مدت زیادی از انتشار برخی از مشخصات فنی سخت افزاری پلی استیشن 5 توسط سونی میگذرد اما مایکروسافت همچنان اطلاعات راجع به نسل بعدی ایکس باکس را حفظ کرده و چیز زیادی راجع به مشخصات این کنسول مورد انتظار نمیدانیم.
اما چیزی که مسلم است این است که مایکروسافت تقریبا کار بر روی این دستگاه را به پایان رسانده و به تازگی خواندیم حتی فیل اسپنسر، رئیس بخش ایکس باکس شخصا در حال تجربه پروژه اسکارلت است. پروژه اسکارلت اسم رمز ایکس باکس نسل بعد است که اکنون اطلاعاتی هر چند در حد شایعه باب مشخصات فنی ایکس باکس اسکارلت منتشر شده است که البته اعتمادی به این اطلاعات نیست.
بر اساس این اطلاعات، مایکروسافت پروژه اسکارلت را در دو نسخه با اسم رمزهای Anaconda و Lockhart معرفی خواهد کرد که نسخه اول، مدل قدرتمندتر و با مشخصات سخت افزاری بهتر خواهد بود در حالی که نسخه دوم مدل رده پائین تر برای آن دسته از کاربرانی است که بودجه محدودتری دارند. گفته میشود مایکروسافت این نسخه را برای کاربرد استریم در نظر گرفته است. هر چند در برخی گزارشات عنوان شده که خبری از نسخه ارزان قیمت نخواهد بود و فقط یک مدل از ایکس باکس نسل بعد روانه بازار میشود.
اما از نظر مشخصات فنی، ایکس باکس Anaconda احتمالا به پردازنده مرکزی 8 هسته ای Zen 2 با فرکانس 3.5 گیگاهرتز مجهز است که با 16 گیگابایت حافظه رم همراهی میشود. از این مقدار رم، 3 گیگابایت آن در اختیار سیستم عامل دستگاه قرار خواهد گرفت و 13 گیگابایت آماده پذیرایی از بازی ها می باشد. گفته شده است که این دستگاه دارای حافظه ذخیره سازی پرسرعت NVMe SSD خواهد بود که باعث میشود سرعت اجرا و بارگزاری بازی ها به طور چشمگیری افزایش پیدا کند. مایکروسافت پیش از این گفته بود که در ایکس باکس آینده از پردازنده AMD با معماری ZEN 2 و پردازنده گرافیکی با معماری Navi همین شرکت استفاده خواهد کرد.
برگردیم به مشخصات و توانایی پردازشی ایکس باکس اسکارلت مدل Anaconda که کمی مسائل را پیچیده تر میکند. ایکس باکس وان اس، نسل فعلی کنسول مایکروسافت در سال 2013 عرضه شد، دارای قدرت 1.4 ترافلاپسی بود. این توانایی در ایکس باکس وان X در سال 2017 با ارتقا چشمگیری همراه شد و به 6 ترافلاپس رسید. حال طبق شایعه منتشر شده، ایکس باکس اسکارلت Anaconda از توان 12 ترافلاپس برخوردار است در حالی که مدل پائین رده Lockhart توانایی معادل 4 ترافلاپس خواهد داشت. البته نمیتوان عملکرد کنسول ها را صرفا با واحد ترافلاپس سنجید چرا که پردازندههای گرافیکی Vega و Polaris عملکرد متفاوتی در گیمینگ و عملکرد پردازشی در مقایسه با گرافیکهای Navi ارائه میدهند.
معماریهای نسل قبل در پردازشهای عددی که با ترافلاپس اندازه گیری میشوند توانایی بسیار خوبی داشتند اما معماریهای جدیدی همچون Navi کارایی فوق العادهای در گیمینگ دارند. به همین دلیل گفته میشود که Lockhart با وجود توان پردازشی 4 ترافلاپسی، در بازی عملکردی معادل ایکس باکس One X با توان 6 ترافلاپسی از خود ارائه میدهد. در صورتی که مایکروسافت ایکس باکس نسل جدید را در دو مدل، همزمان باهم معرفی کند در حالی که تفاوت آنها فقط به عملکردشان خلاصه میشود، شاهد اتفاقی خواهیم بود که تا پیش از این هیچگاه رخ نداده است.
هر چند ممکن است هدف مایکروسافت از معرفی Lockhart صرفا کاربرد استریم نباشد و کمپانی فقط قصد داشته باشد که گزینههای انتخابی بیشتری برای کاربران ارائه دهد. با اینکه گرفتن 30 فریم بر ثانیه نیز برای بسیاری از گیمرها رضایت بخش است اما انتظار آنها مطمئنا سرعت 60 فریم بر ثانیه آن هم در رزولوشن 4K با پشتیبانی از فناوری HDR است که طبیعتا کنسولی با چنین امکاناتی، قیمت کمی نخواهد داشت. در هر حال هنوز سوالات مبهم زیادی در مورد ایکس باکس نسل آینده مایکروسافت وجود دارد که برای یافتن پاسخ آنها هنوز باید منتظر بمانیم.
نسل بعد ایکس باکس.