 5 سطح طراحی نسل بعد را کاملا تغییر میدهد
مارک سرنی، رئیس بخش سختافزار پلی استیشن جزئیاتی را در کنفرانس امروز سونی راجع به SSD کنسول جدید این کمپانی به اشتراک گذاشت. به گفته وی، در حالی که بارگذاری یک دیتای 1 گیگابایتی در پلی استیشن 4 حدودا 20 ثانیه طول میکشید، در پلی استیشن 5 بارگذاری 5 گیگابایت دیتا فقط یک ثانیه طول میکشد. بنابراین از حیث سرعت خواندن اطلاعات، کنسول جدید سونی نسبت به نسل گذشته تفاوت فاحشی داشته است.
خوشبختانه پلی استیشن 5 صرفا محدود به SSD نیست. این کنسول از هارد دیسکهای اکسترنال نیز از طریق رابط USB پشتیبانی میکند اما از آنجایی که این نوع ذخیره سازها سرعت بسیار پائینتری نسبت به SSDها دارند، فقط برای اجرای بازیهای نسل قبل بر روی PS5 طراحی شدهاند. در این مورد PS5 و Xbox Series X با یکدیگر تفاهم دارند.
دیگر ویژگی کنسول نسل بعد سونی که از قبل از آن با خبر بودیم، برخورداری از درایو 4K Bluray است و همچنان از دیسک نیز برای نصب بازیها بر روی SSD داخلی پشتیبانی میکند. SSD سفارشی پلی استیشن 5 از نوع NVMe است و امکان ارتقاء آن در آینده وجود دارد. اما اگر میخواهید SSD جدیدی که برای کنسول خود در نظر میگیرید همانند SSD پیشفرض دستگاه باشد، باید مدلی با پهنای باند حداقل 5.5 گیگابایت بر ثانیه انتخاب کنید.
Xbox Series X قویتر از PS5: حداقل روی کاغذ!
حالا که از مشخصات سختافزاری پلی استیشن 5 مطلع شدیم، میتوانیم مقایسه سریعی بین این کنسول و Xbox Series X داشته باشیم. دست کم بر روی کاغذ، نماینده مایکروسافت در برخی قسمتها نسبت به رقیب برتری دارد. به طور مثال در فرکانس CPU، کنسول جدید مایکروسافت با فرکانس 3.8 گیگاهرتز نسبت به نماینده سونی برتری دارد. از نظر توان گرافیکی نیز 12 ترافلاپس Xbox Series X و 52 واحد پردازشی این کنسول باز هم برتری با کنسول نسل بعد مایکروسافت است. همچنین در بخش ذخیرهساز، 1 ترابایت مایکروسافت بالاتر از 825 گیگابایت سونی قرار میگیرد.
یکی از تفاوتهای مهم بین کنسولهای جدید سونی و مایکروسافت، متغیر بودن فرکانس CPU و GPU در پلی استیشن 5 است. در واقع فرکانس این دو تراشه نسبت به مقدار مورد نیاز تنظیم میشود و کنسول به طور خودکار در مواقعی که به طور مثال به توان گرافیکی بیشتر نیاز است، از فرکانس بلا استفاده CPU برای کمک به GPU استفاده میکند. طبیعتا بازیهایی که در آینده منتشر خواهند شد، تماما نیاز به فرکانس 3.5 گیگاهرتزی CPU یا 2.23 گیگاهرتزی GPU پلی استیشن 5 ندارند اما به گفته مارک سرنی، میزان کاهش فرکانس جزئی خواهد بود.
از نظر توانایی اجرای بازی در رزولوشن بالا، همان طور که انتظار میرفت پلی استیشن 5 قادر به اجرای گیم در رزولوشنهای 4K و 8K با سرعت 120FPS است و به منظور غرق شدن هر چه بیشتر گیمر در بازی، یک سیستم صدای سه بعدی نیز برای این کنسول در نظر گرفته شده است. برای کاهش مصرف انرژی یک حالت اختیاری مصرف کم به این کنسول اضافه شده است. ضمن اینکه همانطور که اشاره شد، کاربران میتوانند بازی های PS4 را بر روی PS5 نیز اجرا کنند. نظر شما در مورد مشخصات سختافزاری پلی استیشن 5 چیست؟
سلام ببخشید بازی medal of honor و driver هم برای ps5 میاد؟
آقا یه سوالی ذهنمو مشغول کرده
اینکه الان این کنسول ۱۶ گیگ رم GDDR6 داره که رم گرافیکی هستش
اما برام سواله این کنسول ها چرا مثل کامپیوترها رم ندارن؟مثل رم های DDR3 یا همون نسل جدیدتر DDR4 منظورمه
این 16 گیگ رم دستگاه است که بین پردازنده پرافیکی و پردازنده مرکزی مشترک است و سازنده بازی ها نا به سلیقه از آن استفاده می کنند – در سالهای اخیر کنسولها رم گرافیکی جداگانه ندارند و لازم هم ندارند
من میخواستم red dead 1 را هم بخرم بازی کنم ده دلار بیشتر نیست، اونوقت پلی 5 اون نسلو پشتیبانی نمیکنه، وان داشتم فروختم الان هم حتماً ایکس میگیرم مثل کیس میمونه! اصل بازی های راکستار هستند که روی هر دو میاد
خدای جنگ ۵ کی میاد🤔🤔
چند روز تحقیق و مقایسه کردم این نسل نسبت به نسل قبلی کنسول ها خیلی جهش سخت افزاری داشتند، دلیل اون هم رسیدن به 4K و فریم بالا تر است، نتیجه اینکه بازی هایی که در آینده برای پی سی میاد سنگین تر میشوند و سیستم خیلی قوی تری نیاز میشود، سخت افزار پی سی هم همیشه به کنسول وابسته بوده مثلاً لپ تاپ من تمام بازی های 360 را میاره ولی برای وان گیر میکنه، در آینده پی سی گیمر ها برای بازی به روز به مشکل میخورند مگه چهل میلیون بزارند کنار
درسته!
تمام بازی هایی که الان انجام میدیم حتی اونایی که نیومده مثل سایبرپانک همه برای PS4 معمولی طراحی شده. PS5 بعدی در حدود 5 برابر قوی تر هستش در بحث گرافیک. SSD هم که به کار بردن باعث میشه بازی ها خیلی بزرگتر و شلوغتر باشند. یکی از مشکلات بازیسازها در نسل قبل این بود که اگه بازیو بزرگ درست میکردند بارگزاری بین مراحلش خیلی طولانی میشد.
باید توجه کرد این یک ارتقاع نیست بلکه نسل عوض شده.
تا دو سه سال دیگه بازی ها مخصوص نسل جدید میاد و من فکر میکنم حتی 3080ti که امسال معرفی میشه برای اون بازی ها یک کارت میانرده و معمولیه.
در نتیجه هزینه ای به این سنگینی برای کامپیوتر امروز منطقی نیست اگر چه که میگن
50 درصد قدرتش بیشتر شده.
حالا خودمونیم
جدا از بحث دعوای بین کنسول ها و پی سی
بخوای apex بزنی با ps یا xbox عذاب کامله
کنسول بدرد فوتبال و ماشین بازی میخوره
که اوناهم به گرافیک خیلی قوی نیاز ندارن
حالمونو گرفت سونی با این سخت افزارش،
اصلا به روی کاغذ هم مربوط نمیشه چون جفتشون از یه معماری استفاده میکنن،مثلا یکی اینتل و یکی ای ام دی نیست
پس با این تفاسیر حداقل 8 درصد ضعیف تر از ایکس باکس خواهد بود و تنها میتونه روی انحصاریاش برای فروش سرمایه گذاری کنه
من خودم انتخابم ps5 بود با توجه به انحصاریاش ولی سخت افزار ضعیفش نسبت به ایکس باکس دو دلم کرده برم سمت ایکس باکس
نظر شما چیه؟
به نظر من هر دو كنسول بالانس هستن…ميتونيد يه كنسول پر قدرت با انحصاري هاي كمتر داشته باشيد يا يه كنسول با انحصاري هاي زياد و قدرت كم تر…وقتي از اين نظر نگاه ميكنيد انگار يه سياست از پيش تعيين شده هست كه تو ps4 pro و one x شاهدش بوديم…بهينه سازي بازي ها براي كنسول خيلي خوبه و بنظرم اين 8 درصد چيزي نيست.
دقیقا من هم همین طوری شدم و بین این دو موندم
در واقع اصلا قدرت کنسول ها برای رقایت بین آنها مهم نیستو مساله مهم بازی ها هستند 8 درصد هم اختلاف خیلی کمی هست – تازه سونی گفته که فرکانس پردازنده ها متغییر هستند و میشه قدرت بیشتری از آنها گرفت و امکان استفاده از SSD به جای رم هم وجود داره چون یک SSD انحصاری و فوق سریع درست کرده اند – یادتون باشه که PS و PS2 از رقبا ضعیف تر بودند ولی بسیار موفق تر شدند و گر فروش تر به همراه بازی های بهتر